Nederland ICT

Nederland ICT

Hotspot voor innovatie

Qua technologie en digitale knowhow behoort Nederland al jaren tot de absolute wereldtop. Nu is het tijd voor de volgende, beslissende stap: uitgroeien tot een van de grootste digitale economieën van Europa. Een wereldwijde hotspot voor innovatie. Een magneet voor start-ups en gevestigde bedrijven. Dé omgeving om digitale producten, diensten en toepassingen te lanceren. Nederland ICT geeft die omgeving vorm.

“Als er één sector is die overal inzit, is het ICT. En als er één vereniging is die Nederland slimmer, sneller, veiliger en duurzamer maakt, is het Nederland ICT.” – Lotte de Bruijn, Directeur Nederland ICT Lees haar column over de kansen van de digitale economie

De digitale samenleving

Even een kort toekomstbeeld. De oplossingen voor grote actuele kwesties als klimaatverandering worden hier ontdekt. Het volledige onderwijs profiteert van geavanceerde lesmethoden. De nieuwste kansen van 3D-printing worden in Nederland geïntroduceerd. Bedrijven in alle sectoren krijgen de kans om internationaal voorop te lopen. Een utopie? Nee. Sterker nog: Nederland ICT heeft de blauwdruk voor zo’n samenleving klaarliggen. En weet precies hoe die samenleving werkelijkheid wordt. Bijvoorbeeld door het ICT-onderwijs perfect af te stemmen op de snel veranderende eisen van de markt. Of door te zorgen dat er volop ruimte komt voor ICT-proeftuinen, dankzij soepelere regels en minder bureaucratie. De kansen zijn er. Maar ze worden alleen benut in een omgeving die durf beloont en stimuleert. Waarin ICT-ondernemers worden aangespoord om te innoveren, en waarin ze hun winnende ideeën snel verwezenlijken.

Over Nederland ICT

Nederland ICT is er voor alle ondernemingen die ICT-producten of -diensten verkopen. Ruim 550 ondernemingen hebben zich al aangesloten bij Nederland ICT, van vertrouwde namen als KPN en Google tot veelbelovende start-ups. De leden zijn actief in alle lagen van de digitale economie: infrastructuur, telecom, hardware, software en dienstverlening.

“ICT-ondernemingen zijn de architecten van de digitale samenleving. Nederland ICT helpt de deze sector door een gunstig ondernemersklimaat te stimuleren, maar ook door ondernemers oplossingen te bieden bij praktische problemen.” – Lotte de Bruijn, Directeur Nederland ICT Lees haar column over de kansen van de digitale economie

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.