Conversie Manager

Conversie Manager

 • General Management
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 752 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coolblue werkgeverspagina voor andere vacatures

Over Coolblue

Coolblue is één van de snelst groeiende e-commercebedrijven van dit moment. In 2015 alleen al groeide de omzet met 44 procent naar 521 miljoen euro. Ooit een vriendenclub, inmiddels een serieuze onderneming met meer dan duizend werknemers. Maar de sfeer is nog steeds als vroeger: de gemiddelde leeftijd bij Coolblue is 27 jaar, je komt zelden iemand tegen in pak en de directeur zit gewoon op de werkvloer.

Over de vacature Conversie Manager

De Conversie Manager bij Coolblue draagt bij aan ‘alles voor een glimlach’ door de klantervaring in de webshops elke dag een beetje beter te maken. Het doel is dat bezoekers niet alleen rondkijken, maar ook daadwerkelijk producten kopen waar ze tevreden mee zijn. De Conversie Manager duikt in de kwalitatieve en kwantitatieve gegevens om boven water te krijgen wat belangrijk is voor bezoekers om tot kopen over te gaan. De navigatiestructuur, de volgorde van de filters, de kleur van de buttons: alles wat maar relevant kan zijn. Riko Ooijevaar (Manager Conversie & SEO): “We weten bijvoorbeeld op basis van onze data dat klanten bij de aanschaf van een blender het merk belangrijker vinden dan de prijs. Daarom zie je het merkenfilter eerst en pas daarna het prijsfilter.”

Permanent verbeteren

De Conversie Manager doet voorstellen voor verbetering op basis van kwalitatieve inzichten uit NPS-onderzoek of reviews, A/B testen, analyses van conversie, SEO-ranking en zoekwoorden. De kunst – en de lol – is uit al die gegevens de juiste inzichten te halen en die te delen. De Conversie Manager gebruikt daarvoor de nieuwste tools en inzichten uit de e-commerce en werkt actief samen met Inkoper, Online Marketeers, Productredacteuren, andere Conversie Managers, Developers en Data Analisten. Er is veel ruimte voor ondernemerschap: goede ideeën zijn altijd welkom. Zie ook dit filmpje over de functie.

Profiel

Coolblue heeft een sterke eigen cultuur waarin de winnende kandidaat zich moet herkennen: klantvriendelijk, pragmatisch en resultaatgericht. Analytische vaardigheden, inlevingsvermogen in de bezoeker en zelfstandigheid zijn belangrijk voor deze rol. Verder heeft de Conversie Manager een academische opleiding en minimaal een jaar relevante ervaring.

persoonlijkheid

 • Pragmatisch
 • Passie voor e-Commerce
 • Klantgericht

ervaring

 • Minimaal 1 jaar in online of data analyse

groeimogelijkheden

 • Manager Conversie
 • Marketing Manager
 • Sales Manager

Contact

Conversie Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.