Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Manager Communicatie

Manager Communicatie

  • Marketing
  • Consumer
  • Den Haag
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2150 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de De ANWB werkgeverspagina voor andere vacatures

De ANWB streeft naar zorgeloze en betaalbare mobiliteit voor iedereen. Een ijzersterk merk dat al 135 jaar bestaat, en dat vrijwel iedereen kent. Toch weet nog niet elke Nederlander waar het merk allemaal nog meer voor staat. Aan de Manager Communicatie om daar verandering in te brengen door de merkpositionering naar het volgende niveau te brengen.

Over de ANWB

In 1883 werd de ANWB opgericht. Het doel: ervoor zorgen dat iedereen zorgeloos en met plezier onderweg is. Hoe de wereld de afgelopen 135 jaar ook veranderde – die wens is nog altijd het belangrijkste doel voor de bijna 4000 werknemers van de ANWB, dat met bijna vijf miljoen leden de grootste vereniging van Nederland is.

Tegelijkertijd zag de ANWB de wereld om haar heen de afgelopen eeuw drastisch veranderen. Zaken als mobiliteit, verkeersveiligheid, vakantie en vrije tijd kregen in de loop der jaren immers een compleet andere invulling. Om op alle ontwikkelingen adequaat in te spelen, is de ANWB altijd volop in beweging. Niet alleen voor haar leden en de vereniging, maar ook voor de samenleving. Zo komt de ANWB tegelijkertijd tegemoet aan de recreatieve en mobiliteitswensen van haar leden én ontwikkelt het diverse maatschappelijke projecten. Sleutelwoorden in deze projecten zijn digitalisering, personalisatie en customer journeys. ANWB beschikt over een grote hoeveelheid data waardoor de organisatie met innovatieve oplossingen kan komen.

Er ligt een mooie uitdaging om naast de merk- en productgerelateerde campagnes meer te communiceren vanuit de autoriteitspositionering op de domeinen ‘mobiliteit’, ‘vakantie’ en ‘eropuit’. Daarnaast wil de organisatie haar maatschappelijke karakter meer integreren en laten zien.

Vacature: Manager Communicatie

De Manager Communicatie is samen met het communicatieteam verantwoordelijk voor het ontwikkelen van relevante, impactvolle campagnes die bijdragen aan de conversiedoelstellingen en de autoriteitspositie van de ANWB over de volle breedte. Het communicatieteam geldt daarbij als sturende kracht die altijd het overzicht behoudt en maximale synergie tussen de communicatiemix en de customer journey creërt.

Het doel van de Manager Communicatie is om een geïntegreerde marketing-, communicatie- en contentkalender te ontwikkelen om de merk- en productdoelstellingen van de ANWB te realiseren. In nauwe samenwerking met het team Content ziet de Manager Communicatie toe op maximalisatie van de potentie op de totale communicatiemix op de paid en owned kanalen, en waarborgt de synergie met de business lines – Hulpverlening, Verzekeren, Reizen, Retail. De Manager Communicatie maakt onderdeel uit van het MT Marketing & Communicatie en  rapporteert direct aan Charlotte Zelders, CMO.

Binnen het communicatieteam van 12 fte (bestaande uit media, creatie, communicatiemarketeers en digital specialisten) worden zowel de merkcampagne en de grote product- en maatschappelijke campagnes gerealiseerd. Voor de kleinere campagnes fungeert de afdeling als klankbord en adviseur (regierol). Door de diversiteit van het ANWB-portfolio (Wegenwacht, Verzekeren, Reizen, Retail en onze maatschappelijke activiteiten) is het een zeer afwisselende rol.

Effectieve campagnes, geolied proces
De rol vereist een analytische, strategische visie. Met een hoog abstractievermogen bekijkt de Manager Communicatie vraagstukken vanuit de bredere scope van de organisatie, en behoudt te allen tijde het overzicht. Door op duidelijke, daadkrachtige manier ownership en juiste beslissingen over de communicatiestrategie te nemen, realiseert de Manager Communicatie niet alleen effectieve (media)campagnes, maar zorgt zij/hij ook voor een soepel en geolied proces waarin deze tot stand komen. Samenwerking en stakeholdermanagement zijn daarin cruciaal, net als een kritische houding en een resultaatgerichte, datagedreven aanpak.

De ideale kandidaat is een ambitieuze, digital-savvy merkenbouwer die mensen in de hele organisatie in beweging krijgt en ze verbindt. Met dank aan inspirerende people skills, overtuigende communicatieve vaardigheden en een intrinsieke drive om impact te maken, realiseert de Manager Communicatie de merk- en productdoelstellingen van ANWB.

“De ANWB is in veel opzichten een unieke organisatie. Hier gaan het commerciële en het maatschappelijke echt hand in hand. Dingen die je bij de ANWB doet, zijn zowel commercieel als maatschappelijk zinvol: het beste van twee werelden.” – Charlotte Zelders, CMO

 

Interesse?

De ANWB werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.