Rocycle

Rocycle

De beleving

Het verhaal van Rocycle begint drie jaar geleden. Tijdens een reis naar New York komt Rogier van Duyn (CEO) in aanraking met full body workouts op spinningfietsen. Van Duyn, zelf een fanatiek sporter, haalt de niche-sport naar Nederland en geeft er samen met compagnon Roxy van der Noordt (COO) een eigen twist aan. Een boetieksportconcept voor de moderne stadsmens waarin één workout, vol cardio, kracht en mentale motivatie centraal staat.

Binnen de internationale indoor-cycletrend ligt het zwaartepunt op beleving en community building. Als een van de voorlopers binnen de Nederlandse boetiekfitness, wakkert Rocycle deze elementen aan door middel van cleane studio’s met opzwepende muziek. Bovendien heeft het een high-end hospitality-beleid. Standaard biedt het hun gasten alle benodigdheden voor de workout, van fietsschoenen tot luxe sporthanddoeken aan toe.

Optimale kwaliteit

Abonnementen zijn wat het bedrijf betreft passé. Het geeft hun gasten juist de vrijheid om per les of rittenkaart te betalen. Iedere studio heeft een eigen manager die het team van runners, studio-assistenten en de speciale Rocycle-instructeurs aanstuurt. Om de optimale kwaliteit van de customer service en het groepsgevoel te garanderen, meet het bedrijf de klanttevredenheid en klantloyaliteit met NPS-enquêtes.

“We bouwen een team dat staat voor vriendelijkheid, diversiteit, inclusiviteit en boven alles, uitmuntendheid en creëren een plek waar mensen willen zijn en altijd naar terugkomen.” – Roxy van der Noordt, COO van Rocycle

Het succes

Na drie jaar heeft Rocycle vijf succesvolle studio’s in Amsterdam en Utrecht. Van Duyn geldt als het gezicht naar buiten en richt zich op de groei en de commerciële aspecten. Van der Noordt is verantwoordelijk voor de operationele activiteiten. Momenteel is Rocycle bezig met het closen van een financieringsronde voor internationale groei en de verdere uitrol in Nederland.

Het managementteam kijkt ernaar uit om het bedrijf met de aankomende CFO naar een internationale scale-up te begeleiden.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.