Country Insights Manager

Country Insights Manager

 • Analytics
 • Consumer
 • Breda
 • 718 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AB InBev Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Welke bieren drinkt de Nederlander het liefst en waarom? Belangrijke vragen voor ’s werelds grootste bierproducent AB InBev. Met Hertog Jan en Jupiler heeft het bedrijf twee biermerken die in Nederland erg succesvol zijn. Daarnaast hebben de merken Corona en Leffe veel groeipotentieel. De Country Insights Manager staat aan de basis van de positionering van Corona en Leffe op de Nederlandse markt en zorgt tevens voor inzichten waardoor Hertog Jan en Jupiler nóg succesvoller worden. Daarnaast is hij/zij nauw betrokken bij het ontwikkelen en positioneren van nieuwe biersmaken en het opzetten van effectieve campagnes. De rol van Country Insights Manager is nieuw in Nederland. Deze persoon wordt de interne sparringspartner voor vrijwel alle strategische beslissingen van AB InBev.

Over AB InBev

Het Belgische AB InBev is ontstaan door  fusies en overnames. In 2004 gingen het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev verder samen onder de naam InBev. Interbrew was op zijn beurt al een samensmelting van enkele grote en vele kleinere brouwerijen. In 2008 nam InBev het Amerikaanse Anheuser-Busch over, de grootste brouwerij van de Verenigde Staten. Hierdoor werd het nieuwe bedrijf, genaamd Anheuser-Busch InBev (AB InBev) de grooste bierproducent ter wereld. In 2015 werd de op-één-na grootste bierproducent SAB Miller overgenomen. Het jaar erop had het bedrijf een totale omzet van 45,4 miljard dollar. Het hoofdkantoor van AB InBev zit in Leuven (BE) en inmiddels heeft het bedrijf kantoren in 50 landen en verkopen ze meer dan 500 verschillende biermerken in meer dan 150 landen. De biermerken zijn onder te verdelen in wereldmerken zoals Stelle Artois en Budweiser, multilandenmerken zoals Jupiler en Leffe en lokale merken zoals bijvoorbeeld Hertog Jan in Nederland.

Organisatie in Nederland

De biermarkt in Nederland groeit en laat veel potentie zien. Het aantal biermakers in Nederland is in de afgelopen drie jaar ruim verdubbeld. Deze groeiende vraag naar nieuwe bieren maakt Nederland een echt bierland. Tot nu bediende het Insights Team op het hoofdkantoor de gehele Benelux. Nu is er steeds meer behoefte aan een Country Insights Manager die dichter bij de Nederlandse markt staat. Daarom is de rol van Country Insights Manager in Nederland gecreëerd. De Country Insights Manager is onderdeel van het Europese Insights Team en werkt vanuit het Nederlandse kantoor in Breda. Daar werkt hij/zij nauw samen met het Marketing team (6 fte) en het Category Management team (4 fte). Voor multilandenmerken, waarvoor AB InBev Nederland geen eigen Brand Manager heeft, werkt de Country Insights Manager ook regelmatig met Europese teams samen.

Over de vacature: Country Insights Manager

De Country Insights Manager levert belangrijke inzichten die de koers bepalen van de merken van AB InBev in Nederland. Hij/zij is een partner van alle teams voor strategisch merkadvies. De Country Insights Manager geeft antwoord op businessvragen door het laten doen van onderzoeken. Met deze verkregen inzichten worden nieuwe merkstrategieën geschreven, campagnes geoptimaliseerd en nieuwe biermerken bedacht en gelanceerd. Belangrijke vragen zijn: Wat is de optimale portfoliostrategie? Hoe worden grote merken als Hertog Jan en Jupiler nóg succesvoller in Nederland? En op welke manier kan het potentieel van Corona en Leffe optimaal benut worden? De Country Insights Manager bepaalt de onderzoeksopzet en begeleidt deze onderzoeken, die voornamelijk door externe onderzoeksbureaus worden gedaan. Daarna vertaalt hij/zij de resultaten in een concrete strategie die richting geeft aan de verschillende projecten en teams. Bij innovaties wordt gekeken naar de behoeften van de consument en met welke producten daar een antwoord op kan worden gegeven. De Country Insights Manager is bij elke stap in de ontwikkeling van nieuwe producten betrokken, van het eerste idee tot aan de lancering. Een recent voorbeeld van een nieuwe product in Nederland is Hertog Jan Bastaard. Daarnaast worden alle campagnes van te voren uitvoerig getest op effectiviteit, aangepast op basis van insights en na afloop beoordeeld op de impact. Omdat de Country Insights Manager als enige van het Insights Team in Nederland zit, is zelfstandig werken zeer belangrijk. Hij/zij is proactief, gedraagt zicht als een echte partner en daagt alle teams continu uit op basis van onderzoeksresultaten. Voor een succesvolle Country Insights Manager zijn er volop opties om door te groeien binnen de gehele organisatie van AB InBev. Hij/zij rapporteert direct aan de Head of Insights Europe, Sabine Van den Bergh.

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Proactief
 • Resultaatgericht
 • Communicatief sterk

Ervaring

 • Ervaring in FMCG
 • Als Insights Manager, Category Manager of andere analytisch gedreven posities
 • Sterk in Project Management

Interessant, want:

 • Staat aan de basis van de positionering van grote merken
 • Goede doorgroeimogelijkheden naar hoofdkantoor

Contact

Country Insights Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.