Financieel Manager

Financieel Manager

  • Finance
  • Health
  • Gouda
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1685 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Farminform werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf vijf jaar ervaring
  • Kennis van HR of het juridische domein
  • Strategisch 
  • Ondernemend 

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Ons inzicht in de geneesmiddelenmarkt danken we voor een groot deel aan Farminform. Het bedrijf levert gebruikers een schat aan data over meer dan twintigduizend geneesmiddelen. Om de transitie waarin de datatrust zich bevindt succesvol te doorlopen, is de Financieel Manager een onmisbare schakel.

Over Farminform

Van oorsprong is Farminform een datacollectief, bestaande uit geneesmiddelenproducenten en de groothandelaren die de geneesmiddelen distribueren. Het verzamelen, verrijken en verstrekken van (logistieke) data over geneesmiddelen was decennialang de basis van het bedrijf.

Nog altijd levert Farminform data, waaronder gebruiks- en logistieke informatie over meer dan twintigduizend geneesmiddelen. De uitgebreide databases van Farminform maken uitwisseling van hoogwaardige, betrouwbare marktinformatie mogelijk. Publieke instanties zoals de overheid gebruiken deze data, onder meer om de effecten van het landelijke geneesmiddelenbeleid te monitoren en bij te sturen. Met de inzichten in de Nederlandse geneesmiddelenmarkt die Farminform biedt, blijven zorgverleners en farmaceutische bedrijven up-to-date over de meest recente ontwikkelingen in de markt. Op basis daarvan kunnen ze hun beleid effectief vormgeven.

In lijn met de veranderende informatiebehoefte van de huidige gebruikers, wordt het huidige businessmodel momenteel verder ontwikkeld en uitgebreid. Het te ontwikkelen zorgdatamodel zal geïntegreerde, anonieme klinische en farmaceutische data bevatten. Zowel zorgverleners, patiënten als fabrikanten zijn gebaat bij de inzet van dit geïntegreerde model.

Als onafhankelijke intermediair en datamakelaar heeft Farminform de ingrediënten in handen om, samen met haar partners, deze propositie succesvol te lanceren en zich verder te ontwikkelen als datatrust die volledig wordt gefinancierd door de gebruikers van de informatie.

Vacature: Financieel Manager

De Financieel Manager is verantwoordelijk voor het opzetten, verbeteren en monitoren van alle financiële processen binnen Farminform. Zij/hij houdt gestructureerd en nauwkeurig de boekhouding bij en verzorgt maandelijks financiële rapportages. Naast de meer operationele financiën, is de Financieel Manager ook op strategisch niveau een onmisbare kracht. Zij/hij adviseert de directie over nieuwe business cases, M&A-mogelijkheden en potentiële partnerships. Bij eventuele toekomstige overnames speelt de Financieel Manager een cruciale rol in het integreren van financiële processen in de organisatie.

Behalve voor finance, heeft de Financieel Manager ook de verantwoordelijkheid voor het HR-beleid van Farminform. Daarbij ligt de focus op de salarisadministratie, het beheren van het HR-systeem en de HR-ontwikkeling van de organisatie. Wederom gaan strategie en uitvoering hand in hand: aan de Financieel Manager de taak om de HR-strategie optimaal door te vertalen naar plannen en beleid. Afhankelijk van haar/zijn ervaring en expertise kan de Financieel Manager ook het juridische deel op zich nemen. Zij/hij werkt nauw samen met de algemeen directeur, Luuk Renfurm; de Financieel Manager rapporteert direct aan hem.   

Farminform bevindt zich middenin een transitie. Als Financieel Manager speel je daarin een belangrijke rol. Jouw visie en werkwijze hebben grote impact op de groei en ontwikkeling van de organisatie.Luuk Renfurm, Algemeen Directeur

De rol is een mooie kans voor een gedreven finance professional met ervaring in HR en/of legal of een finance professional die zich in die vakgebieden verder wil ontwikkelen. In de transitiefase waarin het bedrijf zich bevindt, staan ontwikkeling, innovatie en groei centraal. Dat geldt voor Farminform, maar net zo goed voor de Financieel Manager. Dat maakt het een uitgelezen moment om in te stappen bij een innovatief bedrijf dat volop in ontwikkeling is, en waarin de Financieel Manager alle vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om dat voorbeeld te volgen

Interesse?

Farminform werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.