UX Researcher

UX Researcher

 • IT
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 21 november 2019
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 497 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met UX-tools als Sketch en InVision
 • Ervaring met digitale b2c-producten en agile-softwareontwikkeling
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal

Een slow adopter of technology, zo wordt de competitieve fitness-industrie gezien. Maar niet als het aan Fit For Free en zusterbedrijf Sportcity ligt. De op een na grootste sportketens van Nederland hebben namelijk wilde plannen voor hun digitale producten. In dit proces is een belangrijke rol weggelegd voor de UX Researcher.

Over Fit For Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie te sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een op machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort lifecoach. Deze app ligt in de lijn van onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. De nummer-1-health-app word je niet zomaar, want wat willen alle gebruikers precies? Dit vraagstuk gaat de UX Researcher beantwoorden.

Vacature: UX Researcher

Binnen het tech-lab van Fit For Free zorgt de UX Researcher voor de perfecte gebruikerservaring van de app. Dankzij zijn/haar onderzoekende skills krijgt deze persoon goed grip op wat de wensen van de gebruiker zijn. Fit For Free wil namelijk dat de user experience naadloos op deze klantwens aansluit. Een liefde voor gedragspsychologie en een groot commercieel bewustzijn zijn daarom wenselijk. Dankzij grondige user research, klantonderzoeken en marktkennis maakt deze persoon de digitale lifecoach continu beter en relevanter.

Om alles goed in kaart te brengen, gaat de UX Reseacher eropuit. Hij/zij bezoekt persoonlijk de verschillende clubs in Nederland om erachter te komen wat er bij de klanten speelt. Een perfecte beheersing van de Nederlandse taal en stevige communicatieskills zijn daarom noodzakelijk. Deze persoon stelt precies de juiste vragen die leiden tot bruikbare inzichten. Vervolgens presenteert hij/zij deze tijdens de wekelijkse productmeeting. Hier bekijkt het multidisciplinaire tech-team de leercurve, vertaalt de inzichten in hypothesen en stelt prioriteiten.

Behalve het uitvoeren van onder andere A/B-testen en het leiden van conceptsprints, heeft de UX Researcher een duidelijke visie op zijn/haar vakgebied. Deze persoon denkt en handelt als de gewenste app-gebruiker en heeft een leergierige houding. En net als Fit For Free zelf staat hij/zij open voor het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Deze persoon rapporteert aan de Technology Lead en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

UX Researcher

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.