Business Manager Financial Crime Analytics

Business Manager Financial Crime Analytics

  • Analytics
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 908 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ING vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

ING is een wereldwijd toonaangevende, uiterst innovatieve bank. De Global Head of Analytics for Financial Crime & RegTech is op zoek naar een Business Manager die kan helpen bij het afstemmen en communiceren met het topmanagement en externe stakeholders. Dit is een geweldige landingsplaats voor een strategieconsultant met belangstelling voor financiële criminaliteit.

Over ING & Analytics

ING is een wereldwijd toonaangevende bank die bijna 40 miljoen klanten in meer dan 40 landen bedient. Het bedrijf staat internationaal bekend om haar sterke merknaam en haar streven naar vooruitgang en innovatie. ING Analytics is een nieuw onderdeel dat zich richt op het verbeteren van operationele processen en het creëren van nieuwe datagestuurde producten die verder gaan dan het traditionele bankieren door gebruik te maken van machine-learning.  De unit heeft wereldwijde Analytics Centers of Excellence rond de belangrijkste capaciteiten van de bank, zoals Risk Management, Pricing en Financial Crime, en speelt een prominente rol in het coördineren van databeheer, technologie, UX en het klanttraject.

“De projecten waar we aan werken raken de levens van miljoenen mensen. Onze passie in het zoeken naar vooruitgang is uniek. Dit zul je niet snel vinden bij andere banken. Dat is in ieder geval waarom ik hier ben!” – Görkem Köseoğlu, Global Analytics Officer

Het Financial Crime & RegTech Analytics-team streeft ernaar om van ING een veiligere en meer conforme bank te maken. Het team bepaalt de strategie en stuurt de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van analytics op het gebied van financiële criminaliteit aan. Hierbij ligt de nadruk op bijvoorbeeld de bestrijding van witwaspraktijken, de bestrijding van het financieren van terrorisme, en fraude.

De rol is gevestigd in Amsterdam op de gloednieuwe ING-campus die samen met de gemeente is ontwikkeld als knooppunt voor bedrijfsleven, de academische wereld en innovatie. Ook de internationale gemeenschap van datawetenschappers is hier gevestigd.

Vorig jaar lanceerde ING samen met Philips, Ahold Delhaize, KLM en NS Kickstart AI, een initiatief dat kunstmatige intelligentie in Nederland de 21e eeuw in jaagt en de medewerkers van alle bedrijven bewust maakt van de (on)mogelijkheden van AI.

Vacature: Business Manager Financial Crime Analytics

De Business Manager zal samen met het Global Head of Analytics for Financial Crime & RegTech werken aan de verdere uitbouw van een volwassen afdeling. Communicatie is een cruciaal onderdeel van de rol. De Business Manager voorziet en structureert op een continue basis de verhaallijn die een sterke boodschap moet overbrengen aan het senior management en externe stakeholders met als doel het positioneren van de afdeling in de bank.

Daarnaast zal de Business Manager regelmatig te maken hebben met finance, human resources en de structurele organisatie van het team. De reden hiervoor is dat de Business Manager constant bezig is met het evalueren van de status quo, de verbeterpunten of vereiste aanpassingen, en de juiste vervolgstappen die nodig zijn om de afdeling niet alleen te laten groeien, maar bovenal effectief en solide te laten functioneren.

Hierbij wordt ook samengewerkt met de Portfolio Manager Global Financial Crime & RegTech Analytics, die verantwoordelijk is voor de analytics en het opleveren van de resultaten van de projecten van de afdeling. De Business Manager begrijpt de implicaties van deze analytics en resultaten en weet deze effectief te communiceren binnen de organisatie.

“De Directie van de Bank kijkt uit naar de projecten die wij opleveren; zij zijn een prioriteit voor de toekomst van de bank” – Aldo de Rubertis, Global Head of Analytics for Financial Crime & RegTech

Deze functie is een geweldige landingsplaats bij ING en biedt de Business Manager zeker bij aanvang van de rol de ruimte voor een aanzienlijke leercurve op het gebied van Financial Crime en RegTech. In de nabije toekomst is het wellicht mogelijk om een team van 2-3 direct reports op te bouwen.

Samenwerken met de Global Head of Analytics for Financial Crime & RegTech betekent betrokken zijn bij zeer strategische zaken. Van de Business Manager wordt dan ook verwacht dat hij/zij senioriteit heeft, altijd goed observeert en waar nodig suggesties maakt, kritisch nadenkt en brainstormt, en verantwoordelijkheid neemt.

Dit is een geweldige kans voor een strategieconsultant met belangstelling voor financiële criminaliteit om deel uit te maken van Global Analytics bij een wereldwijd toonaangevende bank en onderdeel te zijn van het leggen van de fundamenten van de afdeling voor de toekomst.

ING werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland.vetten@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.