Business Development Manager

Business Development Manager

 • IT
 • Technology
 • Utrecht
 • 666 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nederland ICT werkgeverspagina voor andere vacatures

Qua technologie en digitale knowhow behoort Nederland al jaren tot de absolute wereldtop. Nu is het tijd voor de volgende, beslissende stap: uitgroeien tot een van de grootste digitale economieën van Europa. Een wereldwijde hotspot voor innovatie. Een magneet voor start-ups en gevestigde bedrijven. Dé omgeving om digitale producten, diensten en toepassingen te lanceren. Nederland ICT geeft die omgeving vorm.

De digitale samenleving

Even een kort toekomstbeeld. De oplossingen voor grote actuele kwesties als klimaatverandering worden hier ontdekt. Het volledige onderwijs profiteert van geavanceerde lesmethoden. De nieuwste kansen van 3D-printing worden in Nederland geïntroduceerd. Bedrijven in alle sectoren krijgen de kans om internationaal voorop te lopen. Een utopie? Nee. Sterker nog: Nederland ICT heeft de blauwdruk voor zo’n samenleving klaarliggen. En weet precies hoe die samenleving werkelijkheid wordt.

Ruimte voor innovatie

Bijvoorbeeld door het ICT-onderwijs perfect af te stemmen op de snel veranderende eisen van de markt. Of door te zorgen dat er volop ruimte komt voor ICT-proeftuinen, dankzij soepelere regels en minder bureaucratie. De kansen zijn er. Maar ze worden alleen benut in een omgeving die durf beloont en stimuleert. Waarin ICT-ondernemers worden aangespoord om te innoveren, en waarin ze hun winnende ideeën snel verwezenlijken.

Over Nederland ICT

Nederland ICT is er voor alle ondernemingen die ICT-producten of -diensten verkopen. Ruim 550 ondernemingen hebben zich al aangesloten bij Nederland ICT, van vertrouwde namen als KPN en Google tot veelbelovende start-ups. De leden zijn actief in alle lagen van de digitale economie: infrastructuur, telecom, hardware, software en dienstverlening.

“ICT-ondernemingen zijn de architecten van de digitale samenleving. Nederland ICT helpt deze sector door een gunstig ondernemersklimaat te stimuleren, maar ook door ondernemers oplossingen te bieden bij praktische problemen.” – Lotte de Bruijn, Directeur Nederland ICT

Kleine aanpassingen van regels kunnen grote gevolgen hebben. Bedrijven die geen zzp’ers meer in dienst durven te nemen vanwege mogelijke monsterboetes. Ondernemers die dankzij nieuwe privacy-voorschriften eindeloos veel tijd kwijt zijn aan administratie. Door actief te lobbyen, door scherpe vragen te stellen aan de juiste mensen en hen vervolgens betere antwoorden te presenteren, komt Nederland ICT succesvol op voor ondernemers en weet het contraproductieve besluiten terug te draaien.

Nieuwe mogelijkheden benutten

Geen enkele sector is zo sterk in ontwikkeling als ICT. Nederland ICT maakt haar leden constant alert op de nieuwste mogelijkheden. Bijvoorbeeld door te wijzen op de kansen die de nieuwste privacyregels hen bieden. Of door kleinere bedrijven te helpen met een overtuigende subsidieaanvraag. Of simpelweg door de juiste mensen en bedrijven met elkaar te verbinden. Nederland ICT organiseert meer dan 150 netwerkbijeenkomsten per jaar.

Vacature: Business Development Manager

Hoe meer ondernemingen zich aansluiten bij Nederland ICT, hoe meer invloed de vereniging kan uitoefenen. En hoe sterker de hele sector uiteindelijk staat. Precies daar liggen de kansen voor de nieuwe Business Development Manager. Hij/zij analyseert de sector en de businessproposities, selecteert nieuwe markten en bouwt het ledenbestand succesvol uit door middel van acquisitie.

Een relatiebouwer en sterke gesprekspartner

Tegelijkertijd zorgt de Business Development Manager voor goede, blijvende relaties met de bestaande leden. Hij/zij heeft regelmatig contact met partners en lidbedrijven en is altijd op de hoogte van wat er bij hen speelt. De Business Development Manager is een relatiebouwer en sterke gesprekspartner op alle niveaus.

Bij Nederland ICT werken twintig mensen. De Business Development Manager werkt met hen samen in kleine (project)teams, maar kan ook goed zelfstandig werken en krijgt alle ruimte om de rol naar eigen inzicht in te vullen. Hij/zij zet besluiten en strategische plannen steeds weer om in uitvoerbare taken. De Business Development Manager rapporteert aan Directeur Lotte de Bruijn en neemt waar nodig ook taken van haar over, bijvoorbeeld door Nederland ICT te vertegenwoordigen op events als spreker. De Business Development Manager is niet bang voor een podium.

“Als er één sector is die overal inzit, is het ICT. En als er één vereniging is die Nederland slimmer, sneller, veiliger en duurzamer maakt, is het Nederland ICT.” – Lotte de Bruijn, Directeur Nederland ICT Lees haar column over de kansen van de digitale economie

Voor wie is dit interessant?

De Business Development Manager gelooft in de missie van Nederland ICT, en weet die missie overtuigend te presenteren. Hij/zij voelt zich thuis in een dynamische omgeving met diverse disciplines en uiteenlopende belangen. Paart een brede (digitale) kennis aan een sterk ondernemende persoonlijkheid, heeft een breed netwerk in de digitale economie en weet de mogelijkheden van dat netwerk volop te benutten. Iemand die bestaande leden aan zich bindt en nieuwe leden aantrekt, en die zich daarbij steeds bewust is van een goede balans tussen kwaliteit en kwantiteit. Want het gaat niet alleen om de hoeveelheid, maar ook om het soort leden: hoe vollediger de vertegenwoordiging van ICT-ondernemers, hoe beter.

Ervaring

 • Minstens vijf jaar
 • Verstand van en gevoel voor de digitale samenleving

Persoonlijkheid

 • Ondernemend
 • Zelfstandig
 • Resultaatgedreven
 • Maatschappelijk gedreven
 • Overtuigend

Nederland ICT werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.