COO

COO

 • Finance
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 947 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Next Closet werkgeverspagina voor andere vacatures

Het verhaal van The Next Closet begint in een antikraak schoolgebouw en wordt verder geschreven vanuit een hip kantoor aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Duizenden fashionistas in de Benelux kopen en verkopen hun designer pronkstukken via de website en app. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten: “we zijn géén vintage boetiekje,” aldus de Founding Partners van The Next Closet, “we zijn een serieus tech-bedrijf.”

Scale-up met een missie

The Next Closet is opgericht door Lieke Pijpers en Thalita Van Ogtrop. Samen startten ze in 2013 The Next Closet om een van de meest vervuilende industrieën ter wereld aan te pakken: textiel (lees: fast fashion). Dat doen ze door middel van een duurzaam platform voor tweedehands designerkleding. Verkopers kunnen kiezen uit het premiumpakket (waarbij fotoshoot, beschrijving, online marketing, verzending en financiële afhandeling uit handen worden genomen) en de doe-het-zelf-service. Maar ook in het laatste geval treedt The Next Closet op als curator, zodat het platform alleen hoge kwaliteit kleding van topdesigners blijft aanbieden.

“Er zijn ruim 16.000 items verkocht via The Next Closet. Waarvan het merendeel dit jaar. Dat zijn 16.000 overwinningen op de fast-fashion-industrie. Daarmee is meer dan 6.000 kg textiel bespaard en, om maar een zijstraat te benoemen, meer dan een miljoen badkuipen afvalwater,” aldus Pijpers.

Lees het hele interview

Aantrekkelijk voor investeerders

De snelgroeiende scale-up is bijzonder interessant voor investeerders. Het eerste kapitaal werd opgehaald door middel van crowdfunding. Inmiddels heeft de The Next Closet meerdere kapitaalinjecties ontvangen en op dit moment zijn de onderhandelingen voor een nieuwe investeringsronde net succesvol afgerond.

De eerste jaren stonden in het teken van het bouwen van een technisch raamwerk. Door word-of-mouth bouwde het platform al snel een netwerk op in de Nederlandse randstad en in grote steden in België en Duitsland.

Dit netwerk van de eerste dag blijft via goed afgestemde retention marketing actief. En nu duidelijk is dat het platform sterk genoeg is, wordt de investering in online marketing opgeschroefd. De resultaten liegen er niet om. Afgelopen jaar is het aantal verkopen via The Next Closet verdriedubbeld en in 2017 nam het aantal verkopen ieder kwartaal zelfs met 50% toe. Naarmate de groep gebruikers zich blijft uitbreiden zullen nieuwe modellen voor doelgroepsegmentering en customer-life-time-value verder ontwikkelen.

Vacature: COO

Binnen de Benelux begint The Next Closet steeds meer tractie te krijgen en ook internationaal begint te vraag toe te nemen. Om optimaal van dit momentum gebruik te maken verwelkomen Thalita Van Ogtrop en Lieke Pijpers een COO in hun Leiderschapsteam.

“Thalita en ik vullen elkaar goed aan. Thalita’s focus is extern, dus marketing, sales en PR. Ik neem nu alle interne verantwoordelijkheden op me, en dan met name tech- en productontwikkeling. Op dit moment horen daar ook finance, operations en data mining bij. Van de nieuwe COO verwacht ik dat die de analytische, financiële en operationele aspecten naar een nieuw level brengt.” – Lieke Pijpers

De COO van hun dromen is een analytische ondernemer. Iemand die zich snel alle beschikbare data eigen maakt – van cash flow en operationele data tot het gedrag van bezoekers binnen de webshop en gebruikers van de app. Deze persoon weet inzichten om te zetten naar tactisch en praktisch advies. De COO is iemand die strategisch meedenkt op alle gebieden, kan prioriteren en bovendien zelf veranderingstrajecten implementeert.

“Je zult talloze mogelijkheden voor verbetering zien. De supply chain kan misschien slimmer, de prijsstelling kan nauwkeuriger, ons liquiditeitsmodel kan verbeterd worden en we kunnen uitbreiden naar andere steden en categorieën. Wat pakken we het eerst op? Daar heb jij een belangrijke stem in.” – Lieke Pijpers

Lees het hele interview

Reasons to join

Dat de formule werkt is bewezen; nu is het moment om verder uit te rollen. Naar nieuwe categorieën, kanalen en landen. Dit is een kans om vlak voor het tipping point in te stappen in het leiderschapsteam van een duurzame e-commerce scale-up en bij te dragen aan de explosieve groei. Bovendien krijgt de COO de mogelijkheid tot aandelen in de onderneming en deelt daarmee in het succes.

Achtergrond

Ervaring

 • Finance
 • Business cases opstellen
 • E-commerce
 • Start-/scale-up
 • Big data
 • (Project) management

Persoonlijkheid

 • Strategisch
 • Analytisch
 • Ondernemend
 • Overtuigend
 • Beslissingsvaardig

Contact

COO Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.