Head of Learning & Development

Head of Learning & Development

 • HR
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 1195 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Suitsupply werkgeverspagina voor andere vacatures

On top of the world (verwijzing naar de afbeelding red.) – dat is precies waar Suitsupply wil staan met het team van 1.700 professionals. De exponentiële groei en ambitieuze toekomstplannen van Suitsupply vereisen extra aandacht voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers. Hun skills zijn immers bepalend voor het succes van het merk. Denk aan het aanmeten van een pak, goed adviseren over kledingcombinaties, het bouwen van de perfecte customer journey en het bepalen van de juiste prijs. Allemaal maatwerk dat valt of staat met de juiste professionals.

Suitsupply

Suitsupply is in 2000 opgericht door Fokke de Jong. Wat begon als een lokale webshop en één winkel boven de A4, is vandaag de dag een omnichannel fashionbrand van formaat. Er zijn 84 winkels, van New York tot Hangzhou. Celebrities als Idris Elba, Bruna Mars en Macklemore behoren tot de vaste klantenkring. En klanten kunnen via de webshop, WhatsApp en Instagram hun outfit bestellen.

Het bedrijf laat al jaren op rij double-digit groei zien. De omzet reikt ver boven de tweehonderd miljoen euro (2016), waarvan een significant deel (dertig procent) uit online komt. In november 2017 heeft Suitsupply vers groeikapitaal aangetrokken van NPM Capital waarmee ze nog sneller internationaal kunnen uitbreiden en verder kunnen opschalen.

“Suitsupply is in onze ogen een van de parels van het Nederlandse ondernemerschap. Het bedrijf heeft met zijn unieke business model en disruptieve aanpak vanaf de start een enorme expansie gerealiseerd. Het model is bewezen in verschillende geografieën en enorm schaalbaar.” – Bart Coopmans, Managing Director NPM Capital

Vacature voor Head of Learning & Development

Dit is een nieuwe functie op het hoofdkantoor van Suitsupply in Amsterdam. De Head of Learning & Development is verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van alle 1.700 medewerkers bij Suitsupply. Zo’n 1.400 daarvan staan in de winkels, 300 werken op het hoofdkantoor. De scope van de Head of Learning & Development is enorm: 84 winkels in 24 landen in de Verenigde Staten, Europa en Azië; drie regionale kantoren én het hoofdkantoor in Amsterdam. De Head of Learning & Development zorgt ervoor dat de winkelverkopers naar salestrainingen kunnen gaan en altijd alle ins- en outs van het product kennen. Dat Product Owners hun Scrum-vaardigheden kunnen onderhouden en dat Developers de nieuwste programmeertaal leren.

Er is een substantieel budget beschikbaar voor bovenstaande activiteiten, de Head of Learning & Development zorgt ervoor dat dit ook (verstandig) uitgegeven wordt. Het momentum is goed: er wordt veel talent aangenomen bij Suitsupply wat de impact van deze positie nog groter maakt. Naast doorlopende werkzaamheden liggen er een aantal grote projecten voor de Head of Learning & Development, waaronder het opzetten van een international Craftsmanship programma, het verbeteren van de Suitschool en het uitbreiden van de online community app SuSu. De Head of Learning & Development rapporteert aan Sascha Beins, Head of HR en aan Filipe Batáglia, CRO.

Craftsmanship programma

Pakken van Suitsupply zijn kwalitatief goed, niet te duur, modieus en bovenal: ze zitten als gegoten. Breed gebouwd? Geen probleem. Buitengewoon lang of kort – regelen ze voor je. Dat vraagt nogal wat van de kleermakers en het overig winkelpersoneel bij Suitsupply. Zij moeten de maten van een klant al bij binnenkomst correct inschatten, goed kunnen afspelden en aanmeten. Ook op hun fashion skills wordt een beroep gedaan, want niets zo vervelend als winkelpersoneel dat de plank volledig misslaat.

De Head of Learning & Development tilt het bestaande Craftsmanship programma (waarin bovengenoemde onderwerpen centraal staan) naar the next level. Het doel is dat waar de klant ook zijn pakken koopt, hij (of zij) altijd goed geholpen wordt en met een precies passend pak weer naar buiten loopt.

Suitschool

Iedereen die start bij Suitsupply gaat een aantal dagen naar Suitschool: een onboarding programma om kennis te maken met het bedrijf, het product en het merk. Hoe wordt een Suitsupply-pak gemaakt, van welke stoffen en waarom vind je geen zwart pak in de collectie? Wat is de Suitsupply-manier van verkopen en wie is de klant precies? De Head of Learning & Development is eindverantwoordelijk voor het uitbreiden van dit programma (zowel op inhoud als vorm) en doet dat in samenwerking met een team van zeer ervaren Quality Managers.

Op dit moment is er één Suitschool-programma voor iedereen. Dat is opvallend, want een Online Marketeer heeft heel andere behoeften dan bijvoorbeeld een Verkoopmedewerker, Designer of Data Mining Specialist. De Head of Learning & Development splitst het educatieve aanbod op in verschillende trajecten zoals Tech, Corporate en Retail.

SuSu Community App

SuSu is het online platform voor alle Suitsupply-medewerkers. Via deze app kunnen zij documenten, kennis en expertise met elkaar delen, wereldwijd. De laatste commerciële cijfers, updates over nieuwe leveringen en plannen voor nieuwe winkels – het staat allemaal in SuSu. Met het platform heeft de Head of Learning & Development goud in handen. Hij/zij kan SuSu namelijk inzetten als e-learning platform.

Voor wie is dit interessant?

Suitsupply is een ondernemende club van ambitieuze professionals. De cultuur is direct. Van Design tot Finance, iedereen heeft hart voor de zaak. De Head of Learning & Development – bij uitstek – past goed binnen de Suitsupply-cultuur. Hij/zij is:

Persoonlijk

 • Ondernemend
 • Een Change Manager
 • Resultaatgericht
 • Communicatief zeer vaardig
 • Sociaal en enthousiast
 • Krijgt mensen in de hele organisatie mee
 • Geeft richting en brengt structuur

Ervaring

 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring
 • HR en/of people management
 • Opzetten van e-learning programma’s
 • Internationale verantwoordelijkheid
 • Snel groeiende organisatie
 • Ontwikkelen van Learning & Development programma’s

SuitSupply werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Martine Francken, Consultant bij Top of Minds, via martinefrancken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.