De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij

Over De nationale Postcode Loterij

Reclamespotjes met BN’ers – en internationale grootheden als Bill Clinton en George Clooney – of gouden enveloppen op de mat. Wie kent de Nationale Postcode Loterij niet? Sinds 1989 betrekt deze organisatie een groot deel van de Nederlandse (en inmiddels ook Britse, Duitse, Zweedse en Noorse) bevolking bij goede doelen, door een spel- en winstelement te introduceren. Sinds de oprichting is op deze manier meer dan zeven miljard euro aan goede doelen uitgekeerd.

Een bijzondere geschiedenis

Het concept van loterijen met een maatschappelijke bestedingsmissie bestaat in Nederland al eeuwen. Ook vlak na de Tweede Wereldoorlog werd dit concept veelvuldig ingezet: verschillende organisaties zamelden via loterijen geld in voor de wederopbouw. In 1961 verenigden deze initiatieven zich tot een formele ‘goede doelen loterij’ en een kleine dertig jaar later, in 1989, werd de volgende stap gezet: onder leiding van oud-medewerkers van Novib werd de Nationale Postcode Loterij opgericht. De ambities reiken inmiddels wereldwijd en de missie is nog steeds onveranderd: fondsenwerving en bekendheid geven aan goede doelen. Alle banen bij de Postcode Lottery Group staan in het teken van deze missie.

Op weg naar digital first

Anno 2024 worden reclames op tv minder gezien en heeft papieren post voor velen niet meer de voorkeur. Hoog tijd dus om van de Postcode Loterij een internationale digital first organisatie te maken. Daartoe bouwt de Postcode Lottery Group een nieuwe, overkoepelende en interdisciplinaire tech-organisatie. De Postcode Lottery Group is in alle vijf de landen hard op weg een schaalbare en best-in-class klantervaring te realiseren, vanuit de visie dat een digital first organisatie het best gepositioneerd is om een zo groot mogelijke groep klanten te bereiken en hen zo effectief mogelijk te bedienen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.