Head of Driver Experience

Head of Driver Experience

  • HR
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 667 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Just Eat Takeaway werkgeverspagina voor andere vacatures

Een avond thuis op de bank, maar geen zin om te koken. Grote kans dat je jouw eten bestelt via Takeaway.com, in Nederland bekend als Thuisbezorgd.nl. De maaltijdbezorgdienst is marktleider op het vaste land van Europa en Israël en groeit zeer hard door. En dus is er plek voor een ondernemende Head of Driver Experience. Eentje die de aanhoudende expansie extra prikkelt met perfect passend personeel.

Over Takeaway.com

Als een van de eerste maaltijdbezorgers van het land is het in Nederland opgerichte Takeaway.com niet meer weg te denken uit de samenleving. Zo goed als elke restauranthouder en consument krijgt ermee te maken. Wat in 1999 begon als een platform waarop restaurants zelf hun maaltijden en bezorgdiensten aanboden, is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal en beursgenoteerd bedrijf.

Het platform is de afgelopen twintig jaar doorontwikkeld en uitgebreid met verschillende features. Zo heeft Takeaway.com sinds 2016 een eigen bezorgtak, waardoor het sindsdien ook maaltijden van restaurants zonder eigen bezorgservice aanbiedt. Het klinkt heel simpel: restaurants zetten hun menu’s op het platform en Takeaway.com verzorgt de bezorging. Dit brengt uiteraard wel extra werk met zich mee.

“In deze markt is het winner takes all. Wij zijn van plan die winnaar te worden en daarom bouwen we onze bezorgtak uit tot een best-in-class-bedrijf met de juiste mensen, technologie, en processen.” – Mark Deumer, Global Director Operations Takeaway.com

De concurrentie binnen dit businessmodel is groot, wat zorgt voor een extreem competitieve markt. Bedrijven vernieuwen zichzelf continu om marktaandeel te verkrijgen en te vergroten. Dankzij de bezorgtak stijgt het aantal bestellingen, en daarmee de omzet, gestaag. Met een mogelijk internationale fusie in het vooruitzicht blijft dit stijgen. Linksom of rechtsom, het bedrijf is zeer snelgroeiend en het aantal drivers neemt aanzienlijk toe. En om dit laatste punt in goede banen te leiden, komt de Head of Driver Experience in beeld.

Head of Driver Experience

Vanaf nul een eigen afdeling bouwen voor de aansturing van de internationale high-volume-recruitment. Dát kan deze strategisch sterke Head of Driver Experience als geen ander. Met een ondernemende mentaliteit neemt hij of zij moeiteloos de centrale regie van het aannamebeleid op zich. Dankzij buitengewoon procesmatig en voorwaardelijk denkwerk maakt deze Head eenvoudig plannen. Hij of zij is autonoom, expert en kennisdrager in één. En heeft, niet te vergeten, een groot autodidactisch vermogen.

Als het aankomt op de werving van tienduizenden betrouwbare drivers per jaar, is het live sollicitaties afnemen geen optie meer. Om de conversie te vergroten werkt de bezorgtak van Takeaway.com daarom tegenwoordig met Fountain recruitmentsoftware. Hiermee solliciteren drivers online. De Head of Driver Experience heeft een sleutelrol in deze internationale scale-up. Dit zwaargewicht in de (massa)recruitment of conversiegerelateerde processen is daarom bij iedere stap betrokken. Hij of zij weet als geen ander hoe de (online) funnel optimaal in te richten, op welke pijlers zich te richten én hoe dit te verkopen.

Van de juiste cijfers boven water halen tot het inzicht in de behoeftes op de korte termijn, maar vooral op de lange termijn én incidenteel, de Head of Driver Experience heeft het antwoord. De maandelijkse en jaarlijkse targets op zowel regionaal als landelijk niveau dagen deze doener constant uit. Daarnaast weet deze assertieve persoonlijkheid dankzij een natuurlijk leiderschap en een onophoudelijke drive eenvoudig tegenwicht te bieden en verwachtingen te managen richting de business.

“We zijn snelgroeiend en zitten in een interessante, competitieve markt. In deze functie krijg je heel veel vrijheid, je mag alles from scratch inrichten.” – Mark Deumer, Global Director Operations Takeaway.com

Binnen deze rol is diepgaande kennis over de juridische regels per land of online marketing niet noodzakelijk. Daarentegen zijn kritische vragen stellen en gevoel hebben voor employer branding, de doelgroep, maar ook de operationele business en logistieke divisie cruciaal. De slimme, op groei gerichte processen van deze Head of Driver Experience maken de verdere groei en ambities van Takeaway.com mogelijk. Hij of zij werkt met grote aantallen, daarom zijn overzicht bewaren, structuur aanbrengen en goed onder stress werken eveneens vereisten.

Op basis van eigen planningen stelt de Head of Driver Experience zelfstandig een talentvol team samen. Voor dit team is hij of zij de verantwoordelijke Head of Driver Experience en rapporteert aan Mark Deumer, Global Director Operations. Van de bijna honderd internationale steden waar Takeaway.com met een eigen logistieke service gevestigd is, werkt het vooral met lokale operationele teams. Aan deze communicatief sterke persoonlijkheid de taak om de collega’s te trainen en te begeleiden. De standplaats is Amsterdam, maar reizen naar de internationale Takeaway.com-vestigingen is, vooral in de beginperiode, een onderdeel van de functie.

Takeaway.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.