Brand Manager Jupiler

Brand Manager Jupiler

 • Marketing
 • Consumer
 • Breda
 • 993 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AB InBev Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De Brand Manager Jupiler (m/v) weet waar Jupiler als merk voor staat en vertaalt de merkpropositie naar krachtige (online) campagnes voor de Nederlandse markt. Naast een excellente executie levert de Brand Manager een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse marketingstrategie voor de lange termijn.

AB InBev

AB InBev is de grootste bierbrouwer ter wereld. Het portfolio bestaat uit 500 merken waaronder Stella Artois, Budweiser, Jupiler, Leffe, Corona en Hertog Jan. De bieren van AB InBev worden verkocht in 150 landen. In een aantal daarvan – bijvoorbeeld in België – is de brouwer marktleider. Het internationale hoofdkantoor van AB InBev staat in Leuven, de Nederlandse organisatie is gevestigd in Breda.

Jupiler – een Belgisch icoon

De geschiedenis van Jupiler gaat terug tot 1966 en vindt haar oorsprong in Jupille, België. Jupiler bekent letterlijk bier uit Jupille of inwoner van Jupille. Jupiler – geboren en getogen Belg – is marktleider in België en wordt verkocht in de hele Benelux. In Nederland is Jupiler de belangrijkste challenger binnen de biermarkt en aan een sterke opmars bezig.

Jupiler is een pilsener zonder poespas. Goed en verfrissend pils voor iedereen die houdt van een gezellige avond met vrienden. In de loop der jaren is het portfolio uitgebreid met een alcoholvrij bier: Jupiler 0.0. Het bier is verkrijgbaar in veel supermarkten en horecagelegenheden. Naast smaak, kwaliteit en bereikbaarheid scoort het merk goed op naamsbekendheid. Onder andere sponsoring binnen de sportwereld en evenementenbranche (festivals) heeft daaraan bijgedragen. Voor de toekomst ligt de uitdaging op het verbreden van de doelgroep en het creëren van een bijpassende merkbeleving.

Vacature voor een Brand Manager Jupiler 

De Brand Manager Jupiler lanceert de campagnes voor het merk Jupiler in Nederland over alle kanalen heen (online en offline).Daar hoort ook de budgetverantwoordelijkheid bij en het zelfstandig aansturen van bureaus. Daarnaast speelt de Brand Manager Jupiler een belangrijke rol bij het introduceren van nieuwe producten en hun route-to-market. Ook is hij/zij verantwoordelijk voor het coördineren van de trade marketing activiteiten voor de verschillende kanalen.

Naast het verzorgen van een uitstekende executie van de marketingstrategie voor Nederland binnen retail en horeca, is de Brand Manager Jupiler betrokken bij de strategievorming. Hij/zij levert belangrijke input over de markt- en merkpropositie van Jupiler in Nederland, klant- en consumentengedrag en lokale trends. De campagnes die de Brand Manager lanceert en bijstuurt zijn datagedreven, en relevante inzichten daaruit worden gedeeld met het hoofdkantoor. Deze verschillende informatiebronnen zijn doorslaggevend voor de richting van de merkstrategie.

Het marketingteam voor Jupiler bestaat uit zeven professionals. Een Marketing Manager, drie Senior Brand Managers en drie Brand Managers. De Brand Manager rapporteert aan Maxime Bossuyt, Senior Brand Manager op het hoofdkantoor in Leuven. Omdat Bossuyt voornamelijk werkzaam is in Leuven, wordt van de Brand Manager in Breda een zelfstandige, proactieve werkhouding verwacht.

AB InBev groeit hard waardoor mooie (en snelle) carrièrepaden tot stand komen. De Brand Manager kan zowel binnen Nederland als op internationaal niveau, en zowel lineair als multidisciplinair doorgroeien. Vanuit het hogere management wordt de persoonlijke en professionele ontwikkeling van werknemers sterk gestimuleerd.

Kandidaatsprofiel

Persoonlijkheid

 • Proactief en overtuigend
 • Analytisch
 • Creatief
 • Zelfstandig
 • Resultaatgericht

Ervaring

 • Minimaal 3 jaar werkervaring 
 • Brand Management en/of Trade Marketing
 • Ervaring met projectmanagement

Doorgroeimogelijkheden

 • Senior Brand Manager
 • Multidisciplinaire (internationale) stap

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.