Content Lead

Content Lead

  • Marketing
  • Consulting
  • Diemen
  • 907 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Randstad werkgeverspagina voor andere vacatures

Zoek je een baan, dan is de kans groot dat je bij Randstad uitkomt. Vanaf 1960 brengt de inmiddels grootste HR-dienstverlener ter wereld kandidaat en organisatie samen. Sindsdien is de wereld van werk op zowel technologisch en economisch als sociologisch vlak enorm veranderd. Het speelveld van Randstad verandert net zo snel mee. Dit begint met de transformatie naar een agile-organisatie waarin de Content Lead een sleutelrol krijgt.

Over Randstad Group

Het legendarische verhaal van een van de bekendste HR-dienstverleners start in de Amsterdamse studentenkamer van oprichter Frits Goldschmeding. Samen met medeoprichter Gerrit Daleboudt ontwikkelde hij hier het concept voor de nog niet bestaande uitzendmarkt. Zijn allereerste uitzendkracht bracht hij op de fiets naar haar werk. Zo kwam ze op tijd bij haar nieuwe werkplek aan én wist ze voortaan precies waar ze moest zijn.

Randstad Group is inmiddels actief in 39 landen en bekend met merken als Randstad, Yacht en Tempo-Team. Ook runt het de HR-zaken onder lokale namen als Expectra en Appel Medical (FR), Gulp (DE), Twago en Spherion (US). Randstad heeft een ambitieus doel: in 2030 speelt het bedrijf een rol in het werkende leven van 500 miljoen mensen. Om dit te bereiken transformeert Randstad zich tot een agile-organisatie.

“Om onze innovatiekracht te versnellen moet onze change-organisatie transformeren. Outside-in-denken, met customer journeys werken, scherpere keuzes maken – de Nederlandse organisatie ontdekt wat werkt. Wij bepalen de standaard.” – Mariette Leenhouts, Director Marketing & Communications Randstad Groep Nederland

Een organisatie in beweging

Met datagedreven outside-in-denken wil het uitzendbureau duurzame impact maken. Hierdoor gaan niet alleen de bekendheid en conversie omhoog, maar verbeteren op de lange termijn ook de NPS/tevredenheid, voorkeur, loyaliteit en het marktaandeel. Om dit alles waar te maken, bouwt het bedrijf één overkoepelende visie en strategie voor de hele Randstad Groep Nederland.

Randstand Groep Nederland beweegt van een puur faciliterende naar een strategisch partner. Om dit proces te ondersteunen, is er meer expertise op het gebied van o.a. branding, positionering, contentcreatie en data-analyse nodig. Met dit idee in het achterhoofd gaan de brandteams van Randstad, Tempo-Team en Yacht/ BMC met expertfuncties werken.

Vacature: Content Lead

De Content Lead is een echte verhalenverteller die van pionieren houdt. Deze rol vormt als het ware het laboratorium voor experimentele content van Randstad Groep Nederland. Door de vele proeven wordt duidelijk welke concepten wel of niet doorgaan naar de contentteams van de andere Randstad-merken: Tempo-Team en Yacht/BMC. Het mooie is dus dat deze zelfstarter indirect voor alle labels werkt.

De focus ligt hierin op online storytelling met een persoonlijk tintje die binnen no time voor nieuwsgierige consumenten zorgt. Dit kan o.a. bloggend, vloggend, filmend via owned-, earned- en paid-media. Dankzij een groot empathisch vermogen en ervaring met insight-denken, verplaatst deze digital native zich makkelijk in de verschillende doelgroepen. En zwengelt natuurlijk met gemak het gesprek aan met als doel: een juiste match maken.

De Content Lead zorgt voor relevante touchpoints in specifieke customer journeys. Zo is er altijd op het juiste moment contact met de doelgroep. Uiteraard spelen data en datagedreven inzichten een grote rol in dit proces. Google Analytics en andere data-tools kennen daarom voor deze onderzoeker geen geheimen. Op basis van deze info optimaliseert hij/zij de contentstrategie van Randstand Groep Nederland. Deze resultaatgerichte strateeg drukt hier met een goed onderbouwde, eigen visie een stempel op.

Welk online-mediakanaal wanneer bij welke boodschap past, weet deze multichannel-expert dus als de beste. Maar hiermee houdt de rol nog niet op. De ideale kandidaat blinkt namelijk ook uit in stevig stakeholdermanagement. Niet alleen vanwege de samenwerkingen met externe bureaus, maar ook met de verschillende afdelingen. Deze enthousiaste persoonlijkheid inspireert, informeert en deelt graag alle kennis met de andere labels van Randstad Groep Nederland.

Kandidaatprofiel

  • Vijf tot zeven jaar relevante werkervaring bij een bureau en/ of in een A-merk-omgeving
  • Sterk analytisch vermogen en ervaring met datagedreven outside-in-denken
  • Maakt makkelijk keuzes en neemt beslissingen
  • Nieuwsgierig, ondernemend en een echte kennisdeler
  • Uitstekende stakeholdermanagement-skills

Randstad Group werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com.

Carrièreadvies van Dominique Hermans en Mariëtte Leenhout

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.