Technology Lead

Technology Lead

 • IT
 • Leisure
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 13 februari 2020
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 506 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Minimaal vijf jaar ervaring in een technische rol, ervaring als Solution Architect (of soortgelijk) is hierbij gewenst
 • Kennis van Ruby on Rails en PostgreSQL en Heroku is een pre
 • Ervaring met digitale b2c-producten en agile-softwareontwikkeling
 • Meer dan twee jaar ervaring in het leiden/coachen van cross-functionele teams
 • Uitstekende beheersing van het Engels

Fit For Free is samen met zusterbedrijf Sportcity de op een na grootste sportketen van Nederland. De competitieve fitness-industrie wordt gezien als een zogenoemde slow adopter of technology. Maar als het aan deze ketens ligt is dat niet meer zo, want met hun baanbrekende digitale producten gaan ze de markt flink opschudden. Binnen dit proces is de Technology Lead verantwoordelijk voor alle technische beslissingen.

Over Fit For Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie tot sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort life coach. Deze app ligt in de lijn met onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. Om te beginnen met een technisch brein die de leiding krijgt over de creatie van een product dat mensen helpt om nieuwe, sportieve gewoonten te ontwikkelen. En deze persoon is de Technology Lead.

Vacature: Technology Lead

De ervaren Technology Lead is de visionaire kracht achter alle technische oplossingen en denkt daarbij buiten de geijkte kaders. In het achterhoofd rijst altijd de vraag: hoe maak ik de juiste architecturale beslissingen voor future-proof bouwen? Naast een oog voor flitsende technologie heeft hij/zij ook een groot commercieel bewustzijn. Deze persoon stapt met gemak in de huid van de gewenste app-gebruiker.

Het ontwerp van de technische architectuur en bijbehorende producten ligt in de handen van de Technology Lead. Hij/zij bouwt prototypen en onderzoekt nieuwe technische oplossingen. In alle beslissingen staat de klant centraal. Data rondom klantgedrag en A/B testing bepalen welke volgende stappen er worden gezet.. Deze doorgewinterde ontwikkelaar heeft een grondige kennis van Ruby on Rails, PostgreSQL en Heroku en kan het liefst ook functioneel programmeren in Scala. Behalve een pragmatische instelling is aanpassingsvermogen een belangrijke competentie.

De Technology Lead vindt eenvoudig het evenwicht tussen te snel gaan en een te perfect product bouwen. Het bouwproces staat namelijk gelijk aan een leerproces en hoeft geen gebruiksklaar eindproduct op te leveren. Daarnaast begeleidt hij/zij de projectteams op het gebied van coding-technieken, continuous integration (CI) en continuous deployment (CD). Ook stuurt hij/zij het technische team op basis van code- en prestatiebeoordelingen aan.

Voor deze leidinggevende rol is het hebben van een groot inlevingsvermogen erg belangrijk. Hij/zij houdt ervan om technisch talent te coachen, ziet ieders kracht binnen het team en weet deze strategisch in te zetten. De Technology Lead deelt deze rol met de Product Manager die verantwoordelijk is voor de end-to-end teamoutput. Daarnaast werkt dit duo nauw samen om de productroadmap en de mogelijkheden binnen de tech-stack op elkaar af te stemmen.

Dankzij de uitstekende communcatieskills van de Technology Lead liggen complexe technische beslissingen altijd op één lijn met de organisatie. In eerste instantie heeft deze persoon vier direct reports, maar deze breiden gedurende 2020 uit. Hij/zij rapporteert aan Tim de Jardine, Chief Product Officer en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Technology Lead

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.