Consulting Director Data Analytics

Consulting Director Data Analytics

 • Analytics
 • Consulting
 • Utrecht
 • 1027 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jibes werkgeverspagina voor andere vacatures

Jibes bestaat in 2018 tien jaar en gaat een nieuwe groeifase in. Deze fase wordt gemarkeerd door een participatie van Waterland Private Equity. De agenda wordt gedomineerd door groeikansen. Er is op dit moment een vacature voor Consulting Director, die de Data Analytics practice in deze groeifase zal leiden.

Over Jibes

Door de bomen het bos niet meer zien – dat is het data- dilemma waar organisaties in alle sectoren mee worstelen. Of het nu retailers, banken of publieke instellingen zijn, steeds meer organisaties kiezen ervoor om data en inzichten een centrale rol te geven in hun bedrijfsvoering. In de gehele bedrijfsketen komt steeds meer data beschikbaar. Van supply chain en productinformatie tot consumentengegevens en real-time gebruikersdata – voor ieder type informatie bestaat weer een ander systeem. Naarmate het informatielandschap complexer wordt, is het lastiger om inzicht te krijgen en data-gedreven beslissingen te nemen. Dat is het gat in de markt waar Jibes op inspeelt. Jibes ondersteunt bedrijven bij het opstellen en beheren van hun hele informatielandschap. En dat is maatwerk, keer op keer.

De drie tribes van Jibes

Jibes is groot geworden door een combinatie van organische groei en overnames. Inmiddels biedt Jibes een totaalpakket, dat kan worden uitgesplitst in drie services. Iedere dienst wordt vertegenwoordigd door één tribe.

ENTERPRISE ANALYTICS

Deze tribe buigt zich over alles wat er bij Data Management komt kijken. De diensten vallen uiteen in Meta Data Management (denk aan data lake foundations, data integration, ingestion & quality open meta data) en Master Data Management (denk aan analytical & operational MDM, product information management (PIM), reference data management, data governance, data policies, stewardship, definitions & lineage). Deze tribe staat onder leiding van roerganger Jeroen Grootnibbelink, en bestaat op dit moment uit 21 professionals. Wie bekend is met Management Drives zal in dit team vooral de kleuren blauw en rood herkennen. Degelijk, grondig en betrouwbaar zijn kernwoorden die zowel op de service als op het karakter van deze tribe slaan.

DATA ANALYTICS

Op dit moment bestaat deze tribe uit ongeveer 35 consultants. Zij hebben een achtergrond op MSc- of PhD-niveau in kunstmatige intelligentie en/of econometrie. Door de agile werkwijze kan Jibes naadloos aansluiten bij de behoefte van de klant – of dat nu support, advies of training is. Het resultaat zie je direct terug.

“Een zeer strategische practice.” – Jaap Gielink, CFO

Buzzwoorden voor de diensten van deze tribe zijn cognitive computing, data & dialogue driven engagement, competitive intelligence, analytics support & enablement, big data architectures, machine learning, artifcial intelligence, statistic analysis & modelling, advanced text analyses en data mining.Dit team bouwt bijvoorbeeld non-lineaire chatbots die de emoties van hun gesprekspartner kunnen herkennen. Naast de praktische mindset kenmerkt deze tribe zich door een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Het merendeel van de MVO-trajecten van Jibes is te herleiden tot deze tribe.

BUSINESS ANALYTICS

Deze tribe van circa 35 fte is gespecialiseerd in de datastromen rondom bedrijfsprocessen. Kernwoorden zijn performance management solutions, reporting, dashboarding, self-service BI, data warehousing, generated data solutions, cloud-based business intelligence en hybrid solutions.

“KPI’s meetbaar maken, performance verbeteren en successen vieren.” – Twan van Rossum, Sales Director

Het is een tribe met een buitengewoon positieve vibe. De focus ligt op het meetbaar maken van doelstellingen, inzichtelijk maken wat er gedaan kan worden om performance te verbeteren, en uiteindelijk het zichtbaar maken van resultaten. In 2018 viert Jibes hun tienjarig jubileum. De kans is groot dat zowel het initiatief als het draagvlak voor de festiviteiten met name uit deze tribe zal komen.

Vacature: Consulting Director Data Analytics

Jibes bestaat in 2018 tien jaar, en gaat een nieuwe groeifase in die wordt gemarkeerd door een participatie van Waterland Private Equity. De roadmap kan worden samengevat met een groei van 30% in FTE, boven-lineaire groei in omzet en verdere stijging van de reeds zeer gezonde EBIT-marge. Eén van de strategische pijlers om de geprojecteerde groei waar te maken, is Data Analytics. Daarom wordt een Consulting Director aangetrokken die de groeikansen voor deze tribe zal realiseren.

Er bestaat veel vraag naar services van deze tribe, waaronder data science, machine learning en algoritmen. En dat zal alleen maar verder toenemen. Een sterke leider zal deze tribe helpen gebruik te maken van het momentum. De Consulting Director behaalt resultaat door het aantrekken van nieuwe klanten, verdiepen van de relaties met bestaande opdrachtgevers en het werven, behouden en hoog-billable maken van de beste Data Analytics Consultants.

Competenties

Cruciaal is ervaring als Management Consultant bij een van de Big-Four-kantoren, waarschijnlijk op director-niveau. De Consulting Director scoort sterk op drie competentiegebieden:

 1. Inhoudelijk leiderschap
  Een praktische leider die met oog voor mensen aan hun professionele ontwikkeling werkt. Een vraagbaak die snel op alle dagelijkse uitdagingen een antwoord heeft.
 2. Organisatievermogen
  Het opereren met een team van hoogopgeleide consultants die sterk inhoudelijk gedreven zijn, vergt een scherpe aansturing om de billability te bewaken. Overdelivery is duur, underperformance is uitgesloten. Het optimaliseren daartussen is een vaardigheid die sterk op ervaring leunt.
 3. Commercieel projectmanagement
  Het vormgeven, verkopen en leiden van concrete projecten met duidelijke ROI’s. De Consulting Director ontwikkelt een positionering en proposals die aantrekkelijk zijn voor corporate organisaties.

Jibes werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.