Accell Nederland

Accell Nederland

Accell Group

Een betrouwbare Batavus, sportieve Sparta, Loekie kinderfiets of een coole KOGA – de fietsen van Accell Group vind je in bijna ieder Nederlands huishouden. Accell Group is een Nederlandse holding, maar ook over de grens doet het bedrijf het goed met merken zoals Winora (DE) en Ghost in Duitsland, Lapierre in Frankrijk, Raleigh en Diamondback in de UK, VS en Canada, Tunturi (Finland), Atala (Italie), Redline (VS) en XLC (wereldwijd). Accell Group heeft 3.000 medewerkers in achttien landen en bedient ruim 70 landen. Hoewel de verkoop van reguliere fietsen in de hele markt begint terug te lopen steeg de netto-omzet van Accell in 2016 met 6,3 procent. Deze stijging werd met name veroorzaakt door de groei van de omzet van e-bikes zoals sportieve e-mountainbikes van Ghost en Lapierre.

“In 2016 hebben we een mijlpaal bereikt. Accell heeft voor het eerst in haar bestaan een omzet gerealiseerd van meer dan € 1 miljard. Met name het steeds groter wordende aandeel van e-bikes en fietsen uit het hogere segment heeft er toe geleid dat we tot dit omzetniveau zijn gekomen.” – Accell Group Jaarverslag 2016

 

Accell Nederland

Met de merken Batavus, Juncker Bike Parts, KOGA, Loekie, Sparta en Van Nicholas richt Accell Nederland zich op het midden- en hogere segment van de Nederlandse markt voor fietsen, onderdelen en accessoires. Stuk voor stuk merken met een rijke historie die garant staan voor kwaliteit. Daarnaast verkoopt Accell Nederland ook de in het buitenland door Accell gepoduceerde merken zoals Ghost. Gezamenlijk vormen deze merken een goed gebalanceerd productaanbod dat precies aansluit op de vraag van de Nederlandse fietser. De Nederlandse organisatie is gevestigd in Heerenveen en Apeldoorn.

Innovatie en customer experience staan hoog op de strategische agenda van de onderneming. Zo werd bijvoorbeeld in november 2016 het experience center De Fietser dat geopend. In het monumentale fabriekspand in Ede met een oppervlakte van bijna 10.000 m2 kunnen bezoekers fietsen uiteenlopende testen onder relevante omstandigheden.

 

Strategie en ambitie

De fietsenmarkt is sterk aan het veranderen. Naast trends zoals ‘meer bewegen’ en ‘langer mobiel blijven’ is de razendsnelle opkomst van de e-bike opvallend. Er worden inmiddels in Nederland meer dan 90 merken e-bikes aangeboden. Ook de vraag naar bijbehorende onderdelen en accessoires zoals batterijen, displays en laders stijgt enorm. Daarbij richten consumenten zich tot steeds meer verschillende kanalen – met name online. Voor Accell Nederland vormen deze omstandigheden een kans om te demarreren. Speerpunten in de strategie:

1 – Actief inspelen op de veranderende markt met een breed, innovatief assortiment

2 – Operational excellence en procesoptimalisatie

3 – Data-gedreven consumer-centricity

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.