Chief Marketing Officer

Chief Marketing Officer

  • Marketing
  • Consumer
  • Nieuw-Vennep
  • 734 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nederlandse MKB Participatiemaatschappij vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Onderscheidende producten en scherpe prijzen: twee belangrijke redenen die Vouchervandaag.nl onlangs de prijs voor Website van het Jaar opleverde. Met een nieuwe investeerder aan boord zet moederbedrijf VoucherCompany de komende tijd vol in op groei en overnames. Het dynamische, snelgroeiende bedrijf zoekt een gedreven Chief Marketing Officer om de onlinestrategie van de organisatie naar de volgende fase te brengen.

OVER VOUCHERCOMPANY

VoucherCompany werd in 2012 opgericht door Tino Oostdam en Wilfred Neuteboom. Sinds de lancering van Vouchervandaag.nl – in mei 2012 – is het bedrijf in razend tempo gegroeid. De afgelopen jaren werd de site maar liefst drie keer genomineerd voor Website van het Jaar (in 2018 wonnen ze de prijs). Er werd een assortiment met vele honderden uiteenlopende producten opgebouwd en ruim 1,1 miljoen bestellingen verwerkt. VoucherCompany investeerde niet alleen flink in de groei van producten, maar ook volop in de marketing en interne organisatie.

Elke dag ontvangt een groot aantal consumenten een mail met een breed assortiment aan producten die via de site of app van Vouchervandaag.nl gekocht kunnen worden. Vouchervandaag.nl biedt verschillende producten aan, onderverdeeld in categorieën Kleding & Schoenen, Huis & Tuin, Media & Gadgets, Mode accessoires & Vrije Tijd en Persoonlijke verzorging. De artikelen worden op het eigen platform verkocht, maar ook via marktplaatsen zoals bol.com en Blokker of door directe verkoop aan bedrijven. Naar ruime tevredenheid: consumenten scoren Vouchervandaag.nl gemiddeld met een 8,5.

SLEUTEL TOT SUCCES

Een drijvende kracht achter de succesformule is dat het bedrijf alle producten zelf inkoopt. Wereldwijd alles zelf (uiterst efficiënt) importeren en inkopen bij fabrikanten: dát is waarmee VoucherCompany zich onderscheidt van andere webwinkels. Het resultaat: zeer scherpe prijzen en onderscheidende producten.

CULTUUR

Daarnaast zorgt deze unieke in-house aanpak voor een bijzondere dynamiek in de organisatie. Een collectieve drive om alle klanten het beste te leveren, is wat de 25 gedreven, enthousiaste medewerkers verbindt. Is het drukker dan normaal? Dan springt iedereen bij en rent nóg een stap harder om ervoor te zorgen dat elke klant op tijd de bestelling ontvangt. Lunchen gebeurt samen, net als regelmatige uitjes met het hele bedrijf.

BUY-AND-BUILD STRATEGIE

VoucherCompany is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De doelstelling voor de toekomst is om die groei onverminderd door te zetten. Aan de hand van een stevige buy-and-build strategie wil de directie grote slagen maken. Mede met behulp van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij, die afgelopen november een meerderheidsbelang in VoucherCompany verwierf. Gesteund door dit strategische partnership en groeikapitaal maakt VoucherCompany zich op voor verschillende overnames van andere webwinkels. M&A zal daarmee de komende tijd een van de belangrijkste groeipilaren van het bedrijf zijn.

OVER DE VACATURE: CHIEF MARKETING OFFICER

De CMO is verantwoordelijk voor een optimale online marketingstrategie van VoucherCompany. Het raamwerk van een solide strategie is aanwezig; de nieuwe CMO borduurt daarop voort en voert een flinke professionaliseringsslag door. Hij/zij zet alle marketingkanalen op de juiste manier in om traffic te laten groeien en conversie te optimaliseren, en is de drijvende kracht achter het (verder) uitwerken en implementeren van een gedegen marketingbeleid. De CMO werkt nauw samen met Operationeel Directeur Lisa Treffers, en rapporteert direct aan Directeur Wilfred Neuteboom.

SPARRINGPARTNER VOOR ALLE PARTIJEN

De buy-and-build koers van het bedrijf heeft grote impact op de rol van de toekomstige CMO. Het betekent immers dat hij/zij verantwoordelijk wordt voor de marketingstrategie van meerdere portfolio-ondernemingen. Zo’n (snel) groeiend speelveld brengt veel nieuwe kansen, maar uiteraard ook uitdagingen met zich mee. Aan de CMO de mooie, uitdagende taak om de ideale sparringpartner voor alle betrokken partijen te zijn.

Dat vereist een helikopterview en een heldere manier van communiceren. Dat laatste is ook essentieel om het enthousiaste, jonge team aan te sturen die zich graag laten inspireren en motiveren door een ervaren CMO. De ideale kandidaat brengt een stevig track record met zich mee, een commerciële, innovatieve mindset en diepgewortelde kennis van alle kanalen.

‘‘Vouchervandaag.nl heeft alles in huis om het maximale eruit te halen. We zijn geen olietanker die, eenmaal onderweg, niet meer van de gekozen koers kan afwijken. We kunnen alle kanten op – bijsturen kan altijd en overal.’’ – Wilfred Neuteboom, Directeur

KANDIDAATSPROFIEL

ERVARING

• HBO- of WO-niveau
• Minimaal 7 jaar ervaring als online marketeer in commerciële omgeving
• Leidinggevende ervaring
• Diepgewortelde kennis van online (marketing) – SEO, SEA, affiliate, e-mailmarketing en social media
• Ervaring in een snelgroeiende onderneming

PERSOONLIJKHEID

• Verbindend
• Besluitvaardig
• Rolmodel, inspirator
• Zelfstarter, assertief
• Sterke communicatieve vaardigheden
• Vooruitstrevende blik

VoucherCompany werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via vivianlinker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.