Business Controller Real Estate

Business Controller Real Estate

 • Finance
 • Consumer
 • Zaandam
 • 617 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De scope van de Business Controller Real Estate omvat alle Albert Heijn formules, Etos en Gall & Gall, zowel binnen Nederland als over de grens. Het is een groeifunctie in het financiële hart van de Nederlandse marktleider, waar snel tastbare resultaten behaald kunnen worden.

Ahold Delhaize

Het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize fuseerden in 2016. In de Benelux is het supermarktconcern Ahold Delhaize groot met de formules Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Delhaize en bol.com. Daarnaast heeft de multinational ook supermarktketens in bijvoorbeeld Griekenland, Tsjechië, Servië en Roemenië. Maar het imperium is niet beperkt tot Europa. De grootste markt voor Ahold Delhaize is de VS, waar het met negen retailformules een omzet van €40 miljard per jaar draait. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Zaandam. Dat schept buitengewone kansen – ook internationaal – voor Nederlandse professionals.

Business Control Albert Heijn

De Business Control afdeling van Albert Heijn is in grote lijnen gespiegeld aan de operatie en bestaat uit de volgende teams:

 • Real Estate & Franchise Business Control
 • Business Planning & Performance
 • Merchandising & Sourcing Business Control
 • Retail Operations Business Control
 • New Markets Business Control
 • Marketing & Format Business Control
 • Online Business Control

Binnen het Real Estate & Franchise team is op dit moment een vacature voor een Business Controller Real Estate die snel wil en kan doorgroeien. Talent krijgt de kans om te rouleren tussen de verschillende finance afdelingen om zich te ontwikkelen.

Real Estate & Franchise Business Control

Wie naar het vastgoedportfolio van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall kijkt ziet dat daar heel wat gebeurt. Zo komen er nieuwe winkels en distributiecentra bij in Nederland, België en Duitsland. En met de nieuwe merkidentiteit van Etos worden veel filialen verbouwd en/of opnieuw ingericht. Ook bij Albert Heijn worden regelmatig nieuwe concepten uitgerold, zoals bijvoorbeeld de Sushi Daily bars (op moment van publicatie in 40 filialen). In totaal runt Albert Heijn Real Estate & Franchise zo’n 160 tot 180 projecten per jaar. Real Estate & Franchise Business Control bestaat uit twee teams: Decision Support en Planning & Control. Decision Support bestaat uit finance business partners. Als consultants voor de management teams van Real Estate & Franchise calculeren zij van te voren alle investeringen. Het doel is goed beheer van zowel de vastgoedportefeuille als de ondernemersportefeuille. Daarnaast is er een team van controllers die de planning & control cyclus opvolgen, inclusief alle opbrengsten en kosten. De afdeling bevindt zich op dit moment in een tijd van razendsnelle ontwikkeling. Met het oog op de toekomst worden een nieuwe werkwijze en tools geïmplementeerd. Per Q2 stapt het Ahold Real Estate team geheel over. Om optimaal gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden wordt ook ambitieus analytisch talent aangetrokken.

“Je krijgt de kans om veel te leren en snel een netwerk in de organisatie op te bouwen. Deze positie in mijn team is dan ook een springplank waarvandaan je heel ver kunt komen binnen Ahold Delhaize.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate, Construction & Franchise

Over de vacature: Business Controller Real Estate

Om de business te informeren en adviseren maakt de Business Controller proactief analyses, rapportages en business cases voor investeringen in de winkelportefeuille en distributiecentra. Om de afwegingen tussen kosten en opbrengsten goed te kunnen maken werkt de Business Controller intensief samen met de eigen teamleden, collega’s van de overige Finance afdelingen en counterparts in de business. In aansluiting op vastgestelde plannen ontwikkelt de Business Controller calculaties, onderbouwde budgetten en forecasts. Ook verantwoordelijkheid voor opvolging ligt hier: de Business Controller monitort plannen en resultaten gedurende het financiële jaar zodat deze worden gerealiseerd en/of tijdig bijgesteld. Business Controller Real Estate is volledig verantwoordelijk voor de financiële stromen bij vastgoedinvesteringen. De Business Controller speelt een belangrijke rol bij het opstarten en implementeren van de nieuwe werkwijze en IT tools van het investeringsproces. Als financiële spin-in-het-web heeft hij/zij invloed op een breed scala aan investeringen in Nederland, België en Duitsland. Het gaat om eigen filialen, franchise winkels en distributiecentra voor de merken Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en To Go. De Business Controller maakt deel uit van het Planning & Control team en rapporteert direct aan de Senior Finance Director Real Estate & Franchise.

“Onze missie: zowel directe business resultaten als een heldere visie voor de lange termijn waarmaken. Dit kan alleen als ons team als echte finance business partner gezien wordt.” – Rob van der Zwan, Senior Director Finance Real Estate, Construction & Franchise

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Open communicatiestijl
 • Zelfstartend en ambitieus
 • Affiniteit met finance

Ervaring

Dit is een springplank voor een professional aan het begin van zijn/haar carrière. Mogelijke achtergronden zijn:

 • Business Controller
 • Audit
 • (Management) Consulting

Contact

Business Controller Real Estate Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.