Business Controller

Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Zaandam
 • 893 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Met een vastgoedportefeuille van circa één miljard euro heeft de afdeling Business Control Real Estate & Franchise een behoorlijke impact op de groeistrategie van Ahold Delhaize. Binnen dit team is ruimte voor een proactieve Business Controller die met financiële onderbouwingen en advies de business én franchisenemers strategisch ondersteunt.

Ahold Delhaize

Het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize fuseerden in 2016. In de Benelux is het supermarktconcern Ahold Delhaize bekend van de formules Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Delhaize en bol.com. Daarnaast heeft de multinational ook supermarktketens in bijvoorbeeld Griekenland, Tsjechië, Servië en Roemenië. Maar het imperium is niet beperkt tot Europa. De grootste markt voor Ahold Delhaize is de VS, waar het met negen retailformules een omzet van veertig miljard euro per jaar draait. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Zaandam.

[toggle title_open=”Business Control bij Albert Heijn” title_closed=”Business Control bij Albert Heijn” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”] Business Control bij Albert Heijn

De Business Control-afdeling van Albert Heijn is in grote lijnen gespiegeld aan de operatie en bestaat uit de volgende teams:

 • Real Estate & Franchise Business Control
 • Business Planning & Performance
 • Merchandising & Sourcing Business Control
 • Retail Operations Business Control
 • New Markets Business Control
 • Marketing & Format Business Control
 • Online Business Control

[/toggle]

Scope van de afdeling Business Control Real Estate & Franchise

De afdeling Business Control Real Estate & Frachise is een van de zeven Business Control afdelingen binnen Albert Heijn. De afdeling bestaat in totaal uit twaalf financials. De focus ligt zowel op het behalen van de businessresultaten als op het leveren van een actieve bijdrage aan een transparant beleid en besluitvorming voor de toekomst. Het team werkt voor de eigen winkels en de winkels van franchisenemers en de distributiecentra van de merken Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en To Go voor Nederland, België en Duitsland.

Business Support-team

De afdeling Business Control Real Estate & Franchise bestaat uit een team van zes Controllers die de Planning & Control cyclus opvolgt voor Ahold Real Estate & Franchise en een zeskoppig Business Support-team – waar ook deze Business Controller onderdeel van uitmaakt. Het team staat onder leiding van een Senior Manager en houdt zich bezig met finance business partnering en control van de investeringen en het beheer van de vastgoed- en winkelportefeuilles (eigen en franchise).

Vacature: Business Controller Real Estate & Franchise

De Business Controller beantwoordt strategische vraagstukken over vastgoedinvesteringen. Bijvoorbeeld, heeft een stadswijk behoefte aan een nieuwe winkel of niet? En met het oog op toekomstige wijkontwikkeling, krijgen we dan te maken met andere en/of meer bewoners? Is het gewenst dat Albert Heijn een bijdrage levert of kan de franchisenemer de investering zelf dragen?

Over dergelijke vragen buigt de Business Controller zich. Scenario’s doorrekenen en vooruit denken is een belangrijk aspect van deze functie. Bovendien is de Business Controller vrij om innovaties aan te dragen als de kans zich voordoet. Bijvoorbeeld door processen efficiënter in te richten of analyseren waar vastgoed op een duurzamere manier beheerd kan worden.

Op basis van de analyses en adviezen van de Business Controller wordt het Real Estate en Franchise-beleid vastgesteld. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Franchise (Franchise Managers) en Real Estate (onder andere Asset en Expanse Managers en het Locations Intelligence Team) teams.

Daarnaast is de Business Controller verantwoordelijk voor het maken en beoordelen van investeringscalculaties voor de winkelportefeuille. Daarbij houdt hij/zij altijd het uiteindelijke doel voor ogen: het creëren van een gezonde en rendabele vastgoed- en winkelportefeuille.

“Onze Controllers hebben veel impact. Op basis van hun plannen en calculaties maakt het MT vergaande beslissingen.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate & Franchise bij Ahold Delhaize

Verbinden

De Business Controller is een verbinder. Niet alleen tussen de business en financiële afdelingen, maar ook tussen franchisenemers en -gevers. Hij/zij onderhoudt contact met het netwerk van banken en adviseurs van de franchisenemers. De Business Controller is daarnaast in zekere zin verantwoordelijk voor het financiële welzijn van de franchisenemers. Hij/zij bewaakt proactief de financiële performance van de franchiseportefeuille en handelt waar nodig om betalingsachterstanden te voorkomen. De Business Controller adviseert franchisenemers over bijvoorbeeld aan- en verkoop, verbouwingen en financiering.

Daarnaast onderhandelt hij/zij – in samenwerking met de Franchise Managers – met de franchisenemers op basis van intern vastgesteld beleid en mandaat.

“De Controller mag naar eigen inzicht innoveren in processen en met het development team nieuwe ideeën ontwikkelen. Daar is ook ruimte voor, aangezien we onze financial accounting in nauwe samenwerking met Business Service Finance hebben uitbesteed.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate, Construction & Franchise bij Ahold Delhaize

Kandidaatsprofiel

Voor een ambitieuze, proactieve Business Controller is er de mogelijkheid door te groeien naar diverse financiële functies binnen de gehele organisatie.

Ervaring

 • Minimaal 6 jaar werkervaring
 • Retail of consumer products
 • WO-opleiding in Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde
 • Afgeronde opleiding Register Controller is een pre

Persoonlijkheid

 • Communicatief sterk
 • Verbinder
 • Oplossingsgericht
 • Ondernemend
 • Analytisch

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.