Pon

Pon

Pon

Pon importeert bijna alle Volkswagens die in Nederland rondrijden. Naast Volkswagen rijden ook Porsche, Audi, Lamborghini, Bentley en Bugatti de garage van Pon uit. Auto’s zijn leuk, maar Pon gaat ook voor zwaarder geschut zoals scheepsmotoren en graafmachines. En de kleinere onderdelen zoals banden en wielen. Alles wat beweegt (of beweging mogelijk maakt), zeg maar. In totaal is Pon actief in negen groepen: banden en assen, bedrijfswagens, fietsen, flow control, intern transport, personenauto’s, motoren, scheepvaart en grondverzet. Ze werken volgens een ‘dedicated businessmodel’ waarin elke groep een eigen P&L heeft, maar onderling goed met elkaar samenwerkt.

Hoe Pon begon

1947 – Europa is in wederopbouw en Ben Pon Sr. slaagt erin om de eerste Volkswagens in Nederland te importeren. En daar bleef het niet bij, want tijdens het bezoek van Pon aan de Volkswagen fabriek in Duitsland pakte hij zijn notitieblokje en schetste de omtrek van een vervoersmiddel waarvan hij geloofde dat er grote behoefte aan zou zijn. Dat is de typische Pon-mentaliteit: ondernemen, initiatief nemen en kansen zien. Maar met Volkswagen begon het Pon-verhaal niet. Al in 1895 werd de Pon Handelsonderneming opgericht. In 1900 introduceerde Pon Opel fietsen in Nederland, in 1936 werden Amerikaanse auto’s en trucks geïmporteerd, in 1947 dus Volkswagen en in 1949 werd Porsche aan het portfolio toegevoegd. Uit deze summiere opsomming blijkt al: bij Pon zitten ze niet stil. Inmiddels is Pon een miljoenenbedrijf waar circa 15.000 mensen verspreid over 250 vestigingen in 32 landen werken.

 

Werken bij Pon

Bij een bedrijf dat actief is in zoveel uiteenlopende industrieën – van auto’s en heftrucks tot scheepvaart en energie – wat is dan de gemene deler? De professionals bij Pon zijn ondernemend en nemen graag initiatief. Het DNA van Pon bestaat uit de kernwoorden prestatie, vertrouwen, verantwoordelijkheid en plezier. Pon heeft het programma Pon Fit opgericht om te zorgen dat alle werknemers goed scoren op vitaliteit. De professionals bij Pon doen regelmatig mee aan sportevenementen, krijgen jaarlijks een health check en zijn goed verzekerd. Pon is een grote international organisatie met veel groeimogelijkheden. Het wordt sterk gestimuleerd om ook buiten de ‘eigen groep’ te kijken om jezelf te verdiepen, van elkaar te leren en best practices breed uit te rollen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.