Co-founder

Co-founder

 • General Management
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 19 september 2022
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 1924 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring in recruitment
 • In de bouw en techniek
 • En/of in de zorg
 • Ondernemerschap
 • Betrouwbare partner voor klanten en kandidaten

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Top of Minds is in een decennium uitgegroeid tot marktleider in het topsegment van young executive search. Vorig jaar is daar het succes van Het PA Bureau bijgekomen. Nu breidt de Top of Minds Group uit met LichtBlauw, gericht op sectoren als de bouw, techniek en zorg. Hiervoor wordt een Co-founder aangetrokken met ervaring in dit segment.

Top of Minds Group

Top of Minds werd in 2008 opgezet door Auke Bijnsdorp en Janko Klaeijsen. Met circa dertig consultants, een grote support staff en kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt en Madrid is het bedrijf toonaangevend in de recruitmentbranche. Top of Minds bemiddelt alleen voor de top van de markt. De focus ligt daarbij op strategische en digitale professionals.

Maar het succes is niet alleen te danken aan het grote netwerk van de consultants en de duidelijke focus op kwaliteit. Vooral de digitale marketingmotor van Top of Minds onderscheidt het bureau van andere executive-search-firma’s. Door slim gebruik te maken van sociale media trekt Top of Minds de aandacht van kandidaten. Met pakkende functieomschrijvingen en prachtig beeldmateriaal houdt ze deze vast.

De eerste dochteronderneming van Top of Minds Group is Het PA Bureau. Dit eigentijdse bureau is gestart in 2021 en heeft nu al een ijzersterke reputatie opgebouwd bij klanten – die variëren van start-ups tot multinationals.

LichtBlauw

De volgende dochteronderneming is LichtBlauw. De basis is hetzelfde: de beste kandidaten plaatsen door middel van aantrekkelijke functieprofielen en doelgerichte advertenties op sociale media. De doelgroep is echter compleet anders dan die van Top of Minds. LichtBlauw gaat zich richten op praktisch geschoolde professionals in de bouw, techniek en zorg, eventueel later uit te breiden met andere sectoren.

Juist in deze sectoren is de vraag groot – denk aan monteurs, werkvoorbereiders en verpleegkundigen. Daardoor zijn organisaties vaak niet in de positie om criteria te hanteren die verdergaan dan de juiste formele kwalificaties. Voor andere eisen is geen ruimte, terwijl die juist cruciaal zijn voor de kwaliteit en bedrijfscultuur. Heeft een kandidaat de ambitie om elk project optimaal te volbrengen? Neemt zij/hij initiatief, denkt zij/hij mee? Andersom vergeten bedrijven vaak dat sterke employer branding van groot belang is. Wat bieden zij een kandidaat, behalve salaris? Zit er voldoende betekenis in de baan – waar draagt de functie aan bij? Wat zijn de ontwikkelmogelijkheden? LichtBlauw wordt de schakel die deze criteria wél hanteert.

“De belofte van LichtBlauw is kandidaten plaatsen die het verschil maken. De inspirerende teamleider die de cultuuromslag gaat realiseren. De initiatiefnemer die geen genoegen neemt met adequate uitvoering, maar meedenkt en topkwaliteit levert. De gouden kracht die altijd afspraken nakomt en anderen motiveert.” – Auke Bijnsdorp, Managing Partner Top of Minds Group

De vacature: Co-founder

De Co-founder gaat LichtBlauw realiseren. Dit doet zij/hij samen met een consultant die van Top of Minds overstapt naar LichtBlauw en in nauw overleg met de Managing Partner van Top of Minds Group.

Vanuit een sterk ondernemende geest en met ervaring in het relevante segment komt de Co-founder zelf met ideeën voor new business en het benaderen van kandidaten, maar voert evengoed ideeën uit van het management van Top of Minds Group. De Co-founder heeft een warm netwerk aan klanten en kandidaten, maar vooral belangrijk is de expertise in de doelgroep. Zij/hij begrijpt als geen ander wat kandidaten en klanten in dit segment belangrijk vinden.

Het opzetten van LichtBlauw gebeurt met ondersteuning van het Top of Minds-marketingapparaat en de partnergroep. Op korte termijn worden twee junior researchers aangenomen voor sourcing. De Co-founder zal, samen met diens evenknie, zelf het volledige recruitmentproces begeleiden.

Dit is de ideale volgende stap voor een recruiter met de waarden die bij LichtBlauw passen: goudeerlijk en liever handelen dan praten. Sterke communicatievaardigheden zijn van belang, maar het draait vooral om het nakomen van beloften richting alle stakeholders. De Co-founder gaat verbindingen aan met werkgevers en kandidaten. Zij/hij doorgrondt wat hen drijft en helpt hen langdurig verder door de juiste mensen aan elkaar te koppelen. De Co-founder heeft aantoonbaar succes gehad in recruitment binnen de genoemde sectoren. Top of Minds Group beloont initiatief en ondernemerschap met nieuwe kansen én een aandeel in de organisatie.

 

Interesse?

Neem contact op met Auke Bijnsdorp via  auke.bijnsdorp@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Auke Bijnsdorp Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Co-founder

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.