Algemeen Directeur

Algemeen Directeur

  • General Management
  • Health
  • Gouda
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2333 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Farminform werkgeverspagina voor andere vacatures

De Algemeen Directeur van Farminform boort nieuwe markten aan en ontwikkelt creatieve proposities waarmee het bedrijf haar uitgebreide database over de Nederlandse geneesmiddelenmarkt nog beter kan monetizen. De rol is een unieke kans om een klein maar succesvol bedrijf te leiden, en een nieuwe strategie te ontwikkelen en te implementeren.

Over Farminform

Farminform biedt inzichten in de Nederlandse geneesmiddelenmarkt waarmee zorgverleners en farmaceutische bedrijven up-to-date kunnen blijven over de meest recente ontwikkelingen en effectief beleid kunnen maken. Met haar betrouwbare en uitgebreide database faciliteert het bedrijf zorgvuldige informatie-uitwisseling en levert men hoogwaardige marktinformatie.

Van oorsprong is Farminform een samenwerkingsverband tussen medicijnproducenten en de groothandels die de medicijnen op de Nederlandse markt brengen. Inmiddels zijn veel meer bedrijven en organisaties bij Farminform aangesloten, waaronder farmaceuten en de groothandel- en retailorganisaties van Alliance Healthcare, Brocacef, DA Retail, Etos, Holland Pharma, Mosadex en Pluripharm. Farminform wordt volledig gefinancierd door de gebruikers die betalen voor de informatie en is daarmee een onafhankelijke kennisbank.

Een voorbeeld van de data waarvoor je bij Farminform terechtkunt, zijn de afzetgegevens van zo’n 20.000 geneesmiddelen. Daarbij gaat het onder andere om volumes, prijzen, marktaandelen, locaties en postcodegebieden. Informatie belangrijk voor farmaceutische bedrijven, en informatie die zorgverleners helpt om geneesmiddelen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Ook publieke instanties – zoals de Nederlandse overheid – gebruiken steeds vaker de data van Farminform, bijvoorbeeld om landelijk geneesmiddelenbeleid te ontwikkelen.

Vacature: Algemeen Directeur

Farminform is een bijzonder goedlopend bedrijf dat met een klein team van zo’n twaalf medewerkers (waaronder finance professionals, data-analisten en accountmanagers) al jarenlang mooie resultaten weet te boeken. Daarvoor richt het bedrijf zich vooral op het verzamelen, verrijken en verstrekken van logistieke data over geneesmiddelen. Echter, nu steeds meer instanties en partijen deze informatie verzamelen, is het voor Farminform zaak haar toekomstbestendigheid te versterken. De unieke positie die het bedrijf inneemt als intermediair en datamakelaar biedt daarvoor een goede uitgangspositie.  De nieuwe Algemeen Directeur gaat leidinggeven aan Farminform en een nieuwe strategie neerzetten waarmee het bedrijf niet alleen future-proof blijft, maar ook nog eens flink kan groeien.

“We zoeken een nieuwe Algemeen Directeur die gevoel heeft voor hoe je meer waarde kunt halen uit onze unieke database. Hij/zij krijgt als belangrijke taak om een nieuwe strategie te ontwikkelen en leiding te geven aan de organisatie” – Peter de Jong, voorzitter Raad van Commissarissen

De Algemeen Directeur van Farminform is als statutair bestuurder volledig verantwoordelijk voor het hele bedrijf. Ieder kwartaal legt hij/zij verantwoording af aan de RvC over het gevoerde beleid en de strategie. Daarnaast doet hij/zij op de jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering verslag van de gang van zaken binnen Farminform.

De Algemeen Directeur krijgt alle ruimte om – samen met het team – de strategie te bedenken, nieuwe markten te betreden en unieke producten te ontwikkelen. Hij/zij kan daarbij leunen op zijn/haar sterke strategische vermogens en out-of-the-box denkkracht. De Algemeen Directeur is vervolgens ook verantwoordelijk voor een succesvolle implementatie van de nieuwe strategie.

Het versterken van de commerciële en marketingcompetenties van Farminform is een andere opdracht aan de Algemeen Directeur. Het bedrijf levert al jaren hoogwaardige marktinformatie waarmee ze significant bijdraagt aan de zorg in Nederland. Maar, Farminform draagt dat nog onvoldoende uit. De Algemeen Directeur zorgt dat het bedrijf daar proactiever over communiceert en zichzelf nadrukkelijker op de kaart zet bij huidige en nieuwe klanten.

Tot slot heeft ook de bedrijfsstructuur van Farminform een update nodig. De Algemeen Directeur gaat de huidige detacheringsopzet omvormen tot een volwassen structuur die past bij de groeiambities van het bedrijf. Zo creëert hij/zij in alle opzichten een organisatie die helemaal klaar is voor de toekomst.

Farminform  werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.