CFO

CFO

  • Finance
  • Health
  • Amsterdam
  • 961 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Rocycle werkgeverspagina voor andere vacatures

Sporten bij Rocycle is meer dan een workout alleen. Zie het als een garantie voor een gezonde, gelukkige en energieke manier van leven. Een beleving met alleen de beste service, dat is waar deze Nederlandse scale-up voor staat. Om het doel van vijf naar 20 studio’s én internationale uitbreiding te halen, is er plek voor een CFO in het management. Een gedreven financieel brein die het sportconcept naar een hoger niveau weet te tillen.

Over Rocycle

Het verhaal van Rocycle begint drie jaar geleden. Tijdens een reis naar New York komt Rogier van Duyn (CEO) in aanraking met full body workouts op spinningfietsen. Van Duyn, zelf een fanatiek sporter, haalt de niche-sport naar Nederland en geeft er samen met compagnon Roxy van der Noordt (COO) een eigen twist aan. Een boetieksportconcept voor de moderne stadsmens waarin één workout, vol cardio, kracht en mentale motivatie centraal staat.

Binnen de internationale indoor-cycle trend ligt het zwaartepunt op beleving en community building. Als en van de voorlopers binnen de Nederlandse boetiekfitness, wakkert Rocycle deze elementen aan door middel van cleane studio’s met opzwepende muziek. Bovendien heeft het een high-end hospitality-beleid. Standaard biedt het hun gasten alle benodigdheden voor de workout, van fietsschoenen tot luxe sporthanddoeken aan toe.

Abonnementen zijn wat het bedrijf betreft passé. Het geeft hun gasten juist de vrijheid om per les of rittenkaart te betalen. Iedere studio heeft een eigen manager die het team van runners, studio-assistenten en de speciale Rocycle-instructeurs aanstuurt. Om de optimale kwaliteit van de customer service en het groepsgevoel te garanderen, meet het bedrijf de klanttevredenheid en klantloyaliteit met NPS-enquêtes.

We bouwen een team dat staat voor vriendelijkheid, diversiteit, inclusiviteit en boven alles, uitmuntendheid en creëren een plek waar mensen willen zijn en altijd naar terugkomen.” – Roxy van der Noordt, COO van Rocycle

Na drie jaar heeft Rocycle vijf succesvolle studio’s in Amsterdam en Utrecht. Van Duyn geldt als het gezicht naar buiten en richt zich op de groei en de commerciële aspecten. Van der Noordt is verantwoordelijk voor de operationele activiteiten. Momenteel is Rocycle bezig met het afsluiten van een financieringsronde voor internationale groei en de verdere uitrol in Nederland.

Het managementteam kijkt ernaar uit om het bedrijf met de aankomende CFO naar een internationale scale-up te begeleiden.

Vacature: CFO

Om de expansie in zowel binnen- als buitenland succesvol te realiseren, stapt de CFO op een perfect moment in. Door de inrichting van een strakke en gestructureerde financiële organisatie, drukt deze meteen een positieve stempel op de zaak. Andere focuspunten variëren van processen verbeteren en cost-performances analyseren tot budgetten scherpstellen en innovatieve financiële inzichten voor de bedrijfsoptimalisatie aandragen.

Het vinden en aantrekken van nieuwe binnen- en buitenlandse investeerders, zoals vreemd vermogen bij banken en private equity-partijen, is in deze rol van wezenlijk belang. De CFO ziet toe op een optimale cashflow en verstaat de kunst van funding en kapitaalstructuren binnen een snelgroeiende scale-up. Gaan we investeren? Zo ja, hoeveel geld investeren we en waarin precies? Door de opgestelde liquiditeits- en risicoanalysen heeft de CFO hier altijd een antwoord op.

“We willen een snellere groei in Nederland en het buitenland. Hiervoor moeten we het groeitempo van nieuwe studio’s opvoeren. Dit vraagt om een professionele en strak ingerichte organisatie en het aantrekken van meer extern kapitaal. Zowel vreemd als eigen vermogen. De CFO wordt medeverantwoordelijk voor dat succes.”– Rogier van Duyn, CEO van Rocycle

Met een financieel medewerker onder de hoede, onderhoudt de CFO het contact met het externe boekhoudkantoor, financiers en overige stakeholders. Dankzij de efficiënte samenwerking binnen het financiële team, is de CFO verantwoordelijk voor de aanwezigheid van de juiste rapportages, analysen en prognoses. Op deze manier is er constant inzicht in de actuele en toekomstige performances.

Niet alleen in het hier en nu, maar ook voor de toekomstige beleidsvorming is de CFO cruciaal. Op strategisch gebied speelt dit ondernemende type een actieve rol. Denk hierbij aan uitdagingen als nieuwe productontwikkelingen, mogelijke overnames en het aangaan of uitbouwen van partnerships.

In lijn met de visie van Rocycle is veel drive en een scherp oog voor service essentieel. Met een sterke persoonlijkheid inclusief een duidelijke visie, flinke dosis tact en coulante houding, is de CFO een onmisbare sparringpartner voor de CEO en COO.

Kandidaatprofiel

  • Meer dan tien jaar werkervaring met een brede finance scope
  • Achtergrond in strategische omgeving, zoals strategy consulting, M&A of investment banking
  • Bekend met snelgroeiende (door private equity gefinancierde) startups of scale-ups
  • Ervaring met pitchen voor banken en VC/PE-partijen
  • Accounting, analytische en modeling-skills

Rocycle werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.