Business Advisor

Business Advisor

  • Finance
  • Uithoorn
  • 606 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Quaker Chemical BV werkgeverspagina voor andere vacatures

Quaker Chemical staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Door een op handen zijnde combinatie met een andere leidende speler wordt het bedrijf wereldwijd twee keer zo groot. Een geweldige stap en dito uitdaging, zeker voor de nieuwe Business Advisor die als rechterhand van de Vice President Global Operations, EHS & Procurement een belangrijke rol speelt in verdere groei van het bedrijf.

OVER QUAKER CHEMICAL BV

Quaker Chemical is de dochteronderneming van het Amerikaanse moederbedrijf Quaker Chemical Corporation, dat in 1918 in Pennsylvania opgericht werd. In de fabrieken van Quaker worden procesvloeistoffen voor de staal- en metaalbewerkingsindustrie gemaakt.

Vanuit het hoofdkantoor voor EMEA in Uithoorn worden momenteel zo’n 450 medewerkers aangestuurd. Een getal dat door de toekomstige overname ongeveer zal verdrievoudigen. In meer dan twintig landen staan kantoren en fabrieken van Quaker, verspreid over alle continenten. Het bedrijf wordt na de combinatie marktleider in de wereld voor de meeste van haar produktgroepen.

NAAR MEER DAN 30 FABRIEKEN WERELDWIJD

Voor de beeldvorming: na de combinatie telt de nieuwe organisatie wereldwijd meer dan dertig fabrieken. Al deze fabrieken vallen onder de directe verantwoordelijkheid van de Vice President Global Operations, EHS & Procurement, Wilbert Platzer. De nieuwe Business Advisor ondersteunt de VP en zijn direct reports met raad, daad en – vooral – data.

DE VACATURE: BUSINESS ADVISOR

Alles wat met interne- en managementrapportages te maken heeft, behoort tot de kerntaken van de nieuwe Business Advisor. Budgeting & forecasting, reporting en investeringsanalyses: stuk voor stuk zaken die elke maand nauwkeurig op orde moeten zijn. De Business Advisor zorgt ervoor dat de VP Global Operations, EHS & Procurement altijd en overal over de juiste informatie beschikt.

Informatie is voor de Business Advisor veel meer dan louter getallen in een excelsheet: hij/zij leest de data en weet daar feilloos sluitende conclusies aan te verbinden. Volgende stap voor de Business Advisor is om als alwetende spin in het web deze conclusies te vertalen naar actionable insights waarmee de VP en zijn direct reports (global) aan de slag kunnen om hun respectievelijke portefeuilles verder te brengen.

VELDONDERZOEK EN DATA

Net als voorgaande overnames die Quaker deed, brengt ook deze combinatie veel mogelijkheden met zich mee. De Business Advisor richt zich met name op de global scope van het productieapparaat, waarvan de capaciteit een enorme boost krijgt. Hoe kan vanuit productie optimaal synergie-voordeel behaald worden? Op welke manier kunnen we in de fabrieken zo proces- en productie-efficiënt mogelijk werken? Het zijn dit soort vragen waarover de Business Advisor zich buigt.

Veldonderzoek en data liggen ten grondslag aan antwoorden. De Business Advisor bezoekt productiesites over de hele wereld om te analyseren hoe specifieke logistieke vraagstukken aangevlogen moeten worden, op welke wijze Quaker productrationalisatie moet toepassen en hoe de algehele productiecapaciteit van de organisatie optimaal benut kan worden. Niet vaak kan een rol op zo’n duidelijke manier impact hebben op de strategie van een groot bedrijf. Een assertieve mindset is onmisbaar, net als de capaciteit om op hoog niveau te sparren, gechallenged te worden én anderen te durven challengen.

IN DE BOARDROOM EN OP DE VLOER

Dat een sterk analytisch vermogen en honger naar data voor de rol musthaves zijn, is een feit. Sterke communicatieve vaardigheden met bijbehorend adaptief vermogen zijn dat ook: de Business Advisor moet zowel in de boardroom als op de fabrieksvloer de neuzen dezelfde kant op weten te krijgen.

Ervaring in de industrie is geen must; leergierigheid is dat wel. Interesse voor Supply Chain is het uitgangspunt, waarbij ervaring in de logistieke sector als pre geldt. Quaker is een bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat, een prettige werksfeer heilig is en waar men altijd voor elkaar klaarstaat. Arjen Boidin, Business Advisor en tevens leidinggevende van de nieuwe rol, verwoordt het mooi: ‘Quaker is een bedrijf dat qua grootte en impact opereert als een multinational, maar tegelijkertijd klein genoeg is gebleven om bijna iedereen bij naam te kennen.’

KANDIDAATPROFIEL

  • 5+ jaar werkervaring in een financiële, economische of analytische functie in – bij voorkeur – een van de leidende consultancy/audit firma’s.
  • WO-opgeleid
  • Analytisch en communicatief sterk
  • Interesse in Supply Chain en productie is een must; logistieke ervaring een pre
  • Vloeiend in Engels (woord en geschrift)
  • Bereid om regelmatig te reizen (20%)

Quaker Chemical werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.