Boston Consulting Group Boston Consulting Group

Boston Consulting Group

BCG behoort bij de absolute top van de consultingwereld. Als kantoor focust BCG op de thema’s klimaat, AI en Digital. Opdrachtgevers zijn vooraanstaande spelers in alle sectoren, met een strategische focus op Financial Institutions, Consumer Goods, Energy en Health Care. BCG heeft een breed palet aan capabilities in-house, waaronder strategy, operations, people & organization, marketing & sales en digital. Een ding hebben alle projecten van BCG gemeen: impact.

 

De werkwijze van BCG begint met actief luisteren en doorvragen om zo snel mogelijk de vraag achter de vraag boven tafel te krijgen. De tweede stap die in ieder project terugkeert, is het razendsnel schetsen van de oplossingsrichting en hypothesen. Daarom zijn creativiteit en inschattingsvermogen voor een BCG’er minstens even belangrijk als analytische bekwaamheid. Ook in de onderzoeksfase is creativiteit essentieel om lacunes in data te overbruggen en andere barrières te doorbreken.

 

BCG staat bekend als een plek waar hard samengewerkt wordt. “Als BCG’er sta je er nooit alleen voor,” zeggen consultants hier zelf over. “Je kunt altijd bij iemand aankloppen. Of dat nu een peer, een partner of een bootcamp-buddy is. Vraagt iemand om hulp, dan maken we tijd voor elkaar.” Juist doordat zowel de formele als de informele netwerken binnen BCG samenwerking bevorderen, is de kwaliteit van de deliverables consistent van topniveau.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.