AB InBev

AB InBev

AB InBev

AB InBev is ontstaan door de samensmelting van meerdere grote brouwerijen. Voorganger InBev ontstond in 2004 door een fusie van het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev. In 2008 nam InBev de grootste brouwerij van de VS, Anheuser-Busch over en hiermee was AB InBev, de grootste bierproducent ter wereld, geboren. De op-één-na grootste bierproducent SAB Miller werd in 2015 overgenomen wat resulteerde in een totale omzet van 45,4 miljard dollar vorig jaar. Het hoofdkantoor van dit imperium is gevestigd in Leuven, maar er zijn kantoren in 50 landen over de hele wereld, waaronder in Breda. Daarbij worden de 500 verschillende biermerken in meer dan 150 landen verkocht. Deze biermerken variëren van groots en internationaal zoals Budweiser en Stella Artois, tot klein en lokaal zoals Hertog Jan in Nederland.

AB InBev Nederland

Al jarenlang is de Nederlandse organisatie van AB InBev een belangrijke speler op de markt. De merken zijn de fundering van de organisatie en de sleutel tot het al jarenlange succes. Door te werken met een mix van lokale en internationale merken en daarin zowel pilsener als speciaalbieren aan te bieden sluit AB InBev goed aan op de wensen en behoeften van consumenten. In Nederland heeft AB InBev Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Hoegaarden, Leffe, Corona en Beck’s op de markt gebracht. Vanuit het hoofdkantoor in Breda worden deze merken zowel via retail als horeca verkocht. De bieren bereiken inmiddels via meer dan 4.600 Nederlandse supermarkten, 2.500 slijterijen en vele horecavestigingen de consument.

Voor een betere wereld

De droom: Het beste bierbedrijf ter wereld zijn dat mensen samenbrengt voor een betere wereld. Om dit te realiseren voert AB InBev wereldwijd Beter World programma’s en initiatieven. Dit houdt onder andere in dat ze willen dat er op een verantwoorde manier wordt gedronken. Daarom passen ze het ‘Geen 18? Geen druppel’-logo in al hun commerciële uitingen toe. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

Vacatures bij AB InBev