The Next Closet

The Next Closet

Het verhaal van The Next Closet

Het verhaal van The Next Closet begint in een antikraak schoolgebouw en wordt verder geschreven vanuit een hip kantoor aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Duizenden fashionistas in de Benelux kopen en verkopen hun designer pronkstukken via de website en app. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten: “we zijn géén vintage boetiekje,” aldus de Founding Partners van The Next Closet, “we zijn een serieus tech-bedrijf.”

“Er zijn ruim 16.000 items verkocht via The Next Closet. Waarvan het merendeel dit jaar. Dat zijn 16.000 overwinningen op de fast-fashion-industrie. Daarmee is meer dan 6.000 kg textiel bespaard en, om maar een zijstraat te benoemen, meer dan een miljoen badkuipen afvalwater,” aldus Pijpers.

Oprichters

The Next Closet is opgericht door Lieke Pijpers en Thalita Van Ogtrop. Samen startten ze in 2013 The Next Closet om een van de meest vervuilende industrieën ter wereld aan te pakken: fashion. Dat doen ze door middel van een online platform voor tweedehands designerkleding. Verkopers kunnen kiezen uit het premiumpakket (waarbij fotoshoot, beschrijving, online marketing, verzending en financiële afhandeling uit handen worden genomen) en de doe-het-zelf-service. Maar ook in het laatste geval treedt The Next Closet op als curator, zodat het platform alleen hoge kwaliteit kleding van topdesigners blijft aanbieden.

Lees het interview

Aantrekkelijk voor investeerders

De snelgroeiende scale-up is bijzonder interessant voor investeerders. Het eerste kapitaal werd opgehaald door middel van crowdsourcing. Inmiddels heeft de The Next Closet meerdere kapitaalinjecties ontvangen. De eerste jaren stonden in het teken van het bouwen van een technisch raamwerk. Door word-of-mouth bouwde het platform al snel een netwerk op in de Nederlandse randstad en in grote steden in België en Duitsland.

Dit netwerk van de eerste dag blijft via goed afgestemde retention marketing actief. En nu duidelijk is dat het platform sterk genoeg is, wordt de investering in online marketing opgeschroefd. De resultaten liegen er niet om. Afgelopen jaar is het aantal verkopen via The Next Closet verdriedubbeld en in 2017 nam het aantal verkopen ieder kwartaal zelfs met 50% toe.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.