Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Business Controller

Business Controller

  • Finance
  • Consumer
  • Apeldoorn
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1511 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Accell Nederland werkgeverspagina voor andere vacatures

Accell Group is Europees marktleider in e-bikes en de op een na grootste speler in fietsonderdelen en -accessoires. Het einde van de groei is nog lang niet in zicht, integendeel. De Business Controller zorgt ervoor dat het bedrijf over de juiste informatie beschikt om haar performance te verbeteren en de groeiambities te realiseren. 

Over Accell Group

De van oorsprong Nederlandse Accell Group maakt hoogwaardige fietsen, bijbehorende accessoires en onderdelen. ‘Great bikes win great likes,’ zo luidt de slogan. Met een sterk merkenportfolio met bekende namen als Batavus, Sparta en Koga heeft Accell Group niet alleen in Nederland, maar ook internationaal een marktleidende positie. Fietsen van het beursgenoteerde bedrijf vinden hun weg naar verschillende landen in Europa. De Beneluxregio – waar sinds vorig jaar ook Denemarken onder valt – is voor Accell Group de op een na grootste afzetmarkt.

De toekomst ziet er veelbelovend uit, mede dankzij de toenemende populariteit van e-bikes en succesvolle productinnovaties van Accell Group. Daarbij staat de wens van de consument altijd centraal, net als duurzaamheid, design en veiligheid.

Het hoofdkantoor van Accell Group staat in Heerenveen, waar ook een kantoor voor de regio Western Europe en een productielocatie gevestigd zijn. Bepaalde afdelingen, waaronder Finance en Marketing, werken ook vanuit Accell’s kantoor in Apeldoorn. Het experience center ‘De Fietser’ is te vinden in een oude kunstzijdefabriek in Ede.

Vacature: Business Controller Western Europe

Accell Western Europe bevindt zich in een transitie naar een resultaatgerichte organisatie. De Business Controller speelt in deze transitie een belangrijke rol. Zij/hij zorgt ervoor dat het management over de juiste informatie beschikt om het bedrijf te kunnen sturen en de beste resultaten neer te zetten. De Business Controller is verantwoordelijk voor Batavus en Koga, twee van de grootste merken van de regio, en zit in beide Brand Business Teams. Als onderdeel van de afdeling Finance & Control is de Business Controller lid van het MT Sales.

Rapportages en procesoptimalisatie

De Business Controller levert nauwkeurige rapportages en analyses waarmee Accell gedegen (financiële) besluiten kan nemen. Ook geeft zij/hij de business gevraagd en ongevraagd advies over procesoptimalisatie – onder andere op het gebied van marge-analyse, portfoliomanagement, efficiency- en voorraadanalyses. Haar/zijn inzichten en structuren zorgen ervoor dat het budgetproces en rolling-forecastproces soepel verlopen. Uitvoerige data-analyses uit PowerBI krijgt de Business Controller aangeleverd door specialisten uit het team van Business Analisten.

Naast een uitstekend gevoel voor cijfers zijn overtuigende communicatievaardigheden essentieel om draagvlak te creëren. Goed kunnen luisteren, kritische vragen stellen en mensen daar waar nodig challengen, zijn onlosmakelijke onderdelen van dat proces.

Positief en oplossingsgericht
Een initiatiefrijke, analytische en oplossingsgerichte mindset is een must, net als de gave om helder prioriteiten te stellen en een strakke planning te maken. De Business Controller is een daadkrachtig type dat in mogelijkheden denkt en wiens positiviteit ook gemakkelijk op anderen overslaat. Zij/hij is flexibel genoeg om wisselend op de locaties in Apeldoorn, Heerenveen en Ede te werken, maar werkt ook regelmatig vanuit huis. Zij/hij rapporteert direct aan Sander Groenendijk, Finance Director Accell Western Europe.

Cycling moves the world forward. Accell kan met haar mooie fietsmerken een geweldige invulling geven aan een wereld waarin mensen meer bewegen en transport duurzaam is. De financiële inzichten en strategische adviezen van de Business Controller spelen daarbij een belangrijke rol. Een mooi moment om in te stappen, dus.” – Sander Groenendijk, Finance Director Accell Western Europe

Interesse?

Accell werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via
dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.