Head of HR

Head of HR

  • General Management
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1119 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Flow Traders werkgeverspagina voor andere vacatures

Financiële markten zijn snel verschoven van handel op de beursvloer naar algoritmische handel en Flow Traders is een van de voorlopers van deze revolutie. Deze wereldwijde FinTech business groeit snel en de Head of HR zal een strategische en proactieve rol spelen binnen dit proces.

Flow Traders

Flow Traders, opgericht in 2004 en beursgenoteerd sinds 2015, is een grote handelsonderneming en een van ’s werelds grootste liquiditeitsverschaffers. Flow Traders is gespecialiseerd in Exchange Traded Products (ETP’s) en breidt uit naar cryptocurrencies, Foreign Exchange (FX) en fixed income.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en daarnaast heeft Flow Traders kantoren in New York, Singapore, Hong Kong, Londen en Cluj. Door de snelle groei in de afgelopen jaren is er binnen het bedrijf een dynamische werkomgeving ontstaan die alle medewerkers voortdurend blijft uitdagen. Op dit moment zijn er 450 medewerkers van 40 verschillende nationaliteiten in dienst, en dat aantal groeit nog steeds.  Flow Traders bevordert een niet-hiërarchische, teamgerichte cultuur, gericht op innovatie en ontwikkeling. Het kantoor in Amsterdam beschikt over een eigen bar en een sportschool waar gespecialiseerde gezondheidscoaches de medewerkers persoonlijk sportadvies geven.

“Wij investeren in twee dingen: hardwerkende mensen en geavanceerde technologie. Dat is de sleutel tot ons succes.” Flow Traders

Vacature: Head of HR

De Head of HR bepaalt de aanwezigheid en de toekomst van HR voor deze snelgroeiende FinTech-business op mondiaal niveau. Verantwoordelijkheden variëren van thought leadership en organisatieontwikkeling tot het aansturen van veranderingen op operationeel niveau. Het hoofd HR houdt toezicht op meer dan 300 medewerkers op het kantoor in Amsterdam en zal rechtstreeks rapporteren aan de Global Head of HR & Recruitment Mirjam de Meij (ex-McKinsey en BCG) en zal drie HR Business Partners, twee HR Generalisten en een Facility Manager rechtstreeks aansturen.

“Er is veel ruimte voor initiatief, verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid bij het begeleiden en managen van het totale aanbod van HR gerelateerde diensten, beleid en programma’s voor het kantoor in Amsterdam en belangrijke wereldwijde initiatieven.” – Mirjam de Meij, Global Head of HR & Recruitment, Flow Traders

Het hoofd HR ontwikkelt beleid, programma’s, processen en maatstaven die de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie ondersteunen. De aandachtsgebieden betreffen organisatieontwerp, leiderschapsontwikkeling, prestatiemanagement, beloning en HR-automatisering. Nieuwe projecten en programma’s beginnen altijd met een voorgevoel – op de hoogte blijven van HR-innovaties en -wetten, samenwerking met de verschillende teams en hun leiders, organisatorische gevoeligheid en zakelijk inzicht zijn essentieel. Het hoofd van HR zal de mogelijkheden onderzoeken, business cases creëren, deze aan de business presenteren en een actieve rol spelen in de uitvoering en opvolging ervan. De Head of HR is een drijvende kracht in het bepalen van doelstellingen, het definiëren van de roadmap, het beïnvloeden van stakeholders, het aansturen en begeleiden van het team en het waarborgen van een consistente toepassing binnen de gehele organisatie.

Flow Traders werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.