Farminform

Farminform

Farminform biedt inzichten in de Nederlandse geneesmiddelenmarkt waarmee zorgverleners en farmaceutische bedrijven up-to-date kunnen blijven over de meest recente ontwikkelingen en effectief beleid kunnen maken. Met haar betrouwbare en uitgebreide database faciliteert het bedrijf zorgvuldige informatie-uitwisseling en levert men hoogwaardige marktinformatie.

Van oorsprong is Farminform een samenwerkingsverband tussen medicijnproducenten en de groothandels die de medicijnen op de Nederlandse markt brengen. Inmiddels zijn veel meer bedrijven en organisaties bij Farminform aangesloten, waaronder farmaceuten en de groothandel- en retailorganisaties van Alliance Healthcare, Brocacef, DA Retail, Etos, Holland Pharma, Mosadex en Pluripharm. Farminform wordt volledig gefinancierd door de gebruikers die betalen voor de informatie en is daarmee een onafhankelijke kennisbank.

Een voorbeeld van de data waarvoor je bij Farminform terechtkunt, zijn de afzetgegevens van zo’n 20.000 geneesmiddelen. Daarbij gaat het onder andere om volumes, prijzen, marktaandelen, locaties en postcodegebieden. Informatie belangrijk voor farmaceutische bedrijven, en informatie die zorgverleners helpt om geneesmiddelen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Ook publieke instanties – zoals de Nederlandse overheid – gebruiken steeds vaker de data van Farminform, bijvoorbeeld om landelijk geneesmiddelenbeleid te ontwikkelen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.