Business Development Manager

Business Development Manager

 • Strategy
 • Consulting
 • Apeldoorn
 • 572 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Timing werkgeverspagina voor andere vacatures

Een uitzendorganisatie in de top-5 van Nederland kan twee dingen doen: vasthouden aan de huidige koers, of mikken op de top-3. Timing is meer van de laatste aanpak. Dankzij de constante, snelle groei staat het bedrijf in 2018 aan het begin van een verdere professionaliseringsslag. Daarom is er nu een vacature voor een Business Development Manager.

Over Timing

Timing is een Nederlands familiebedrijf met ruim 700 medewerkers en ruim 40 locaties. Timing is onderdeel van de ADG-dienstengroep. Het bedrijf kent twee business lines: uitzenden en payrolling. De uitzendorganisatie is gespecialiseerd in uitvoerend werk, zonder zich tot één sector te beperken. Het richt zich op mensen in de productie, de commercie, de techniek, de logistiek, het callcenter, de zorg en op kantoor. Ook in de manier van uitzenden is Timing veelzijdig. Enerzijds heeft het bedrijf in-house kantoren bij grote klanten als KLM, Wehkamp en de ANWB. Het dedicated team van Timing speelt daar naadloos in op de bezettingsbehoefte en vormt als het ware onderdeel van de bedrijfsvoering van de klant. Daarnaast is de uitzendorganisatie sterk groeiende in het MKB.

Het payroll label werkt onder de naam Persoonality, een toonaangevende, professionele payroller met een diversiteit aan klanten in horeca, callcenters en overige zakelijke dienstverlening. In de 25 jaar sinds de oprichting is het bedrijf in al die gebieden razendsnel gegroeid, en in de laatste vijf jaar is de omzet verdubbeld. Timing kijkt constant vooruit. Omdat de snel veranderende branche dat eist en omdat dat diep in het eigen karakter zit. Het is misschien wel hét kenmerk van het bedrijf: de ondernemersgeest. Kansen zoeken, zien en benutten.

Een razendsnelle branche

Timing is ervan overtuigd dat nieuwe technieken en slimme innovaties het verschil maken. Zowel binnen het bedrijf als in de diensten die het aanbiedt. De impact van technologische ontwikkelingen op de uitzendbranche kan niet worden onderschat. Binnen nu en vijf jaar kan de hele sector er anders uitzien. Dat recruitment en matchen in de uitvoerende arbeidsmarkt volledig geautomatiseerd worden, is bijvoorbeeld een realistisch toekomstscenario.

Inspelen op grote ontwikkelingen

Timing wil blijven inspelen op die ontwikkelingen en efficiencystappen maken. Daar neemt de Business Development Manager het voortouw in. Om ook de komende jaren de verwachte, sterke groei te kunnen realiseren, is blijvende professionalisering een voorwaarde. Dit betekent in de volle breedte onderzoeken hoe het totale bedrijfsproces efficiënter en effectiever kan. Uitgangspunt hierbij is het van binnenuit versterken van kwaliteit door middel van een pragmatische aanpak.

Vacature: Business Development Manager

De Business Development Manager voelt de bedrijfscultuur goed aan, maar is niet bang om ingrijpende aanpassingen te doen. Op basis van data-analyses én een feilloze gut-feeling. De Business Development Manager durft gefundeerde feedback te geven op beslissingen van anderen, kan waar nodig op de rem staan, maar weet ook wanneer het moment daar is om vol gas te geven. De Business Development Manager cascadeert de strategie van het bedrijf consistent naar de verschillende afdelingen en business owners binnen het bedrijf. Daarbij worden knelpunten en hiaten geïdentificeerd en opgelost c.q. ingevuld.

In een snel veranderende branche signaleert de Business Development Manager de meest urgente kansen en draagt hij/zij heldere, toepasbare oplossingen aan die het bedrijf morgen beter kunnen maken. Niet voor niets zet Timing al jaren in op ‘doen’ – want daar begint innovatie.

‘Wij zitten niet te wachten op iemand die op de winkel komt passen. Wij hebben juist iemand nodig die de winkel opschudt.’ – Margriet Spijker, Algemeen Directeur

Een vrije rol

Het is een veelzijdige rol, zeer geschikt voor iemand die nieuwe inzichten boven tafel krijgt, proactief plannen ontwikkelt en resultaatgericht is. De Business Development Manager rapporteert aan CEO Margriet Spijker en werkt nauw samen met CFO Jurrie Jan Bruins en CCO Paul Haarhuis. De Business Development Manager maakt onderdeel uit van het MT.

Voor wie is dit interessant?

Timing is een ambitieus, no-nonsense-bedrijf. De Business Development Manager is een ambitieus, no-nonsense-figuur. Iemand die een groot, complex bedrijf van bovenaf kan bekijken en onderzoeken. En die vervolgens snel tot de kern doordringt. Een sterke persoonlijkheid met een even sterk analytisch vermogen. De Business Manager wordt gedreven door nieuwsgierigheid, ondernemerschap en lef. Er zijn voor dit profiel verschillende doorgroeimogelijkheden.

Persoonlijk

 • Kritisch
 • Analytisch
 • Ondernemend
 • Data-driven
 • Daadkrachtig
 • Resultaatgericht
 • Ambitieus
 • Creatief

Ervaring

 • Een aantoonbaar track-record in bedrijfsstrategie
 • Een achtergrond in strategie of management consulting
 • Ervaring in het aansturen van projecten
 • Affiniteit met professional services

Timing werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke@topofminds.com.

Contact

Business Development Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.