Business Analist Platform Quality

Business Analist Platform Quality

  • Analytics
  • Consulting
  • Utrecht
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 1043 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Het platform opschalen en nieuwe platformpartners aansluiten, zijn centrale onderdelen van bol.coms groeistrategie. De Business Analist Platform Quality zorgt – met uitgebreide data-analyses en praktische verbeterideeën – dat nieuwe platformpartners dezelfde torenhoge kwaliteit en inspirerende ervaring bieden als bol.com zelf.

Over bol.com

Bol.com staat voor gemak, service en inspiratie. Het bedrijf is – met 11,5 miljoen actieve klanten – de populairste winkel van Nederland en België. Het enorme assortiment bestaat uit ruim 23 miljoen artikelen; van e-books tot tuinmeubilair en van laptops tot woonaccessoires. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel. Het is ook een platform waarop 35 duizend externe verkopers hun producten aanbieden. Zij profiteren van bol.coms ongekende customer journey en het gigantische bereik.

Tussen 2011 en 2019 is de omzet met meer dan 600 procent gegroeid. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Het bedrijf wil blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt bol.com voortdurend aan het verbeteren van haar proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van de logistiek.

De waardering voor bol.com blijkt niet alleen uit het groeiend aantal klanten. De e-tailer staat ook steevast in de top-5 van meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland en in de top-3 van meest invloedrijke merken op social media. Daarnaast sleept het bedrijf jaar in jaar uit de nodige publieks- en vakprijzen in de wacht.

Vacature: Business Analist Platform Quality

Bol.com staat voor kwaliteit: een enorm assortiment, hoogwaardige producten, snelle levering en goede service. Kwaliteit is wat het bedrijf een edge geeft ten opzichte van de internationale platformen, en kwaliteit is waarom online shoppen voor meer dan elf miljoen consumenten begint bij bol.com. Nu de platformpartners steeds meer transacties voor hun rekening nemen, is het een extra uitdaging om die kwaliteitsbelofte bestelling na bestelling waar te maken.

De Business Analist Platform Quality (onderdeel van het nieuwe team New Partner Quality & Special Projects) zorgt ervoor dat nieuwe partners – van erkende retailers tot zolderkamerstart-ups – aan kunnen haken bij bol.coms hoge kwaliteitsstandaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het neerzetten van een effectief onboardingsproces met trainingen en tools.

“De Business Analist die ik zoek, durft een stap verder te denken. Hij/zij challenget onze vaste processen met vernieuwende, datagedreven ideeën en krijgt er energie van om niet alleen te analyseren maar ook te implementeren.” – Jochem van Soest, Head of Partner Verification & New Projects

Data-analyses vormen de kern van de rol. De focus van de Business Analist is daarbinnen heel breed. Hij/zij analyseert bijvoorbeeld levertijden, retourafhandelingen, annuleringen, klanttevredenheid en contact met het servicecentrum. De Business Analist duikt de enorme databases in, haalt daar waardevolle inzichten uit en zet die om in praktische verbeterideeën.

Het werk van de Business Analist is snel en dynamisch: geen eindeloze overleggen maar binnen no-time van idee naar test naar implementatie. Hij/zij krijgt alle ruimte om zelfstandig experimenten op te zetten en zijn/haar ideeën te toetsen. Als het succesvol blijkt, dan gaat de Business Analist het zelf implementeren en, samen met collega’s, razendsnel opschalen. Ondertussen duikt hij/zij alweer de data in, op zoek naar het volgende briljante inzicht.

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.