Advocaat-Stagiaire / Advocaat-Medewerker

Advocaat-Stagiaire / Advocaat-Medewerker

 • Analytics
 • Consulting
 • Den Haag
 • Gepubliceerd op: 02 augustus 2018
 • 664 views

UdinkSchepel Advocaten is een Haags advocatenkantoor dat de zaken net even anders aanpakt. Onder leiding van Marc Udink en Maarten Schepel combineert het kantoor een creatieve en ondernemende stijl met business sense en een informele cultuur. De nieuw aan te trekken Advocaat-stagiaire krijgt de ruimte om een eigen praktijk op te bouwen. Daarbovenop heeft hij/zij de mooie kans een plek op de curatorenlijst van de rechtbank Den Haag te bemachtigen.

OVER: UdinkSchepel Advocaten

UdinkSchepel Advocaten is een advocatenkantoor in het centrum van Den Haag. De boutique bedient de bovenkant van het MKB en de onderkant van het grootbedrijf. Het kantoor adviseert bedrijven in moeilijke tijden, bijvoorbeeld rond reorganisaties, ondersteunt bestuurders en toezichthouders in aansprakelijkheidskwesties en wordt door rechtbanken benoemd als curator in faillissementen.

Marc Udink, een van de naamgevers van UdinkSchepel, is een grote naam in de insolventiepraktijk in Nederland. Hij heeft opgetreden als curator in bekende faillissementen, waaronder die van het Kurhaus, de Scheveningse Pier en de CASA klinieken. Daarnaast is Udink al sinds 2012 Honorary Chairman van INSOL Europe.

UdinkSchepel Advocaten is begin 2017 ontstaan uit een fusie tussen de kantoren Udink Advocaten en Steins Bisschop & Schepel. Inhoudelijk vulden de twee kantoren elkaar goed aan: Udink met uitgebreide ervaring in het insolventierecht en Steins Bisschop & Schepel met bijzondere expertise in het ondernemingsrecht en ondernemingen in het algemeen. Niet alleen inhoudelijk, maar ook qua werkwijze zijn de kantoren een uitstekende match. De praktische en pragmatische aanpak van Udink is complementair aan de meer academische en wetenschappelijke aanpak van Steins Bisschop & Schepel, waar ook aandacht is voor publiceren en doceren. Zo is emeritus hoogleraar Frank van den Ingh als adviseur betrokken. Iedere dinsdag neemt hij, op het kantoor van UdinkSchepel Advocaten, met de advocaten jurisprudentie door. Een mooie gelegenheid voor de advocaten om breder na te denken over het vak.

EEN ADVOCATENKANTOOR MET EEN UNIEKE AANPAK

Het gezamenlijke kantoor UdinkSchepel Advocaten levert dezelfde kwaliteit als de grote, erkende kantoren op de Zuidas, maar geeft daar haar eigen draai aan. De advocaten van UdinkSchepel zijn creatiever en ondernemender in hun aanpak. Zij benaderen zaken niet alleen vanuit de letter van de wet, maar voegen daar businesskennis en een generalistische en maatschappelijke blik aan toe. Ze maken eenvoudig en inzichtelijk, wat voor cliënten complex is. Daarmee bouwt UdinkSchepel diepe en langlopende relaties op.

Een van UdinkSchepels bijzondere proposities is de Argumentenfabriek. In die hoedanigheid staat UdinkSchepel collega-advocaten bij met een second-opinion. Het kantoor bekijkt zaken waar het andere kantoor aan werkt en voorziet de collega’s van een fris, outside-in perspectief. Niet alleen andere advocatenkantoren maken hier gebruik van, maar ook steeds vaker internationale cliënten en grote ondernemingen.

“De manier waarop wij bij UdinkSchepel Advocaten met elkaar samenwerken is heel anders dan bij veel andere advocatenkantoren. De sfeer is informeel en weinig hiërarchisch. Zo lunchen we iedere dag samen aan één grote tafel en kijkt niemand gek op als je een keer geen pak draagt op kantoor. Ook de vileine ‘grapjes’ over part-time werken als je om 18u naar huis gaat, zul je bij ons niet horen.” – Bas Ebels, Partner in de insolventiepraktijk

UdinkSchepel vindt het belangrijk om haar kennis en ervaring te delen met haar vakgenoten. Daarom geeft het kantoor regelmatig lezingen, verzorgt het cursussen en colleges, en schrijft het publicaties.

DE VACATURE: ADVOCAAT-STAGIAIRE / ADVOCAAT-MEDEWERKER INSOLVENTIE

Als Advocaat-stagiaire of Advocaat-medewerker kom je te werken in de insolventiepraktijk van UdinkSchepel Advocaten. Deze praktijk staat onder leiding van twee ervaren curatoren: Marc Udink en Bas Ebels.

VEEL VERANTWOORDELIJK EN RUIMTE OM ZELF EEN PRAKTIJK OP TE BOUWEN

Als Advocaat-stagiaire word je direct in het diepe gegooid. Als Udink of Ebels benoemd wordt tot curator, loop je de eerste weken van het traject met hen mee. Vervolgens neemt de Advocaat-stagiaire de rol van waarnemend curator op zich en wikkelt hij/zij de zaak zelf af. Uiteraard blijft de ervaren curator nauw betrokken bij het traject, en helpt hij waar nodig. Zo doe je als jonge advocaat snel veel ervaring op.

Procederen is ook een onderdeel van de rol. Het komt met name naar voren in zaken die gaan over bestuursaansprakelijkheid. De Advocaat-stagiaire werkt hier soms zelf aan, en soms worden deze zaken doorgeschoven naar collega’s die hier meer gespecialiseerd in zijn.

De Advocaat-stagiaire werkt aan meerdere zaken tegelijk, over het algemeen zo’n tien tot vijftien. Dat betekent dat hij/zij in staat moet zijn om zijn/haar aandacht juist te verdelen, goed te prioriteren en het overzicht te houden. Dat maakt de functie uitdagend, maar ook bijzonder interessant.

Binnen UdinkSchepel krijgt de Advocaat-stagiaire ruime mogelijkheden om een eigen praktijk op te bouwen. Ook heeft hij/zij de kans om op de lijst van benoembare curatoren voor de rechtbank Den Haag terecht te komen. Daarmee krijg je snel de mogelijkheid om als zelfstandig curator op te treden. Een unieke kans.

ERVARING

 • 3e of 4e jaars advocaat
 • Ervaring in een insolventiepraktijk of met procesvoering in het ondernemingsrecht

PERSOONLIJKHEID

 • Ondernemend
 • Inventief
 • Zelfstandig
 • Communicatief vaardig (mondeling & schriftelijk)
 • Gestructureerd en in staat prioriteiten te stellen
 • Stressbestendig
 • Gericht op samenwerking

UdinkSchepel werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Franckenvia martine@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Advocaat-Stagiaire / Advocaat-Medewerker

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.