Head of CRM

Head of CRM

 • Marketing
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • 1136 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de DAS werkgeverspagina voor andere vacatures

Verzekeringsmaatschappij, juridisch en financieel dienstverlener DAS zet als marktleider in op digitale transitie. Klanten nog beter bedienen door innovatie, integratie en efficiency zijn het doel. De afdeling Customer Relationship Management (CRM) creëert waarde met de juiste customer insights. De Head of CRM neemt de leiding en zorgt ervoor dat Marketing en Sales de ambities van DAS kunnen realiseren.

over das

De groeiambities van DAS liegen er niet om: innovatieve dienstverlening, groei van het marktaandeel binnen het MKB-segment en een constante focus op klanttevredenheid. De omgeving waarin zij dit doen is complex: veel verschillende klantsegmenten die bediend worden met een reeks aan distributiemodellen en sterk uiteenlopende producten.

“Innovatie, ondernemerschap en de complexe mix van producten en kanalen maken het intellectueel uitdagend. Welke klant of prospect benader je met welke propositie? CRM zorgt voor een grondige analyse en implementatie. De teammanager presenteert de visie en de actionable insights aan alle stakeholders.” Egmont Philips, Directeur Marketing bij DAS.

DAS maakt juridische en financieel-juridische kennis toegankelijk voor iedereen. Van particulieren en bedrijven tot overheden. En dat doen ze al 50 jaar. In 1963 was DAS de pionier op het gebied van rechtsbijstand. Nu pioniert DAS op het grensvlak van legaltech en fintech. DAS biedt juridische dienstverlening (zowel verzekerd als onverzekerd) en Creditmanagement. Creditmanagement bestaat uit dienstverlening van order-to cash, klantacceptatie, incasso, financiering en beheer van debiteuren, kredietwaardigheidscontrole en factoring. En daar blijft het niet bij, de onderneming is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om klanten nog beter te helpen. Een voorbeeld hiervan is Business Club DAS; geen verzekeringsproduct maar praktisch advies voor MKB-ers om juridische en financiële conflicten te voorkomen. Ondernemers kunnen telefonisch sparren met specialisten, inzicht krijgen in hun juridische positie en debiteurenbeheerrisico’s en toegang krijgen tot handige tools, tips en analyses. De focus van DAS verschuift: niet langer alleen verzekeren, maar ook voorkomen.

Blijven innoveren en pionieren lukt alleen met drive en commitment in alle lagen van de organisatie. Daarom investeert DAS in bevlogen leiders die hun medewerkers boeien en binden. Neem bijvoorbeeld het CRM-team van vier Data Scientists en twee CRM-Specialisten: slimme mensen die geïnspireerd willen worden en de mogelijkheid willen hebben om uit te blinken in hun vakgebied. Voor de aansturing van dit team zoekt DAS een Head of CRM.

Over de functie

De toekomst van CRM bij DAS ligt open. Als een van de grootste dienstverleners in Nederland is het de ambitie om marketing automation naar het volgende niveau te brengen en customer journeys verder te optimaliseren. Doordat DAS in de afgelopen jaren is gegroeid, gebruiken verschillende bedrijfsonderdelen een eigen CRM-systeem. De eerste maanden van de nieuwe Head of CRM zullen daarom in het teken staan van het schetsen van de ideale CRM-situatie en de bijbehorende roadmap. Een uitgelezen kans voor de Head of CRM om hier een eigen stempel op te drukken.

Klantgedrag proberen te voorspellen en in scrumteams de ‘next best actions’ definiëren op basis van data en artificial intelligence is typerend voor CI. Het is de vertaling naar de financieel-juridische dienstverlening die dit nog uitdagender maakt. Hoe zorg je ervoor dat een debiteur eerder betaalt? Wanneer slaat klantgerichte benadering om naar risicobeheersing? Wie stuur je een app, een mail of juist een brief? En wat is het effect daarvan? CI stelt de juiste vragen om tot het meest effectieve klantwaardemodel te komen en customer journeys te ontwikkelen waarmee gestuurd kan worden op customer loyalty en cross-sell.

De Head of CRM informeert het MT Marketing en Commercie middels dashboards over performance op marketing KPI’s, van marktaandelen tot lead funnels, en geeft advies voor verbeteringen.

Interessant, want

 • Eindverantwoordelijk voor CRM
 • Direct rapporterend aan Marketing Directeur
 • Spilfunctie bij een gedegen, aansprekende onderneming waar de digitale transitie prioriteit heeft
 • Cultuur van ondernemerschap, teamwork en mentaliteit van ‘hard werken, hard lachen’

PROFIEL

Persoonlijkheid

 • Zelfstandige bron van vernieuwing die kansen ziet en voorstellen doet
 • Vertaler van complexe vraagstukken naar logische en heldere oplossingen
 • Proactieve en nieuwsgierige teamleider
 • Goed in stakeholdermanagement

Ervaring

 • Eerder (als teamlid of –leider) CRM naar een hogere standaard gebracht
 • Kennis van CRM-platforms van grote leveranciers
 • Affiniteit met complexe distributiemodellen

DAS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Martine Francken, Consultant bij Top of Minds, via martinefrancken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.