Trade Marketeer

Trade Marketeer

  • Marketing
  • Energy
  • Den Bosch
  • 687 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Energie+ staat hoog op de strategische agenda van Essent. Waar dat plusje voor staat? Alle producten en diensten buiten het leveren van gas en stroom zoals zonnepanelen, isolatie en CV-ketels. De ambitie is dat deze tak in 2020 verantwoordelijk is voor 20% van de omzet. De missie is duidelijk: het merk Essent laden en activeren op de markt van nieuwe energieoplossingen.

Essent: Energie+

Essent zorgt voor meer comfort in huis. Deze merkpositionering wordt geladen door de afdeling Formule Essent, die bestaat uit vier teams: Marketing Communicatie, Marketing Essent, Online, en Marketing Energie+. Onder Energie+ vallen alle slimme oplossingen voor in huis zoals zonnepanelen, installatie en onderhoud van CV-ketels, de slimme thermostaat Nest en woningisolatie. Het marketingteam Energie+ wordt aangestuurd door Thomas Strikwerda (Teammanager Energie+ en lid van het MT Formule Essent) en bestaat uit zes Marketeers. Iedere Marketeer is verantwoordelijk voor de sales en budgetbeheersing van een specifiek kanaal en/of een bepaald product. Ondernemerschap en een resultaatgerichte mentaliteit zijn voor dit team van groot belang.

Janko Klaeijsen (Founding Partner Top of Minds) sprak met Mark van Zon (Commercieel Directeur Essent en energiedirect.nl, lees hier het hele interview.

Vacature voor een Trade Marketeer

De Trade Marketeer ontwikkelt marketingactivatiecampagnes voor alle producten en diensten van Energie+ via een lokale benadering (door-to-door) en in het retail-kanaal (Media Markt) voor heel Nederland.

Lokale benadering

Het is gebleken dat de doelgroep goed te bereiken is via bijeenkomsten en informatieavonden. Dit doet Essent in samenwerking met de vijf lokale service-partners: Volta Limburg, Kemkens, Energiewacht, Energiewacht Groep en Geas Energiewacht. Zij nemen, in samenwerking met Essent, de lokale activatie op zich door in gesprek te gaan met  bewoners en te vertellen over de voordelen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De Trade Marketeer ontwikkelt deze lokale marktbenadering verder en zorgt dat het schaalbaar wordt. Deze persoon houdt zich onder andere bezig met het aantrekken van bewoners naar zulke bijeenkomsten, bijvoorbeeld door een campagne gericht op één stad. Thomas Strikwerda:

“Laten we de hele stad Essent-roze kleuren: een periode heel gericht aanwezig zijn en met klanten in gesprek gaan over comfortabel wonen en wat Essent kan doen om daarbij te helpen. En dan natuurlijk een bijeenkomst organiseren in samenwerking met de service-partner uit die regio. We gaan voor Energie+ terug naar de basis: wijk-voor-wijk, stad-voor-stad.”

Naast dit voorbeeld is de Trade Marketeer ook betrokken bij het ontwikkelen van innovatieve concepten en/of vernieuwende campagne-ideeën en schakelt hij/zij intensief met de service-partners over het afstemmen van de proposities en het aansturen van de lokale ondernemers.

Media Markt

Essent en de Media Markt werken op een strategische en succesvolle manier met elkaar samen en willen de customer journey van hun gezamenlijke klanten beter in kaart brengen. In de winkels van de Media Markt verkoopt Essent stroom- en gascontracten, waarmee ze zijn uitgegroeid tot de op één na grootste leverancier van Media Markt. Essent wil ook voor Energie+ meer zichtbaarheid creëren op de winkelvloer. De Trade Marketeer zorgt ervoor dat de proposities van Essent afgestemd zijn op de grote, terugkerende acties van de Media Markt zoals de BTW-actie en de VakantieGeld-actie. Hij/zij analyseert ook waar de afhaak-momenten liggen in de aankoop van Energie+ producten, wat de beste benader-strategieën zijn en welke proposities het best resoneren.

Campagneleider

De campagnes van Essent worden altijd in samenwerking met onder andere Channel Management, Marketing Communicatie en de andere Marketeers uit het Energie+ team opgepakt. De Trade Marketeer is de campagneleider. Dat vraagt om goede leiderschapskwaliteiten en een gestructureerde werkhouding.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.