International Team Lead Security

International Team Lead Security

 • IT
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 28 juni 2024
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 645 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 7 jaar ervaring
 • Met cybersecurity
 • Binnen internationale bedrijven met grote datavolumen
 • Operationeel trackrecord op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en IT-auditing
 • Sterke communicatievaardigheden in het Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De Postcode Lottery Group is ontstaan vanuit de Nationale Postcode Loterij. De Group is inmiddels een internationale organisatie die honderden goede doelen steunt dankzij de opbrengst van verschillende loterijen. Om de spelersdatabase en trekkingen veilig te houden in een steeds verder digitaliserende organisatie, treedt een International Team Lead Security aan.

Over Postcode Lottery Group

Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het concept van loterijen met een maatschappelijke bestedingsmissie veelvuldig ingezet in Nederland: verschillende organisaties zamelden via loterijen geld in voor de wederopbouw. In 1961 verenigden deze initiatieven zich tot een formele ‘goede doelen loterij’ en een kleine dertig jaar later, in 1989, werd de volgende stap gezet, toen oud-medewerkers van Novib de Nationale Postcode Loterij oprichtten.

De Nationale Postcode Loterij verwierf naamsbekendheid met reclamespotjes, de bekende enveloppen op de deurmat en tv-programma’s als Miljoenenjacht. Meedoen is leuk en kan de levens van een individu of een hele straat veranderen. Intussen maakt het de wereld ook een stukje beter, doordat de opbrengsten worden gedoneerd aan goede doelen voor mens en natuur. Zo lukt het de Nationale Postcode Loterij anno 2024 om met een commerciële aanpak een groot deel van de Nederlandse huishoudens te betrekken bij en financieel te laten bijdragen aan goede doelen. Sinds de oprichting is op deze manier meer dan acht miljard euro aan goede doelen uitgekeerd en staat de organisatie in de top drie van grootste gevers ter wereld.

Inmiddels is de Postcode Lottery Group ook actief in andere landen. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn nog groeimarkten; Noorwegen en Zweden zijn, op het gebied van naamsbekendheid en animo, even volwassen als Nederland. De Postcode Lottery Group is bij uitstek een data-organisatie: de adressen en andere gegevens van miljoenen deelnemers moeten op een veilige manier verzameld en bewaard worden. Ook speelt bij een loterij publieksvertrouwen een grote rol: men moet er blindelings vanuit kunnen gaan dat de trekking eerlijk verloopt. De Kansspelautoriteit ziet daar dan ook op toe en verwacht audits en rapportages. De International Team Lead Security stuurt in deze context op adequaat IT-securitybeleid.

Vacature: International Team Lead Security

De International Team Lead Security ontwikkelt een visie op het vormgeven van security, data protection en tech auditing en is verantwoordelijk voor het implementeren van deze visie op groepsniveau. Daarmee ondersteunt zij/hij de functionaliteit van de IT- en data-activiteiten van de organisatie en waarborgt zij/hij de veiligheid van de gegevens van miljoenen spelers. En zij/hij doet dat niet alleen: de International Team Lead Security leidt een klein team in Nederland en stuurt daarnaast via dotted lines een aantal security professionals in de andere landen aan. Zij/hij rapporteert aan een van de drie managing directors in Nederland, die ook Risk en Legal in zijn portefeuille heeft.

De International Team Lead Security leidt het standaardiseren, monitoren en optimaliseren van processen en richtlijnen op al deze onderwerpen. Zij/hij brengt de risico’s wat betreft informatie- en gegevensbescherming in kaart en zorgt dat de internationale matrixorganisatie voldoet aan compliance-eisen en aan de ISO-normen 27001. Ook bewaakt, evalueert en rapporteert zij/hij over de implementatie en naleving van beleid.

De International Team Lead Security is tevens eindverantwoordelijk voor security awareness in de organisatie. Zij/hij bouwt daartoe uitstekende relaties op met collega’s en stakeholders, voorziet in kennisdeling en promoot het cybersecurity- en privacybeleid van de Group via formele en informele kanalen. Bij het coördineren van de respons op beveiligingsincidenten is zij/hij het eerste aanspreekpunt.

“De International Team Lead Security is een stevige gesprekspartner voor de business, die zorgt dat we te allen tijde de regie in handen hebben als het om veiligheid gaat.” – Jonne Arnoldussen, Managing Director

De International Team Lead Security toont leiderschap en steunt collega’s met oplossingen en adviezen. Uiteraard is zij/hij missiegedreven, zowel binnen het vakgebied als wat betreft de bredere impact van de organisatie. De International Team Lead Security krijgt immers de kans om de cybersecurity van en het publieksvertrouwen in een van Europa’s grootste gevers te optimaliseren. Daarmee levert zij/hij een wezenlijke bijdrage aan de honderden goede doelen die de Postcode Lottery Group steunt.

Interesse?

De Nationale Postcodeloterij werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

International Team Lead Security

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.