Brand Manager Tic Tac

Brand Manager Tic Tac

 • Marketing
 • Consumer
 • Breda
 • 515 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Ferrero werkgeverspagina voor andere vacatures

Ferrero is in 1946 opgericht in Noord-Italië en vanaf 1963 actief in Nederland. Het familiebedrijf ziet een enorme groeipotentie voor het merk in Nederland en België. De nieuwe Brand Manager Tic Tac benut die kansen stuk voor stuk.

Over Ferrero

Vanaf de oprichting in 1946 is Ferrero sterk gericht op innovatie. Oprichter Pietro Ferrero ontwikkelde bijvoorbeeld het recept voor Nutella de eerste chocoladepasta ter wereld. Inmiddels is het product niet meer weg te denken uit het voedselaanbod. Onder leiding van Pietro’s zoon Michele groeide het bedrijf van een kleine Italiaanse banketbakkerij uit tot de derde zoetwarenfabrikant ter wereld. Ferrero produceert Nutella, Tic Tac, Ferrero Rocher, Raffaello, Kinder Surprise en Kinder Bueno. Die producten worden verkocht in meer dan 170 landen.

Ferrero Nederland

Ferrero Nederland is gevestigd in Breda en maakt deel uit van Ferrero Benelux, gevestigd in Brussel. Er werken zo’n dertig professionals op het kantoor in Breda voor de Nederlandse en de Belgische markt. In 2017 zijn er het hele jaar door stappen gezet om de grote ambities voor Ferrero Benelux te verwezenlijken. Zo is er flink geïnvesteerd in consumentenonderzoek en inzichten uit (kassa)data. De marketingorganisatie bestaat uit drie afdelingen: Kinder, Nutella en Tic Tac/Pralines.

Vacature: Brand Manager Tic Tac

De Brand Manager is verantwoordelijk voor Tic Tac in Nederland en België. De Brand Manager werkt vanuit Breda en reist een keer per week naar Brussel. Hij/zij rapporteert aan Country Marketing Manager, die vanuit Brussel werkt en wekelijks in Breda aanwezig is. De Assistent Brand Manager Tic Tac werkt ook vanuit Brussel en ondersteunt de Brand Manager Tic Tac voor de Belgische markt. De Brand Manager heeft een coachende rol richting de Assistent.

‘Een klein snoepje met grote ambities, dat is Tic Tac. Ook de groeipotentie op de Nederlandse en Belgische markt is enorm. Wij verwachten dan ook veel van de Brand Manager. Juist daarom geven we hem of haar de vrijheid om de eigen ideeën in de praktijk te brengen.’ – Country Marketing Manager

De Brand Manager is verantwoordelijk voor de performance en P&L van Tic Tac in Nederland en België. Ferrero zorgt dat de Brand Manager over alle middelen beschikt om de beoogde groei te verwezenlijken. Voor 2018 zal de focus sterk liggen op de positionering van Tic Tac in Nederland. De Brand Manager zet een nieuwe trade-aanpak en nieuwe communicatieplatformen op. De grote lijnen worden vanuit Europa uitgezet, maar de Brand Manager krijgt volop ruimte om zelfstandig veranderingen door te voeren, specifiek gericht op de Nederlandse markt.

Een tweede uitdaging is de activatie van consumenten in de Benelux, onder meer via een grootschalige 360-graden campagne. Voor België en Nederland wordt de campagne volledig ontwikkeld door de Brand Manager, waarbij de uitvoering steeds wordt toegespitst op de lokale markten. Het is dus essentieel dat de Brand Manager een scherp inzicht heeft in de verschillende markten én in de overkoepelende strategie voor de Benelux.

Voor wie is dit interessant?

Het is een sterk verantwoordelijke rol, zeer geschikt voor een professional die ervaring heeft opgedaan in de rol van (Junior) Brand Manager en nu klaar is voor de volgende stap. Iemand die projecten graag naar zich toetrekt en zich thuis voelt in een coachende rol. Iemand die goed kan communiceren op een transparante, open manier. Een persoon die even makkelijk vertrouwen geeft als krijgt. De Brand Manager is sterk internationaal georiënteerd, kijkt – en denkt – verder dan Nederland. Er zijn voor dit profiel verschillende doorgroeimogelijkheden, zowel in Breda, Brussel als internationaal.

Persoonlijkheid

 • Communicatief sterk
 • Analytisch
 • Data-driven
 • Zelfstandig
 • Positief
 • Resultaatgericht en ambitieus
 • Sterk internationaal georiënteerd

Ervaring

 • Minimaal zes jaar ervaring
 • Een aantoonbaar track-record in Brand Management
 • Met Budget Ownership
 • Met het aansturen van bureaus

Ferrero werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.