Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Director Group Strategy

Director Group Strategy

 • Strategy
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 26 februari 2020
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 413 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Minstens 5 jaar ervaring binnen strategieconsultancy op topniveau.
 • Een MBA van het hoogste niveau
 • Een uitstekende academische staat van dienst
 • Internationale bedrijfservaring
 • Binnen de digitale of hightechindustrie
 • Bereid om te reizen (max. 25%)

Eén ding is duidelijk: het tijdperk van de gloeilampen en Tl-buizen ligt ver achter ons. De technologie heeft de lichtbranche een compleet ander gezicht gegeven. Signify heeft hierop gereageerd door de nieuwe realiteit te omarmen en zich om te vormen tot een moderne ‘dienstverlener in verlichtingsoplossingen’. Om in deze dynamische tijd verder te bouwen en vorm te geven aan haar toekomst, breidt Signify haar Strategy team uit.

Over Signify

Het beursgenoteerde bedrijf Signify, het voormalige Philips Lighting, is wereldwijd marktleider op het gebied van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Signifiy heeft als missie de wereld duurzamer te maken door middel van energie-efficiënte verlichtingssystemen en bij te dragen aan de bestrijding van de lichtarmoede.

“Digitalisering is het beste recept voor duurzaamheid.”
– Eric Rondolat, CEO van Signify

Signify is een wereldwijde leider op het gebied van het Internet der Dingen en ondersteunt overheden actief bij de ontwikkeling van Smart Cities. Hun portfolio varieert van populaire consumentenproducten zoals de Hue slimme verlichting tot professionele oplossingen. Voorbeelden van professionele oplossingen zijn het verbeteren van de navigatie door een winkel met zichtbare lichtcommunicatie, tuinbouwverlichting voor verticale boerderijen en het pionieren van de opvolger van WiFi: LiFi, internet via lichtgolven. Signify bouwt haar mogelijkheden uit en creëren tegelijkertijd impactvolle samenwerkingsverbanden met toonaangevende wereldspelers (bijv. Apple, Cisco, Google, Bosch, SAP). Met ongeveer 28000 werknemers in 70 landen genereren ze meer dan 6 miljard euro aan jaarlijkse omzet. Drie megatrends bepalen het groeipotentieel van de verlichtingsmarkt:

 1. Bevolkingsgroei en verstedelijking – meer vraag naar licht
 2. Uitdagingen op het gebied van grondstoffen – meer energie-efficiënte verlichting
 3. Digitalisering – meer met elkaar verbonden, slimme verlichting

Vacature: Director Group Strategy

De Director Group Strategy zal het Leadership Team ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen en tegelijkertijd de juiste balans vinden tussen oplossingsgericht werken, mensenkennis en een pragmatische instelling om theorie om te zetten in daadkrachtig handelen.

“Dit is een unieke kans om als consultant de strategie, de innovatie en de groei te beïnvloeden in een wereldwijd opererende onderneming die vooroploopt op het gebied van groene innovatie. In 2020 zullen we ons richten op nieuwe initiatieven, markten en samenwerkingen.”
– Stephen Rouatt, Group Head of Strategy, Alliances & MI

Het Strategy, Alliances & MI-team bestaat uit top-level strategen en industrie-experts met uiteenlopende achtergronden (waaronder Bain, McKinsey en Roland Berger) en wordt beschouwd als een talentenpool voor de toekomstige leiders van Signify. De samenwerking met Signify Businesses, Markets en andere functionele teams aan high-impact projecten met een mandaat van het Leadership Team, maakt dat dit een essentieel team is dat diepgaande zakelijke inzichten, actiegerichte strategische richting en thought leadership voor het bedrijf stimuleert.

De Director Group Strategy zal strategische projecten in alle Signify-bedrijven opzetten en begeleiden. Hij/zij zal operationele teams en senior stakeholders aansturen, en tegelijkertijd de leden van het Strategy team actief coachen en ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarnaast zal hij/zij het senior management van advies voorzien en de strategische discussies in de verschillende teams faciliteren.

Een recent voorbeeld van een typisch project betrof het definiëren van de Connected & Intelligent Lighting strategie. Het marktlandschap en de behoeften van de klant veranderen snel, terwijl Signify leider is op het gebied van de digitalisering van het licht. Als onderdeel van een cross-functioneel team hielpen de strategen met het plannen van de aanpak van Signify. Dit omvatte het identificeren van de belangrijkste marktsegmenten, het opstellen van de technische roadmap, het bepalen van de organisatorische implicaties en het ontwikkelen van het plan voor de uitvoering van de strategie. Na een levendige discussie met het Leadership Team kreeg de nieuwe strategie de volledige steun en wordt deze momenteel uitgevoerd.

Signify werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland.vetten@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Director Group Strategy

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.