Landal Greenparks

Landal Greenparks

Landal GreenParks is de succesvolle uitbater van ruim 90 vakantieparken in negen Europese landen. De organisatie van Nederlandse bodem begon in 1954 met de aankoop van het vakantiepark Rabbit Hill in Gelderland. Inmiddels verzorgt Landal GreenParks management, beheer en verhuur van de meer dan 13.700 accommodaties en 1.450 campingplaatsen.

Of het nu om een eigen vakantiepark of een franchise gaat, het uitgangspunt is de nauwe verbondenheid met de naaste omgeving. Landal Greenparks maakt zich sterk voor de natuur, de gast en de samenleving.

“Enerzijds groeit ons portfolio hard en wordt het steeds diverser. Anderzijds zijn mensen door COVID-19 eerder geneigd om binnen eigen landgrenzen vakantie te vieren, wat een uitgelezen kans is voor Landal GreenParks. Beide ontwikkelingen vragen om een herziene marketing aanpak.” – Mikael Andersson, CCO.

 

 

Landal GreenParks is onderdeel van Awaze, de grootste aanbieder van vakantie-accommodaties in Europa. Awaze werd opgericht nadat de Amerikaanse durfinvesteerder Platinum Equity in mei 2018 een aantal bedrijven uit de recreatiesector overnam van Wyndham Worldwide, waaronder Landal Greenparks.

De andere merken onder de paraplu van Awaze zijn cottages.com, Hoseasons, James Villa Holidays en Novasol. Met in totaal meer dan 110.000 accommodaties in 36 landen bedienen deze merken jaarlijks meer dan acht miljoen vakantiegangers. Bij Awaze werken in totaal bijna vijf duizend medewerkers, waarvan drie duizend bij Landal GreenParks.

Sinds de overname door Platinum Equity bevindt Landal GreenParks zich in een stroomversnelling. Met de nieuwe CEO Dirk Anbeek, de nieuwe CCO Mikael Andersson en de eerste reorganisatie in de geschiedenis van het bedrijf beginnen zich de contouren van de nieuwe organisatie af te tekenen: consumer-centric, fact-driven en performance-based.

De groeiambities liegen er niet om: ieder jaar vijf tot tien nieuwe parken openen, meer diversiteit in de parken zodat verschillende doelgroepen kunnen worden aangesproken, en door slimmere marketing het hele jaar door een hogere bezettingsgraad in alle parken. Loyaliteit speelt daarbij een belangrijke rol: op dit moment komt 60 procent van de bezoekers binnen twee jaar terug bij Landal. Er liggen kansen om dit nog verder te verhogen door bezoekers te verleiden niet alleen op reguliere vakantiemomenten een bungalowpark op te zoeken, maar bijvoorbeeld ook voor een weekendje weg.

 

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.