Consultant

Consultant

 • Strategy
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 11 april 2024
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 6493 views

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 4 jaar ervaring
 • Bijvoorbeeld PE, corporate traineeship, finance, etc.
 • Leergierig
 • Analytisch sterk
 • Creatief
 • Groot inschattingsvermogen
 • Oplossingsgericht

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

BCG heeft grote waardering voor de opgebouwde expertise, klantgerichtheid, communicatievaardigheden, verfrissende blik en grote drive die professionals vanuit een andere sector meebrengen. Wie als experienced hire bij BCG binnenkomt, kan dan ook rekenen op veel aandacht voor een goede landing.

Over Boston Consulting Group

BCG behoort bij de absolute top van de consultingwereld. Als kantoor focust BCG op de thema’s klimaat, AI en Digital. Opdrachtgevers zijn vooraanstaande spelers in alle sectoren, met een strategische focus op Financial Institutions, Consumer Goods, Energy en Health Care. BCG heeft een breed palet aan capabilities in-house, waaronder strategy, operations, people & organization, marketing & sales en digital. Een ding hebben alle projecten van BCG gemeen: impact.

De werkwijze van BCG begint met actief luisteren en doorvragen om zo snel mogelijk de vraag achter de vraag boven tafel te krijgen. De tweede stap die in ieder project terugkeert, is het razendsnel schetsen van de oplossingsrichting en hypothesen. Daarom zijn creativiteit en inschattingsvermogen voor een BCG’er minstens even belangrijk als analytische bekwaamheid. Ook in de onderzoeksfase is creativiteit essentieel om lacunes in data te overbruggen en andere barrières te doorbreken.

BCG staat bekend als een plek waar hard samengewerkt wordt. “Als BCG’er sta je er nooit alleen voor,” zeggen consultants hier zelf over. “Je kunt altijd bij iemand aankloppen. Of dat nu een peer, een partner of een bootcamp-buddy is. Vraagt iemand om hulp, dan maken we tijd voor elkaar.” Juist doordat zowel de formele als de informele netwerken binnen BCG samenwerking bevorderen, is de kwaliteit van de deliverables consistent van topniveau.

“Er zijn twee cruciale succesfactoren voor een goede landing: kun je kapitaliseren op de ervaring die je tot nu toe hebt opgebouwd? En voel jij je thuis en gestimuleerd in de cultuur?” – Catherine Visch, Consultant bij Top of Minds

Vacature: Consultant

Hoewel slechts tien tot twinting procent van alle BCG’ers is gestart als experienced hire, heeft de helft van de partners een industry-achtergrond. De cijfers liegen er niet om hoe belangrijk zij-instromers zijn voor BCG. Er is binnen BCG dan ook veel aandacht en begeleiding om experienced hires bij hun landing te helpen.

“De belangrijkste factoren voor een succesvolle landing zijn:

1.het consultingvak leren binnen je eigen comfortzone,
2.gebruikmaken van het bestaande support-network en je eigen netwerk bouwen, en
3.de regie nemen over je eigen ontwikkeling.”

– Eelke Kraak, Partner bij BCG

Vanuit een andere sector overstappen naar consulting is geen alledaagse keuze. Het betekent: ineens weer heel veel leren, in korte tijd een nieuw netwerk opbouwen en je een andere dynamiek eigen maken. Om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen, worden experienced hires bij BCG het eerste jaar vaak ingedeeld op projecten die qua sector of vakgebied aansluiten bij hun achtergrond. Hun inhoudelijke expertise geeft hen de gelegenheid om zich te focussen op het aanleren van het consultingvak. Daarna is het zeker mogelijk om te verbreden en andere expertisegebieden te ontwikkelen.

Consultants worden intensief begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. In het eerste jaar staan er sowieso 25 trainingsdagen op het schema om de kneepjes van het consultingvak te leren. Daarnaast zijn er veel trainingen beschikbaar voor specialisatie of verdieping. Er is ook veel aandacht voor learning on the job: projectgroepen doorlopen iedere twee weken een geobjectiveerde feedbackcyclus en de cultuur van BCG is gebaseerd op strengths-based development.

Ook krijgt iedere experienced hire bij binnenkomst een uitgebreid support-network aangereikt, bestaande uit:

 1. Carrière-adviseur – formeel verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de consultant, van voortgangsgesprekken tot beoordelingen en staffing op projecten.
 2. Sponsor – iemand op partner-niveau met dezelfde specialisatie, die de consultant bijstaat. De consultant kan bij de sponsor aankloppen met inhoudelijke hulpvragen bij projecten of voor advies over toekomstige projecten.
 3. Mentor – bereikbaar voor informeel advies op het gebied van carrièreplanning.
 4. Buddy – een peer die de weg in de organisatie inmiddels goed weet te vinden en bij de meest uiteenlopende vragen te hulp schiet.
 5. In het kader van diversiteit en inclusiviteit zijn er ook verschillende mentorprogramma’s en communities.

Interesse?

Boston Consulting Group werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Consultant

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.