Business Innovation Manager

Business Innovation Manager

  • Operations
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1507 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BuyBay werkgeverspagina voor andere vacatures

BuyBay geeft retourproducten met zijn slimme software een tweede kans. Beter voor de omzet van de verkoper, maar ook minder belastend voor de portemonnee van de klant én het milieu. De scale-up rolt momenteel internationaal uit en heeft meerdere innovatieprojecten klaarliggen voor de Business Innovation Manager.

Over BuyBay

BuyBay is een snelgroeiende tech scale-up die haar steentje bijdraagt aan het verbeteren van de wereld. Ze geven teruggestuurde producten een tweede kans. E-tailers, retailers, distributeurs en fabrikanten werken samen met BuyBay om hun retourzendingen om te zetten in inkomsten: een bewezen bedrijfsmodel met grote voordelen voor het milieu.

Missie: retourproblemen oplossen voor een duurzamere wereld
Wereldwijd stoppen mensen elke dag vier miljard artikelen in hun online winkelwagentjes. Het blijkt echter dat vijftien procent van alle online verkopen worden geretourneerd. Soms voldoet het artikel niet aan de verwachtingen van de consument. Andere keren heeft de shopper met opzet een aantal soortgelijke artikelen gekocht, terwijl men van plan is er maar één te houden. Handig voor de shopper, maar er zit een donkere kant aan deze retourzendingen. Of de artikelen nu onbeschadigd zijn of niet, ze veranderen van een waardevol bezit in een last voor de verkoper. Voor veel bedrijven wegen de kosten van het complexe, omgekeerde, logistieke proces zwaarder dan de voordelen. Plotseling lijkt het massaal vernietigen van alle retourzendingen een haalbare optie. Op wereldschaal is de impact op het milieu enorm.

BuyBay is opgericht in 2014 en zet zich sindsdien in om dit vraagstuk op te lossen. Met slimme IT, ondersteund door professionele business intelligence-, financiële en klantenserviceteams, helpt BuyBay e-commercebedrijven hun retourzendingen om te zetten in inkomsten. 

Het proces van retourzending naar nieuwe eigenaar
BuyBay verwerkt, repareert en catalogiseert geretourneerde producten voor bekende namen als bol.com, Wehkamp, Sony, Samsung, Home24 en Blokker. De slimme software van BuyBay biedt het object vervolgens aan een nieuwe koper via bestaande platformen zoals eBay, Amazon, bol.com en Blokker. De software maakt gebruik van historische data om de prijs en de tijd voor elk afzonderlijk product te optimaliseren.

Het is een win-win-winsituatie:

  • De klanten van BuyBay zien hun retourzendingen omgezet worden in inkomsten;
  • De nieuwe koper krijgt het gewenste product tegen een gereduceerd tarief;
  • Het milieu heeft baat bij minder verspilling.

Internationale uitrol
Het BuyBay-concept is op de Nederlandse markt zeer succesvol gebleken en nu klaar om de rest van de wereld te veroveren, te beginnen met Duitsland. BuyBay onderzoekt ook of het zijn softwarepakket als een SaaS-constructie kan aanbieden voor bedrijven die de fysieke kant van hun retourzendingen niet willen uitbesteden. Naast deze stappen zijn er andere impactvolle projecten die de groei van BuyBay blijft stuwen. En precies voor deze projecten komt de Business Innovation Manager in het spel.

Vacature: Business Innovation Manager

Van strategie naar implementatie in de operatie, de Business Innovation Manager leidt zelfstandig verschillende innovatieprojecten van a tot z. Ook is zij/hij verantwoordelijk voor het opstellen van de strategische agenda. Al dan niet samen met het managementteam.

De start van de rol
De ideale kandidaat identificeert interessante projecten op basis van data-analysen en interne communicatie. De startopdracht is in ieder geval al bekend. De eerste zes tot negen maanden staan namelijk volledig in het teken van: een innovatief, nieuw businessmodel en saleskanaal voor laagwaardige producten verder ontwikkelen.

Variërende innovatieprojecten rondom IT, businessen operatie
Na deze maanden pakt de Business Innovation Manager zo’n drie projecten per kwartaal op, variërend van IT- en BI-projecten tot strategie-analyse en operatie. Denk hierbij aan projecten rondom de uitrol naar Duitsland, de ontwikkeling van het SaaS-model, nieuwe saleskanalen uitwerken en samenwerkingsverbanden met andere bedrijven opzetten. Door haar/zijn gestructureerde werkwijze en uitstekende stakeholdermanagement maakt de Business Innovation Manager van ieder project een even groot succes.

Snel veranderende omgeving
Je hoort het bedrijven misschien niet snel zeggen, maar de ideale kandidaat van BuyBay verveelt zich snel. De steeds veranderende omgeving van een snelgroeiende tech scale-up schrikt de Business Innovation Manager niet af, maar stimuleert haar/hem juist om nog praktischer en actiegerichter te werken. Zij/hij weet anderen makkelijk te overtuigen en gets things done. Snel handelen en uitvoeren zijn namelijk belangrijke succesfactoren binnen deze rol.

Het verschil voor milieu en maatschappij maken
BuyBay is een bedrijf waarin waarden als no-nonsense, openheid, ambitie en positiviteit leidend zijn. Het volledige team werkt dag in dag uit aan zaken die substantieel bijdragen aan een duurzamere samenleving. Werken bij BuyBay betekent dus ook passie hebben voor de BuyBay-missie. Verder kan de Business Innovation Manager dagelijks rekenen op interne activiteiten om de werknemers engagement te vergroten, zoals een wekelijkse bootcamp, (virtuele) koffies en  vrijmibo.

Als laatste…
Het huidige team bestaat momenteel uit één persoon, maar met de huidige internationalisering zal dit team de aankomende jaren flink uitbreiden. De Business Innovation Manager rapporteert direct aan Kasper Karelse, CFO en werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

BuyBay werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Imke Peters (imke.peters@topofminds.com) maakt een eerste schifting op basis van CV’s en deelt die vervolgens met Suzanne Limmen die de selectie zal doen.

Let op: als je solliciteert door middel van de button hieronder, gaan we er vanuit dat je toestemming geeft om je gegevens te delen met BuyBay.

Contact

Business Innovation Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.