Life Fitness

Life Fitness

Digital fitness

Iedereen die serieus bezig is met fit blijven gebruikt daarvoor digitale technologie. Runkeeper tijdens het hardlopen, Strava tijdens het wielrennen en een FitBit de hele dag door. De ontwikkeling van apps en wearables op het gebied van health en fitness gaat razendsnel. In tegenstelling tot de sporters zelf, hebben veel sportscholen deze digitale technologische mogelijkheden nog niet volledig omarmd. De nieuwe Digital Director EMEA van Life Fitness gaat daar verandering in brengen.

OVER LIFE FITNESS

Life Fitness produceert en verkoopt hoge kwaliteit fitnessapparatuur. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in commercial fitness. De voornaamste klanten zijn sportscholen, maar de producten zijn ook terug te vinden in fitnessgelegenheden van hotels en kantoren. De merknamen van Life Fitness zijn Hammer Strength, Cybex, Indoor Cycling Group en SciFit.

Het bedrijf is nu nog onderdeel van het Amerikaanse Brunswick, dat naast fitnessapparatuur ook boten, bootmotoren en biljarttafels maakt. Volgend jaar zal Life Fitness als spin-off naar de beurs worden gebracht.

Brunswick heeft een jaarlijkse omzet van zo’n 4,5 miljard dollar, waarbinnen Life Fitness goed is voor ruim 1 miljard. Life Fitness is actief over de hele wereld.

THE AGE OF DIGITAL FITNESS

Het gebruik van health en fitness apps is in korte tijd verdubbeld en het is voor sportscholen cruciaal om daar in mee te gaan. Als klanten steeds beter in staat zijn om hun fitnessdoelen zelf via apps te realiseren, wat is dan de functie van een sportschool? Daarom zet Life Fitness volledig in op een digitale transformatie. Het bedrijf ontwikkelt digitale oplossingen die comfort, inzicht en effectiviteit bieden, zowel aan de sportscholen als aan de mensen die daar komen sporten.

Een van de innovatieve, digitale producten van Life Fitness is Halo Fitness Cloud. Dit ecosysteem helpt sporters om het meeste uit hun workouts te halen en sportscholen om hun bedrijf optimaal te runnen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.