Ferrero

Ferrero

Ferrero: focus op innovatie

De oprichter van Ferrero, Pietro Ferrero, was banketbakker in het Noord-Italiaanse plaatsje Alba. Hij ontwikkelde het recept voor Nutella. Een bijzonder product, want Nutella was de allereerste chocoladepasta ter wereld. In 1949 volgde Michele Ferrero zijn vader op. Onder leiding van Michele maakte het bedrijf een ongekende periode van groei door. Het geheime recept? Zijn wens om continu nieuwe, innovatieve producten te ontwikkelen, die nota bene nog steeds in hun oorspronkelijke vorm verkocht worden. Mon Chéri was de eerste bonbon met alcohol en fruit en het Kinder Suprise ei is een product dat tot op de dag van vandaag niet geëvenaard is door andere. Ferrero is nu in handen de een van de zoons van Michele, Giovanni Ferrero.

Internationaal bedrijf

Ferrero is een internationaal familiebedrijf opgericht in 1946 en in handen van de Italiaanse familie Ferrero. Het bedrijf is uitgegroeid van een kleine Italiaanse banketbakkerij tot de derde grootste zoetwaren fabrikant ter wereld. Ferrero produceert Nutella®, Tic Tac®, Ferrero Rocher®, Raffaello®, Kinder Suprise® en Kinder Bueno®. De producten van Ferrero worden geleverd en verkocht aan meer dan 170 landen wereldwijd.

Ferrero in Nederland

In Nederland is Ferrero actief sinds 1963, toen Mon Chéri in ons land werd geïntroduceerd. Later volgde Nutella (1965), Tic Tac en Kinder Suprise (1978). Dat was een groot succes waardoor in 1981 een Nederlands kantoor in Hilversum werd geopend. In 2007 verhuisde het kantoor naar Breda. Op dit moment werken er zo’n dertig professionals op het Nederlandse hoofdkantoor in Breda.

Legendarische producten

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.