Online Marketing Manager

Online Marketing Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 834 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Next Closet werkgeverspagina voor andere vacatures

Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers startten in 2013 The Next Closet: de duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding. Het bedrijf heeft al voor duizenden designerstukken een nieuwe kledingkast gevonden en wil marktleider worden in de Benelux. Hierin is voor een professionele en commerciele marketeer een cruciale rol weggelegd als Online Marketing Manager.

SCALE-UP MET EEN MISSIE

Bij The Next Closet versterken purpose & profit elkaar. De missie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld, de textielindustrie, aan te pakken met een duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding en accessoires. Het platform verhandelt uitsluitend hoge kwaliteit kleding van topdesigners.
De interessante propositie is ook investeerders niet ontgaan. Het bedrijf haalde 2,5 miljoen aan investeringen op, en is nu klaar voor de volgende fase: opschalen en professionaliseren om het grootste tweedehands fashion platform in de Benelux te worden.

Door middel van succesvolle PR en marketingcampagnes activeerde The Next Closet de juiste doelgroep. Het aantal verkopen is in het laatste jaar met 300% gegroeid. De focus verschuift nu richting doelgroepsegmenatie, verhoging van Lifetime Value en verlaging van Customer Acquisition Costs: drie belangrijke speerpunten van de nieuwe Online Marketing Manager.

VACATURE: ONLINE MARKETING MANAGER

De Online Marketing Manager duikt in geavanceerde klantdata om te achterhalen wie de klanten zijn en hoe zij zich gedragen op diverse kanalen en touchpoints. Op basis van nieuwe inzichten optimaliseert hij/zij zowel de customer journey als de conversieratio op het platform, en bepaalt voor ieder type klant de beste benaderings- en activeringsstrategie.
De Online Marketing Manager zich ook richt op het aantrekken van nieuwe klanten in Nederland en België en het reactiveren van inactieve leden. Hij/zij is verantwoordelijk voor het toewijzen van marketingbudget op diverse kanalen. Voor de uitvoering van de online marketingstrategie zet de Online Marketing Manager freelancers in, waaronder een Social-, Adwords- en Data Specialist, en schakelt met de Marketing & Communication Manager. De Online Marketing Manager rapporteert rechtstreeks aan de CEO.
Lees meer over de uitdaging, het team, de werkwijze en het doorgroeiperspectief: DOWNLOAD DE PDF.

GEWENSTE PROFIEL

ERVARING

• Minimaal 3 jaar ervaring als allround online marketeer op zowel strategisch als operationeel niveau
• Ervaring met het runnen van grootschalige multichannel campagnes en het uitvoeren van A/B testen met als doel het verhogen van de Life Time Value van members
• Ervaring met het inzetten van tools zoals Google Adwords, Doubleclick, Analytics, Mixpanel & Hotjar
• Ervaring als online marketeer in het opzetten van een internationale online marketplace is een pre

PERSOONLIJKHEID

• Creatief
• Proactief
• Accuraat
• Analytisch

The Next Closet werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.