International Marketing Director

International Marketing Director

 • Marketing
 • Leisure
 • Den Haag
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 3091 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Landal Greenparks werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Academische opleiding
 • Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits
 • Minimaal 8 jaar  marketingervaring
 • Ervaring binnen FMCG & hospitality / leisure
 • Test-en-leer-mentaliteit, nieuwsgierig en  resultaatgericht
 • Inspirerend en motiverend leider
 • Bereid om af en toe  te reizen

Download volledig profiel

Bossen, duinen, brede zandstranden en wellnesscomplexen – door maatregelen om COVID-19 in te dammen, ontdekken Europeanen massaal de vakantiehuisjes in eigen land. Landal GreenParks maakt een ontspannen én veilige vakantie voor iedereen mogelijk. In het binnenland, maar nu de maatregelen versoepelen óók in acht andere Europese landen. De organisatie staat aan het begin van een periode van professionalisering en expansie. Dit is hét moment om in te stappen voor een International Marketing Director die ongekende groei wil realiseren met een reeds succesvol merk.

Over Landal Greenparks

Landal GreenParks is de succesvolle uitbater van ruim 90 vakantieparken in negen Europese landen. De organisatie van Nederlandse bodem begon in 1954 met de aankoop van het vakantiepark Rabbit Hill in Gelderland. Inmiddels verzorgt Landal GreenParks management, beheer en verhuur van de meer dan 13.700 accommodaties en 1.450 campingplaatsen.

Of het nu om een eigen vakantiepark of een franchise gaat, het uitgangspunt is de nauwe verbondenheid met de naaste omgeving. Landal Greenparks maakt zich sterk voor de natuur, de gast en de samenleving.

“Enerzijds groeit ons portfolio hard en wordt het steeds diverser. Anderzijds zijn mensen door COVID-19 eerder geneigd om binnen eigen landgrenzen vakantie te vieren, wat een uitgelezen kans is voor Landal GreenParks. Beide ontwikkelingen vragen om een herziene marketing aanpak.” – Mikael Andersson, CCO.

Awaze
Landal GreenParks is onderdeel van Awaze, de grootste aanbieder van vakantie-accommodaties in Europa. Awaze werd opgericht nadat de Amerikaanse durfinvesteerder Platinum Equity in mei 2018 een aantal bedrijven uit de recreatiesector overnam van Wyndham Worldwide, waaronder Landal Greenparks.

De andere merken onder de paraplu van Awaze zijn cottages.com, Hoseasons, James Villa Holidays en Novasol. Met in totaal meer dan 110.000 accommodaties in 36 landen bedienen deze merken jaarlijks meer dan acht miljoen vakantiegangers. Bij Awaze werken in totaal bijna vijf duizend medewerkers, waarvan drie duizend bij Landal GreenParks.

Sinds de overname door Platinum Equity bevindt Landal GreenParks zich in een stroomversnelling. Met de nieuwe CEO Dirk Anbeek, de nieuwe CCO Mikael Andersson en de eerste reorganisatie in de geschiedenis van het bedrijf beginnen zich de contouren van de nieuwe organisatie af te tekenen: consumer-centric, fact-driven en performance-based.

De groeiambities liegen er niet om: ieder jaar vijf tot tien nieuwe parken openen, meer diversiteit in de parken zodat verschillende doelgroepen kunnen worden aangesproken, en door slimmere marketing het hele jaar door een hogere bezettingsgraad in alle parken. Loyaliteit speelt daarbij een belangrijke rol: op dit moment komt 60 procent van de bezoekers binnen twee jaar terug bij Landal. Er liggen kansen om dit nog verder te verhogen door bezoekers te verleiden niet alleen op reguliere vakantiemomenten een bungalowpark op te zoeken, maar bijvoorbeeld ook voor een weekendje weg.

Vacature: International Marketing Director

Dit is een unieke kans voor een International Marketing Director om grote impact te maken op de performance van een succesvol A-merk. Zij/hij staat aan het roer van het internationale offline-marketingteam en heeft als missie de bezettingsgraad van alle parken het hele jaar door te verbeteren. De International Marketing Director is lid van het Commercial Leadership Team en rapporteert rechtstreeks aan de CCO.

Zij/hij is verantwoordelijk voor alle offline campagnes, van overkoepelende Landal-branding tot marketingproposities voor individuele parken, marketing-partnerships. Denk aan een specifieke campagne voor een luxe resort als Hof van Saksen en de recente partnerships met Natuurmonumenten en de HEMA bungalowweken.

De indeling en werkwijze van het internationale marketingteam is sterk veranderd met de komst van Mikael Andersson als CCO. Waar het team voorheen was ingedeeld naar herkomst van de bezoekers, is het nu ingedeeld naar bestemmingen.

“Marketing gaat om engagement en activatie. De beste campagnes versterken niet alleen het merk, maar zorgen ook voor conversie.” – Mikael Andersson, CCO

Het multidisciplinaire team van de International Marketing Director bestaat uit:

 • Regionale Marketing Managers voor de Benelux North, Benelux South, DACH en Denemarken;
 • Een Manager voor het onboarden en introduceren van nieuwe parken;
 • Een Content Coördinator;
 • Een Marketing Analyst.

Indirect geeft de International Marketing Director richting aan het centrale digitale marketingteam als het gaat om lokale en regionale campagnes.

Door de nieuwe teamindeling kan er beter gestuurd worden op de bezetting van álle parken. En dat is precies waar de International Marketing Director bij komt kijken. Zij/hij inspireert het team om nieuwsgierig, analytisch en creatief te werk te gaan. Nieuwsgierig zijn betekent: manieren zoeken om het resultaat van campagnes meetbaar te maken.

Maar ook: willen weten wat loyaliteit van bezoekers drijft. En: per park uitzoeken wat kansen zijn om bezoekers niet alleen tijdens de gebruikelijke vakantiemomenten maar juist ook tijdens dalmomenten naar de parken te trekken. Zo valt er flinke winst te behalen door een bungalowpark in een skiresort in de lente- en zomermaanden onder de aandacht van bergwandelaars te brengen. Creativiteit uit zich niet alleen in de ontwikkeling van campagnes, maar ook bij het aanboren van nieuwe saleskanalen en partnerships.

Landal Greenparks werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.