Gaelle Derrien

Gaelle Derrien heeft de baan waar menig vrouw van droomt: Global Marketing Manager bij Dior in Parijs. Hiervoor werkte ze bij Hermès en was ze Consultant bij Bain & Company. Haar carrière begon verrassend genoeg bij de Europese Commissie. Top of Minds sprak met haar, hieronder lees je het hele interview.Wanneer kwam jouw exit in zicht?"Vier jaar Strategy Consulting was een boeiende start voor mijn carrière. Een mooie transfer naar Australië en de geboden kans om een MBA te behalen, maakte de overstap naar product management gemakkelijk. Ik had prima nog een jaartje langer in consultancy kunnen blijven, maar ik wist toen al wel dat ik geen partner wilde worden en dat ik een managementfunctie in het bedrijfsleven ambieerde. De beslissing om uit consultancy te stappen was een proces van een jaar. Ik heb veel interviews gedaan binnen diverse sectoren. Tja, en als je dan uiteindelijk kan kiezen tussen de marketing van yoghurtpotjes of mooie, exclusieve handtassen…"Dan kies je voor exclusieve handtassen?


"Ik ben nu Product Manager Lederwaren bij LVMH. Als wereldwijde verantwoordelijke voor alle handtassen van Christian Dior denk ik na over de te voeren strategie bij de lancering van een nieuwe collectie, bepaal de boodschap voor die lancering, onderzoek welke markten we willen betreden en hoe we ons product willen positioneren."Heb je zelf ook een handtas van Dior?


"Op kantoor heb ik de mogelijkheid om de prototypen van nieuwe handtassen uit te testen, dus soms kies ik een handtas die mooi bij mijn outfit past. Tja, dat is één van de perks van het werken in Fashion."Wilde je altijd al in Fashion werken?


"Tijdens mijn MBA ontmoette ik een interessante ex-consultant die in de Luxe sector bij Hermès werkte. Via haar kreeg ik de mogelijkheid om een externship van negen maanden te doen bij Hermès. Daar groeide mijn passie voor deze sector en deze leerschool was ook nodig om uiteindelijk in deze populaire en gesloten sector mijn entree te kunnen maken. Je kan dus stellen dat ik de Fashionwereld ben binnengerold dankzij mijn Strategy Consultancy-background."Neem je waardevolle skills mee naar deze sector?


"De manier waarop ik kan presenteren en structureren wordt absoluut naar waarde geschat. Ik moest in het begin echt nog loskomen van de cijfers. Er zijn genoeg gegevens voor handen over hoe bekende kleuren en bekende materialen het doen in de markt, maar als Product Manager moet je ook soms iets totaal nieuws uitproberen, iets wat je niet kunt doorrekenen. Dan is het vertrouwen op je “gut feeling” en ervaring ontwikkelen. Wat wordt volgende zomer de modetrend? Hoe lanceer je een handtas voor een nieuw marktsegment? Hoe reageert de klant op onze producten? Hoe combineer je een ontwerp met de productie, lancering en verkoop? Die inzichten moet je je eigen kunnen maken om ze naast de harde cijfers te kunnen leggen."Hoe is het om met excentrieke modeontwerpers te werken?


"Wat ik soms mis van mijn baan als consultant bij Bain is het samenwerken met een peer group, waarbij je allemaal hetzelfde doel hebt, hetzelfde denkt, dezelfde richting op wilt. Hier is dat totaal anders. We werken niet in een team, de deadline van mij hoeft niet per se samen te vallen met de deadline van een collega. Niet iedereen heeft dezelfde skills, maar collega’s kennen wel alles van hun ambacht, het zijn vakmensen en daar leer je heel veel van. Het is hier verre van een geoliede machine. Een omgeving vol idiote ideeën, maar tegelijkertijd big business."2014 – nu
Global Marketing Manager, Christian Dior Couture in Parijs

2011 – 2014
Product & Merchandising Manager, Christian Dior Couture

2011 – 2012
Product Manager Leather Goods, Hermès

2006 – 2010
Consultant, Bain & Company

2005 – 2006
Contract Agent, Europese Commissie

Gaelle Derrien

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.