Business & Data Controller

Business & Data Controller

 • Waalwijk
 • Gepubliceerd op 5 november 2020
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 798 views

Voor wie?

 • 6+ jaar relevante werkervaring
 • Analytisch
 • Commercieel en datagedreven
 • Projectmanagement
 • Strategisch
 • Gevoel voor software en systemen
 • Affiniteit met of kennis van de industrie
 • Ervaring met Tableau, Power BI en/of Qlik Sense is een pre

S.K.S. is een sterk gespecialiseerde en innovatieve technische groothandel. Het bedrijf is marktleider in de nichemarkt waarin het opereert. Sinds vorig jaar PE-partij Nobel Capital instapte, is de ambitie om te groeien, innoveren en te digitaliseren groter dan ooit. De Business & Data Controller speelt een cruciale rol in het verwezenlijken van deze ambitie. 

Over S.K.S.

S.K.S. is een technische groothandel, gespecialiseerd in roestvaststalen leiding- en procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie. De producten van S.K.S. vind je onder meer terug bij voedingsmiddelenfabrikanten, brouwerijen en in de farmaceutische industrie. Sinds 1994 biedt S.K.S. klanten een volledig pakket aan installatiematerialen en bijbehorende procesappendages van toonaangevende merken in de industrie. S.K.S. heeft vestigingen in Nederland, België en Duitsland, telt 45 medewerkers en groeide de afgelopen decennia met gemiddeld 12,5% per jaar.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is een van de meest vooruitstrevende in haar segment. Met name op het gebied van digitalisering en e-commerce loopt S.K.S. voorop. De potentie is echter nog lang niet volledig benut, integendeel. Met de slagkracht van investeringspartij Nobel Capital – die vorig jaar een meerderheidsbelang in S.K.S. verwierf – en door samenwerkingen met andere partijen aan te gaan, wil het bedrijf doorgroeien en tegelijkertijd een flinke professionaliseringsslag maken. Daarin spelen digitalisering, data en de nieuwe Business & Data Controller een centrale rol.

Vacature: Business & Data Controller

De Business & Data Controller fungeert als klankbord en schakel tussen de Finance-afdeling en andere afdelingen zoals Inkoop, Sales en Logistiek. Samen met deze partijen bouwt de Business & Data Controller aan een strategische, datagedreven groeistrategie voor S.K.S, waarin e-commerce en digitalisering centraal staan. De Business & Data Controller kijkt naar de mogelijkheden die automatisering en digitalisering bieden, en hoe deze optimaal ingezet kunnen worden om S.K.S. nog professioneler, efficiënter en volledig datagestuurd te laten opereren.

Grote impact op de koers
De combinatie van juiste data-interpretatie en ruime kennis van bedrijfsprocessen en de financiële impact daarop, stelt de Business & Data Controller in staat om scherpe analyses van bestaande producten, klanten en markten te maken. Ook is zij/hij betrokken bij strategische keuzes met betrekking tot nieuwe markten, producten en/of samenwerkingen. Op deze manier maakt de Business & Data Controller grote impact op de koers die S.K.S. vaart.

Heldere rapportages en inzichtelijke dashboards maken zijn voor de Business & Data Controller tweede natuur. Daarbij zoekt zij/hij altijd naar manieren om processen en systemen te stroomlijnen, en nieuwe, efficiënte processen in de organisatie te verankeren. S.K.S. heeft de uitgesproken ambitie om de digitalisering van de onderneming te versnellen. Verdere integratie en ontwikkeling van de digitale processen, systemen en software vormen daarbij een uitdaging voor de toekomst. De Business & Data Controller is nadrukkelijk betrokken bij dit project.

Rechterhand van de CEO
De Business & Data Controller is eindverantwoordelijk voor een zelfstandig finance-team (3 fte) en maakt onderdeel uit van het managementteam. De CEO kijkt naar de Business & Data Controller als een volwaardige sparringpartner. Zij/hij beschikt over het empathische vermogen om op verschillende niveaus in de organisatie optimalisatietrajecten en nieuwe processen te implementeren, waarbij motivatie en de teamgeest centraal staan.  S.K.S. is een prestatiegerichte, open en ambitieuze organisatie: de ideale omgeving om klaargestoomd te worden voor de rol van CFO/COO.

De ideale kandidaat is een zelfstartende, ondernemende finance- en data professional met een commerciële mindset en een strategische visie. Iemand die goed gedijt in een ambitieuze organisatie waarin een topsportmentaliteit heerst. Een datagedreven teamplayer die altijd en overal kansen ziet, en feilloos weet hoe deze optimaal te verzilveren.

S.K.S. werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Business & Data Controller

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Business & Data Controller

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Business & Data Controller

Vraag over deze vacature? Vraag het Annelijn Nijhuis

OntwikkelingsmanagerVanWonen
Volgende vacature
Management ConsultantBisnez

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.