Commercial Controller Inkoop NFR

Commercial Controller Inkoop NFR

 • Finance
 • Consumer
 • Veghel
 • 1095 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Aan ambitie geen gebrek bij Jumbo. Na de overname van C1000, Super de Boer, La Place en AC-restaurants wil Jumbo nog verder uitbreiden. Mede door de doortastende overnamestrategie heeft Jumbo de afgelopen decennia een forse groei doorgemaakt. Resulterend in een verzevenvoudiging in omvang en 44% omzetgroei in 2016. Dat vereist een Business Control-organisatie die staat als een huis.

Proactieve Business Controlling

Business Control speelt bij Jumbo een belangrijke rol. De recente schaalvergroting brengt veel financiële uitdagingen met zich mee, die vragen om businessinzicht. Mede daarom is de focus binnen de afdeling Business Control verschoven van reporting naar proactief business-partnerschap. Dat betekent dat de afdeling al vroeg betrokken is bij investeringstrajecten – van overnames tot marketingcampagnes – en bijdraagt aan een goede onderbouwing door diverse scenario’s door te rekenen. Op basis van deze inzichten kan de business goed gefundeerde beslissingen nemen. Daarnaast leveren de control teams dashboards en stuurinformatie aan nadat een besluit is genomen. Zo ondersteunen ze de business bijvoorbeeld ook om na een acquisitie de inkoopvoordelen en samenwerking met verschillende businesspartners te optimaliseren.

Over de vacature: Commercial Controller Inkoop NFR

De afdeling Inkoop Not-For-Resale (NFR) bij Jumbo is verantwoordelijk voor de inkoop van alle producten en diensten die niet in de Jumbo-winkels liggen. Dat varieert van laptops tot printpapier en van vrieskasten tot schoonmaakartikelen. De afdeling heeft een inkoopwaarde van één miljard euro, maar wordt op dit moment nog niet ondersteund door een gespecialiseerde Controller. Dat betekent dat financiële beslissingen op basis van de feiten nog veel verschil kunnen maken. Voldoende reden voor Jumbo om op zoek te gaan naar een Commercial Controller Inkoop NFR.

Professionaliseringsslag maken

Jumbo verwacht van de Controller dat hij/zij het planning- en controlproces verder professionaliseert door enerzijds processen in samenwerking met de inkopers in te richten en anderzijds kwalitatieve voordelen te kwantificeren. Deze cijfermatige inzichten bieden de inkopers munitie voor de onderhandelingen met leveranciers en businesspartners, waardoor ze voortaan inkoopbeslissingen kunnen baseren op harde cijfers in plaats van intuïtie. De Commercial Controller Inkoop NFR ondersteunt inkopers niet alleen bij de voorbereiding van onderhandelingen, maar legt ook financiële inzichten en afspraken vast.

“Met één miljard euro aan inkoopwaarde valt er bij Not-For-Resale veel winst te behalen met cijfermatig goed onderbouwde financiële inzichten.” – Douwe Snel, Manager Business Controlling bij Jumbo

Overtuigen van meerwaarde

Omdat de functie nieuw is, is het aan de Commercial Controller Inkoop NFR om doortastend en proactief te werk te gaan. Hij/zij overtuigt de Manager Inkoop NFR en andere inkopers van zijn/haar meerwaarde. Bijvoorbeeld dat bepaalde processen financieel slimmer ingericht kunnen worden of veranderingen in de samenwerking met businesspartners meer benefits kunnen opleveren.

“Regelcapaciteit, kennis en autoriteit zijn belangrijk. De Controller moet niet alleen goede analyses kunnen maken, maar ook de business kunnen overtuigen van de meerwaarde daarvan.” – Douwe Snel, Manager Business Controlling bij Jumbo

De Commercial Controller Inkoop NFR is een business partner. Hij/zij ondersteunt in het maken van beslissingen door alle mogelijke scenario’s goed door te rekenen en te analyseren. Dat blijft niet alleen bij sterke analyses, de Commercial Controller Inkoop NFR vertaalt deze naar concrete plannen en brengt het over de bühne voor de inkopers. Naast ervaring met inkoop en het optimaliseren en implementeren van de planning- en controlcyclus, zijn ook senioriteit en een consultancy-achtergrond een pre.

Rol binnen het team

De Commercial Controller Inkoop NFR is onderdeel van het acht man sterke Commercial Controlling-team, bestaande uit de onderdelen Commercie & Marketing, Inkoop (For-Resale & NFR) en Inkoopondersteuning. Hij/zij werkt nauw samen met de Manager Inkoop NFR en rapporteert aan de Commercial Controller. Het team Commercial Controlling behoort tot de afdeling Business Control (28fte) met aan het hoofd de Manager Business Controlling Douwe Snel.

In het kort

Persoonlijkheid

 • Ondernemend
 • Analytisch
 • Communicatief sterk
 • Overtuigend
 • Winnaarsmentaliteit
 • Ambitieus

Ervaring

 • Minimaal 4 jaar ervaring
 • Bij voorkeur consultancy-achtergrond
 • Ervaring met inrichten planning- en controlcyclus is een pre

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Annelijn Nijhuis, Consultant bij Top of Minds, via annelijnnijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.